题目内容
【题目】 A girl riding a bike hit and scratched (刮)a parked expensive car by accident when she was busily looking at a road sign. That poor girl was Zhang Yu, an 18-year-old college student from Yunnan Province. Instead of runner away, she decided to wait for the owner of the car. She made that decision just because she wanted to say sorry for the accident.
Zhang Yu was scared when Song Ming, the owner of the car, saw her standing beside his car. Knowing that she had waited in the hot sun for an hour and that she was from a poor family, he was deeply moved. He told her that she didn’t need to pay any money for the scratched part of the car. Hearing the words, Zhang Yu bowed at once and thanked Song Ming sincerely.
The heartwarming moment didn’t end there. Li Qiang was boss of the factory where Song Ming worked. After hearing what had happened, he was also deeply moved. He told the story to his workers and announced, “It is great that Song Ming didn’t ask Zhang Yu to pay, and I would like to help her to complete her college education.”
During the following three years, Zhang Yu made great efforts to study and took an active part in different activities to develop her abilities with the help of Li Qiang. By the time she left college, she had been an excellent student. Having competed with many others, she got a job at Li Qiang’s factory. That excited her most.
One good turn deserves another.
根据短文内容,回答下列问题。
【1】Where was Zhang Yu from?
【2】Why did Zhang Yu make the decision to wait?
【3】How did Zhang Yu feel when Song Ming say her?
【4】Who helped Zhang Yu complete her college education?
【5】What made Zhang Yu excited most?
【答案】
【1】Yunnan Province.
【2】Because she wanted to say sorry for the accident.
【3】She felt scared.
【4】Li Qiang.
【5】Getting the job at Li Qiang’s factory.
【解析】
这篇短文主要讲述了一个叫张宇的女孩,她是贫穷的大学生,骑自行不小心撞到了一辆车,她没有走,而是等主人回来,给主人道歉,主人看到这个诚实的女孩没有要她的钱,他把这个故事告诉了他的老板李强,老板非常的感动,资助了那个女孩上大学。
【1】根据文中That poor girl was Zhang Yu, an 18-year-old college student from Yunnan Province.可知,来自云南。根据题意,故填Yunnan Province.
【2】根据文中she decided to wait for the owner of the car. She made that decision just because she wanted to say sorry for the accident.可知,她想对着事故说抱歉。故填Because she wanted to say sorry for the accident.
【3】根据文中Zhang Yu was scared when Song Ming, the owner of the car, saw her standing beside his car.可知,她感到害怕。故填She felt scared.
【4】根据文中During the following three years, Zhang Yu made great efforts to study and took an active part in different activities to develop her abilities with the help of Li Qiang.可知在李强的帮助下。故填Li Qiang.
【5】根据文中Having competed with many others, she got a job at Li Qiang’s factory. That excited her most.可知,在李强的公司找到了工作。故填Getting the job at Li Qiang’s factory.