题目内容

【题目】任务型阅读,阅读下文并回答问题。

阅读下文并回答问题。

A blind boy sat on the street with a hat by his feet. He held up (举起) a sign which said: “I am blind, please help.” There were only a few coins in the hat. A man walked by. He put a few coins into the hat.

He then took the sign, turned it around, and wrote some words. He put the sign back so that everyone who walked by could see the new words.

Soon the hat started to fill up. That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were. The boy recognized (认出) his footsteps (脚步) and asked: “Were you the one who changed my sign this morning? What did you write?” The man said: “I only wrote the truth. I said what you said but in a different way.” His words were “Today is a beautiful day but I cannot see it.” Do you think the first sign and the second sign said the same thing?

Of course both signs told people the boy was blind. But the first sign only told people to put some money in the hat. The second sign told people that they could enjoy the day, but the boy could not enjoy it, because he was blind. The first sign simply said the boy was blind. The second sign reminded people they were lucky that they were not blind.

1Did the two signs express the same meaning in the same way?

______________________________________________________________________

2What happened after the man changed the sign?

__________________________________________________________________

3Why did the boy sit on the street?

_____________________________________________________________________

4What can we learn from the passage? (At least 2 points)

_____________________________________________________________

【答案】

1Yes.

2The hat was full of money.

3Because he begged for money.

4Be thankful for what we have. Be creative. Think differently.

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述一个盲童在路边乞讨,一个过路的人在他的牌子上写了几句话,让这个小男孩乞讨到更多的钱。这个故事告诉我们:要富有创造性以及感谢我们所拥有的东西。

1细节理解题。根据Do you think the first sign and the second sign said the same thing“你认为第一个牌子和第二个牌子讲的都是相同的事情吗?”以及Of course both signs told people the boy was blind“当然,两个标志牌都告诉人们这个小男孩是个盲人”可知,他们表达的含义相同,故填Yes

2细节理解题。根据Soon the hat started to fill up“不久,这个帽子里开始装满了钱”可知,故填The hat was full of money

3细节理解题。根据A blind boy sat on the street with a hat by his feet. He held up (举起) a sign which said: I am blind, please help. There were only a few coins in the hat“一个盲童坐在街上,脚边放一个帽子。他举起一个牌子,上面写着:我是一个盲人,请帮助我。在他的帽子里仅仅有几个硬币”可知,小男孩坐在街上乞讨,故填Because he begged for money

4推理判断题。根据全文可知,之前小男孩手中的牌子仅仅写着“我是一个盲人,请帮助我”,后来一个人过来,在他的牌子上写着“今天是漂亮的一天,但是我看不到”,所以要有创意,要用不同的方式思考。再根据The second sign reminded people they were lucky that they were not blind“第二个牌子使人们想起他们很幸运,他们不瞎”,所以要感谢我们所拥有的事物。故填Be thankful for what we have. be creativeThink differently

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Street art is a very popular form of art that is spreading quickly all over _________ world. You can find_________ on buildings, sidewalks, street signs and trash cans from Tokyo to Paris, from Moscow to Cape Town. Street art has become a global culture and even art museums and galleries(美术馆) _________ the works of street artists.

People often have different opinions _________ street art. Some think it _________a kind of destruction(破坏)but _________ think it is a very beautiful new form of culture.

In the street world, graffiti(涂鸦)can be _______. It began in New York. First some young people _________ words and images on the walls. They found the paintings could _________ their disagreement against society. Later, this colorful style of writing became ______________ as art graffiti.

Street artists do for a reason. Some of ______________ think they are closer to the people, while others try ______________ their political opinion.

In today’s world the Internet has an ______________ influence(影响)on street art. Artists ______________ show their pictures to the audience. The street art movement lives with the energy and life of cities. ______________ it will continue to change and grow.

1A.aB.anC./D.the

2A.itB.oneC.thisD.that

3A.collectsB.collectedC.are collectingD.will collect

4A.aboutB.inC.atD.under

5A.wasB.isC.wereD.are

6A.othersB.the otherC.anotherD.other

7A.popularB.more popularC.most popularD.the most popular

8A.paintB.paintedC.have paintedD.were painted

9A.showedB.shownC.showD.shows

10A.knowB.knowingC.knewD.known

11A.theyB.themC.theirD.themselves

12A.expressB.to expressingC.to expressD.to be expressed

13A.amazeB.amazingC.amazedD.amazingly

14A.shouldB.needC.mayD.can

15A.SoB.ButC.OrD.Because

【题目】 The Gordon family were spending a day on the beach.

Mr and Mrs. Gordon were sitting on the sand, reading their magazines. Mr. Gordon was mean and only thought about his money. Their twelve-year-old_______. Sandra, was playing in the shallow(浅的) water. Suddenly, a huge wave () _______Sandra up and carried her out to sea. _______,a lifeguard was on duty and he saw the wave carry Sandra away. He_______ along the beach and jumped into the sea. He swam quickly to where the girl, with her head only just above the water, was_______ for help.

She was so_______.When the lifeguard reached her, she struggled (挣扎) with him. However, he knew what to do and soon took hold of her and swam back with her to the_______.

By the time he reached it, Mr. and Mrs. Gordon had realized_______had happened, They had run down to the shallow water.

_______of them could swim. They just stood there, and________their daughter. Had the lifeguard reached________ ?

Of course. he had. " That was________work, young man, " Mr. Gordon said. He turned to his wife. Give the lifeguard a dollar. "

" A dollar!" Sandra cried. "Dad, how can you give him a dollar? He ________ my life. I was half dead. "

"Quite rght, grl," Мr. Gоrdоn аd, рlеаеd bу h dаughеr' dеа оf thе vаluе оf mоnеy.

He turned to his wife again and said, "She's________. She was only half dead. Give him a "half-________ cents. "

1A. sonB. daughterC. granddaughterD. neighbor

2A. liftedB. cheeredC. gaveD. shut

3A. SadlyB. LatelyC. WidelyD. Luckily

4A. walkedB. wentC. rushedD. climbed

5A. thankingB. standingC. runningD. shouting

6A. afraidB. excitedC. talentedD. moved

7A. waterB. beachC. boatD. sea

8A. whenB. whereC. whatD. why

9A. NoneB. NeitherC. EitherD. Both

10A. dressed upB. depended onC. laughed atD. worried about

11A. on timeB. at timesC. with timeD. in time

12A. quickB. slowC. boringD. meaninless

13A. wastedB. endedC. savedD. took

14A. wrongB. rightC. badD. crazy

15A. thirtyB. fortyC. fiftyD. sixty

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网