题目内容

【题目】 Architects(建筑师) have long had the feeling that the places we live in can affect our thoughts, feelings and behaviors. But now scientists are giving this feeling an empirical basis(实证依据). They are discovering how to design spaces that develop creativity, keep people focused, and lead to relaxation.

Researches show that the physical environment can influence creativity. In 2007, Joan Meyers-Levy at the University of Minnesota, reported that the height of a room’s ceiling affects how people think. Her research suggests that higher ceilings encourage people to think more freely, which may lead them to make more abstract connections. Low ceilings, on the other hand, may inspire a more detailed outlook.

In addition to ceiling height, the view afforded by a building may influence the owner’s ability to concentrate. Nancy Wells and her colleagues at Cornell University found in their study that kids who experienced the greatest increase in greenness as a result of a family move made the most gains on a standard test of attention.

Using nature to improve focus of attention ought to pay off academically(学术地), and it seems to, according to a study led by C. Kenneth Tanner, head of the School Design & Planning Laboratory at the University of Georgia. Tanner and his team found that students in classrooms with unblocked views of at least 50 feet outside the window had higher scores on tests of vocabulary, language arts and maths than did students whose classrooms mainly overlooked roads and parking lots.

Recent study on room lighting design suggests that dim light helps people to loosen up. If that is true generally, keeping the light low during dinner or at parties could increase relaxation. Researchers of Harvard Medical School also discovered that furniture with rounded edges could help visitors relax.

So far scientists have focused mainly on public buildings. “We have a very limited number of studies, so we’re almost looking at the problem through a straw(吸管),” architect David Allison says. “How do you take answers to very specific questions and make broad, generalized use of them? That’s what we’re all struggling with.”

1What does Joan Meyers-Levy focus on in her research?

A. The height of the ceiling.B. The freedom of people.

C. The outlook of environment.D. The shape of the furniture.

2What can we infer from the fourth paragraph?

A. The classroom with roads around can be filled with more students.

B. The students in large classrooms can pay more attention on maths.

C. The views outside the window may affect the students’ grades.

D. The researchers in the University of Georgia may get higher scores.

3What can we learn from the passage?

A. Test standards may encourage people to search more.

B. Students in a bright classroom may feel more relaxed.

C. Children in greenness may improve their grades quickly.

D. Room designs may influence people’s work and feelings.

【答案】

1A

2C

3D

【解析】

文章大意:文章主要讲了科学调查指出我们居住的环境可以影响我们的想法、感觉和行为。

1句意:琼·梅耶斯·利维的研究重点是什么?—天花板的高度。

细节理解题,根据文章第二段第二、三行In 2007, Joan Meyers-Levy at the University of Minnesota, reported that the height of a room’s ceiling affects how people think.“天花板的高度可能会影响人们的思维方式”,故答案选A。

2句意:从第四段我们可以推测出什么?—窗外的景色可能影响学生的成绩。

细节理解题,根据文章第四段第三、四、五六行Tanner and his team found that students in classrooms with unblocked views of at least 50 feet outside the window had higher scores on tests of vocabulary, language arts and maths than did students whose classrooms mainly overlooked roads and parking lots. 可知,是窗外的视野可以影响学生成绩,故答案选C。

3句意:从文章中我们可以学到什么?—房间设计会影响人们的工作和感觉。

主旨大意题,根据文章第一段第一、二行Architects(建筑师) have long had the feeling that the places we live in can affect our thoughts, feelings and behaviors. But now scientists are giving this feeling an empirical basis(实证依据),可知,房间设计会影响人们的工作和感觉,故答案选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 As you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes. The changes may seem difficult. 1 Don’t panic! You will deal successfully with them! You are a young adult now! With more responsibility, you will find more freedom to make your own choices. This is a time to be well informed about making choices. In this way you can make healthy balanced decisions. 2 You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and the right opportunity will present itself to you.

Young adulthood means greater freedom and more choices. 3 But try not to shut your family out of your life. You should learn to think of others even though you are old enough to look after yourself.

It is also perfectly natural at this time for you to spend more time with your friends than your family, 4 A true friend will stand by you no matter what happens.

This period is a part of the life cycle. There are some people who will be with you throughout life’s journey. There will be some people with whom you part and go separate ways. Leaving school can be hard. The reality is that you may not even see all of your classmates again.

You are a young adult. It is your life. No one can live it for you. 5 So making the right choices will be important to you. Life is for living. Enjoy your life wisely!

A. Choose your friends wisely.

B. They will help shape the future.

C. They may seem to happen quickly.

D. You will probably want to be independent.

E. The choices that you make from now on will be your choices.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网