题目内容
【题目】 BERLIN一 A railway dispatcher(调度员) caused the terrible collision of two trains in the German state of Bavaria on February 9th because he was playing a game on his phone just before the accident.
Eleven people died, eighty were hurt, and some were seriously hurt in the collision, which happened on a railway near Bad Aiblingin Bavaria, about 35 miles southeast of Munich. A week later, someone said that the dispatcher, a 39-year-old man, had broken work rules and had probably caused the collision.
On Tuesday, the dispatcher was taken away by the police because of manslaughter(过失杀人)and breaking work rules.
“The latest news shows that the man turned on his mobile phone during his work on the morning of the accident, started an online computer game and played actively for a long time until shortly before the collision. Mr. Giese said. Because he didn't notice where the trains would meet and gave the wrong signals((信号)to the driver so that the driver made a mistake
The dispatcher agreed that he was Playing games. However, he disagreed that he was careless.
【1】The underlined word"collision"probably meansin Chinese.
A.延误B.碰撞C.失控
【2】What was the dispatcher doing when the train accident happened?
A.He was talking to the dryer
B.He was talking on his phone
C.He was playing games on his phone
【3】The dispatcher was taken away by the police notbecause of.
A.telling liesB.manslaughterC.breaking the work rules
【4】Which of the following is TRUE about the train accident?
A.Eighty people died and eleven were hurt
B.The dispatcher said that he was careless
C.The accident happened near the place which is about 35 miles southeast of Munich
【5】What can we learn from the article?
A.Making mistakes is common when we work.
B.Playing games is a good way to relax.
C.Being careful is important when we work.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【5】C
【解析】
短文主要讲述了由于一位调度员在工作期间用手机玩游戏,导致两列火车可怕相撞造成11人死亡,80人受伤,一些人在撞车事件中受重伤。
【1】词义猜测题,根据文意可知是两辆火车及“Eleven people died, eighty were hurt, and some were seriously hurt 11人死亡,80人受伤,一些人在撞车事件中受重伤”。那么可推测是两辆货车相撞了,故选B。
【2】细节理解题,根据“The latest news shows that the man turned on his mobile phone during his work on the morning of the accident, started an online computer game and played actively for a long time until shortly before the collision.”可知应该在手机上玩手机,故选C。
【3】细节理解题,根据“On Tuesday, the dispatcher was taken away by the police because of manslaughter(过失杀人)and breaking work rules.周二,调度员因过失杀人和违反工作规则被警方带走。”,故选A。
【4】推理判断题,根据“Eleven people died, eighty were hurt, and some were seriously hurt in the collision 11人死亡,80人受伤,一些人在撞车事件中受重伤”可知选项A错误;根据“The dispatcher agreed that he was Playing games. However, he disagreed that he was careless. 调度员同意他是在玩游戏。然而,他不同意他粗心大意的说法。”可知选项B错误;根据“which happened on a railway near Bad Aibling in Bavaria, about 35 miles southeast of Munich.事故发生在慕尼黑东南约35英里的巴伐利亚州巴德艾布林附近的一条铁路上。”选项C正确。故选C。
【5】主旨大意题,讲述了由于一位调度员在工作期间用手机玩游戏,导致两列火车可怕相撞造成11人死亡,80人受伤,一些人在撞车事件中受重伤。那么告诫我们当工作时,细心是很重要的。故选C。
【题目】(B) 以下是Mike一天的日程表,请以Mike's Daily Life(日常生活)为题,写一篇不少于70词的短文,记录他一天的生活。可适当发挥,表格中的内容作为参考。
6:00 a.m. | get up | 5:00 p.m. | do homework |
6.30 a.m. | brush his teeth ;eat breakfast | 6:30 p.m. | eat dinner |
6:50 a.m. | go to school | 7:30 p.m. | watch TV or play the piano |
11:30 a.m | have lunch | 9:00 p.m. | go to bed |
4:30 p.m. | go home |
【题目】 假如你是李华,根据表格提供的信息,写一篇短文介绍你和你的好朋友 Alan 的相似之处和不同之处。
不同点 | 相似点 | |
Alan | 1.个子高些,更开朗幽默 2.弹钢琴弹得很好 | 1.爱运动,不吃垃圾食品 2.喜欢阅读,经常一起去图书馆 3.学习一样努力 |
Li Hua | 1.严肃,安静型 2.喜欢在家看各种电视节目 |
要求:条理清楚,包含以上要点,可适当发挥。
字数:80 词左右。
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________