题目内容

【题目】 AI(人工智能)makes our lives easier and better. Let's see the amazing AI.

Cool driverless bus

A bus door opens and you get on. Wait, where is the driver? Here is a new kind of driverless bus called Apolong.

It can seat 14 people and doesn't need a driver. The bus follows traffic rules. It stops every time it sees a stop light.

Your close friend

Hi, everyone. I'm Xiaoice, a chatbot(聊天机器人). I speak like a 17yearold girl. If you feel lonely, you can talk with me. I'm good at singing, writing poems and telling stories. I want to be your friend!

World's first AI anchor

Hey, look! The famous Chinese anchor 主播) Qiu Hao is reporting the news for us. But, is "he" really Qiu Hao? The answer is "no". This is the world's first AI anchor.

It looks and speaks just like a real person. It speaks both Chinese and English. It can work 24 hours without any mistakes. The AI anchor joins Xinhua's reporting team. You might see it on TV soon.

Popular AI artist

This beautiful painting was at an auction(拍卖) in 2018. It sold for about 3,000,000 yuan! But it is not a work by a famous painter, such as Vincent van Gogh. It was painted by an AI artist. Three Frenchmen created the AI.

The AI artist studied over 15,000 paintings. In this way, it learned to paint. Now it is among the most popular artists in the world.

1The fact about Apolong is that________.

A.There is a driver in itB.the door is opened by the passenger

C.there are 24 seats in itD.it stops every time it sees a stop light

2The painting is ________.

A.a work painted by Vincent Van Gogh

B.worth about 3,000,000 yuan at an auction

C.studied by three French artists over 15,000 times

D.among the most beautiful paintings in the world

3We can probably see the passage in ________.

A.a guidebookB.a noticeC.a novelD.a newspaper

【答案】

1D

2B

3D

【解析】

文章是广告类的文章,主要是介绍神奇的人工智能。

1细节理解题。根据文中The bus follows traffic rules. It stops every time it sees a stop light. 公共汽车遵守交通规则。它每次看到红灯就停下来。可知阿波罗的实际情况是它每次看到红灯就会停下来,故选D

2细节理解题。根据文中This beautiful painting was at an auction(拍卖) in 2018. It sold for about 3,000,000 yuan! 这幅美丽的画在2018年的一次拍卖会上。卖到300万元左右!可知这幅画在拍卖会上价值约300万元,故选B

3推理判断题。根据文章的理解可知,整个文章是对人工智能在生活中的运用,这样的文章一般都是在报纸上介绍,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Nobody likes making mistakes. Butno one is perfect. If you can learn from mistakes correctlythey can move you forward.

If you have made mistakes that harm other peopleit is important to offer a sincere apology (道歉)in person. A good apology will probably make the other person forgive(原谅) you. If you refuse to apologizethe person hurt by you will hold it against you.

If you go through life afraid to make a mistakeyou will spend most of your life doing nothing. There is no harm in making mistakesit is a part of going forward. The more duties you takethe more mistakes you will possibly make.

Unluckilyit is natural to justify(为……辩解)our actions. When you make a mistakeyou will first blame someone else. When mistakes are madethe boss won’t be interested in justifications. Sometimes it is best to sayvery simply--yesI made a mistake.

Mistakes happen for different reasons. To avoid repeating themyou need to understand the main reason. For exampleyou may have made a mistake by saying some unkind words. If you make mistakes because you are tiredtry to get more sleepif you are stressedlook at ways to relax and keep away from the stress of work.

You should avoid feeling guilty about making mistakesbut at the same timeyou should make a decision to learn from them. If you repeat the same mistakesit shows you aren’t making progress and they cause repeating suffering. Often mistakes are caused by bad habits. To avoid making the same mistakes you need to break these bad habits. The soonerthe better.

The right1to learn from mistakes

Advice

Situations

Say sorry2.

The person who was3by you will forgive you.

Don’t be4to make mistakes.

A man who makes5mistakes usually does not make anything. A person who takes more duties will make more mistakes.

Don’t6time trying to justify mistakes.

When a mistake is7 you’d better apologize rather than blame it on someone else.

Understand8the mistake happened.

You may make different kinds of mistakes. Find the right reasons and try to avoid the same mistake.

Avoid9the same mistakes.

10your bad habits as soon as possible.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网