题目内容
【题目】 Madison Glinski is young, but she is famous because she often raises_______and helps many people in need.
Last year, Madison made a New Year's resolution to help poor children. She decided to raise £500 for a children's hospital._______did she raise the money? She came up with an______.She thought she could play the violin very well. So she planned to raise money by playing the violin. Madison went to the street and began to_______there. Some people passed by her and asked her why she played the violin there. After they knew about her resolution, they________some money without hesitation. Soon she raised £500______.
Madison wanted to raise______money for people in need. She tried some different ways to raise money. Madison once collected old things from her friends and neighbors, She made some money_______selling them. With the money. She______lots of toys, shoes and clothes for the poor children in Africa. Madison also started a Just Giving page on the Internet. She______more people to donate money online. She believed that she could help more people.
【1】A.toysB.clothesC.shoesD.money
【2】A.WhichB.WhenC.WhyD.How
【3】A.opinionB.ideaC.articleD.exam
【4】A.cryB.runC.performD.stand
【5】A.put awayB.gave awayC.ran awayD.went away
【6】A.clearlyB.successfullyC.1oudlyD.carefully
【7】A.moreB.lessC.betterD.worse
【8】A.fromB.byC.withD.through
【9】A.soldB.boughtC.borrowedD.collected
【10】A.encouragedB.refusedC.stoppedD.regretted
【答案】
【1】D
【2】D
【3】B
【4】C
【5】B
【6】B
【7】A
【8】B
【9】B
【10】A
【解析】
文章讲述的是Madison很年轻,但是她很出名,因为她经常捐钱帮助许多需要帮助的人。去年她制定了一个新年计划,打算筹钱帮助贫穷的孩子们,并且具体的介绍了她的计划以及她是如何实现的。
【1】句意:因为她经常筹款,帮助许多需要帮助的人。
toys玩具;clothes衣服;shoes鞋子;money钱;根据句意理解及下文“did she raise the money”可知,这里指的是“筹钱”,故选D。
【2】句意:她是怎么筹集到这笔钱的?
Which哪一个;When何时;Why为什么;How怎么样;根据句意理解及后句“She came up with an___3___.She thought she could play the violin very well. So she planned to raise money by playing the violin.”可知,这是筹钱的具体方法,所以这里问的应该是“怎么筹钱”,故选D。
【3】句意:她想出了一个主意。
opinion意见;idea 想法,主意;article文章;exam考试;根据句意理解可知,这里表达的是“想出一个主意”,故选B。
【4】句意:麦迪逊走到街上,开始在那里表演。
cry哭;run跑;perform表演;stand站立;根据句意理解及前句“So she planned to raise money by playing the violin.”可知,这里表达的是“演奏小提琴”,故选C。
【5】句意:他们知道她的决心后,毫不犹豫地捐了一些钱。
put away把……收起来;gave away捐赠;ran away逃跑;went away离开;根据句意理解可知,这里表达的是“捐钱”,故选B。
【6】句意:很快她成功地筹到了500英镑。
clearly清晰地;successfully成功地;1oudly大声地;carefully细心地;根据句意理解及句中的soon可知,这里表达的是“成功地”,故选B。
【7】句意:麦迪逊想为有需要的人筹集更多的钱。
more更多的;less更少的;better更好的;worse更糟的;根据句意理解及下文“She believed that she could help more people”可知,这里表达的是“更多的钱”,故选A。
【8】句意:她通过卖旧物赚了一些钱。
from 从……;by通过;with有;through穿过;根据句意理解可知,这里表达的是“通过”,表达的是方式,故选B。
【9】句意:她为非洲的贫困儿童买了许多玩具、鞋子和衣服。
sold卖;bought买;borrowed借;collected收集;根据句意理解及前句With the money可知,这里表达的是“买”,故事发生在以前,所以用过去式,故选B。
【10】句意:她鼓励更多的人在网上捐款。
encouraged鼓励;refused拒绝;stopped停止;regretted后悔;根据句意理解及句中“more people to donate money online”可知,这里表达的是“鼓励”,故选A。
完形填空首先应该略读全文,加以适当猜测,对全文的大意有所了解,然后再逐句击破。因为文章的关联性,很多用词前后关联,单从一句出发不易找到答案。可能选项中不只一个单词符合语法,但只有一个符合文章的意思。逐步填空,对照前后,填空时不要一空一空地去填。要对照前后部分。比如文章第九空“She___9___lots of toys, shoes and clothes for the poor children in Africa.”根据前文内容及前句With the money即可得知,这里表达的是“买”,所以答案就确定了。
【题目】 AI(人工智能)makes our lives easier and better. Let's see the amazing AI.
Cool driverless bus A bus door opens and you get on. Wait, where is the driver? Here is a new kind of driverless bus called Apolong. It can seat 14 people and doesn't need a driver. The bus follows traffic rules. It stops every time it sees a stop light. | Your close friend Hi, everyone. I'm Xiaoice, a chatbot(聊天机器人). I speak like a 17﹣year﹣old girl. If you feel lonely, you can talk with me. I'm good at singing, writing poems and telling stories. I want to be your friend! |
World's first AI anchor Hey, look! The famous Chinese anchor( 主播) Qiu Hao is reporting the news for us. But, is "he" really Qiu Hao? The answer is "no". This is the world's first AI anchor. It looks and speaks just like a real person. It speaks both Chinese and English. It can work 24 hours without any mistakes. The AI anchor joins Xinhua's reporting team. You might see it on TV soon. | Popular AI artist This beautiful painting was at an auction(拍卖) in 2018. It sold for about 3,000,000 yuan! But it is not a work by a famous painter, such as Vincent van Gogh. It was painted by an AI artist. Three Frenchmen created the AI. The AI artist studied over 15,000 paintings. In this way, it learned to paint. Now it is among the most popular artists in the world. |
【1】The fact about Apolong is that________.
A.There is a driver in itB.the door is opened by the passenger
C.there are 24 seats in itD.it stops every time it sees a stop light
【2】The painting is ________.
A.a work painted by Vincent Van Gogh
B.worth about 3,000,000 yuan at an auction
C.studied by three French artists over 15,000 times
D.among the most beautiful paintings in the world
【3】We can probably see the passage in ________.
A.a guidebookB.a noticeC.a novelD.a newspaper