题目内容
【题目】 Have you ever heard someone say it was "raining frogs"? You might think this is impossible, but in rare cases, it has actually rained frogs! How could this happen? During a tornado or a powerful thunderstorm, water from a pond or lake can be sucked into the air. This includes anything that is in the water.
The storm continues to move. As it travels, it releases the water into the air. Does this mean that frogs and fish come raining down from the sky? Yes, this is exactly what happens!
Cases of strange things falling down from the sky have been reported for many years. People have seen small frogs, fish, grasshoppers and snails drop from the sky in places like France, India and the United States. Are animals the only things that get swept up by storms? No. In fact, in 1995,it rained soda cans in the United States!
【1】Why is it possible to rain frogs from the sky?
A.Frogs are swept up by the storm.B.God casts down a rain of frogs.
C.Frogs go into the air when it rains.D.The sky is the living place for frogs.
【2】What are some unusual things that fall from the sky mentioned in this article?
A.Frogs and snakes.B.Snails and soda cans.
C.Fish and soda.D.Grasshoppers and trees.
【3】What can we infer from the passage?
A.France is more likely to rain fish.B.It once rained soda cans in India.
C.It's possible to rain real cats one day.D.Raining frogs often happen worldwide.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【解析】
本篇介绍了天上掉青蛙的原因。把池塘或湖水包括水里的任何东西可以吸入空气。当暴风雨移动时,它将水释放到空气中,青蛙和鱼从天而降,也有报道一些奇怪的东西从天而降。
【1】细节理解题。根据第一段“During a tornado or a powerful thunderstorm, water from a pond or lake can be sucked into the air. This includes anything that is in the water”和第二段“the storm continues to move… Does this mean that frogs and fish come raining down from the sky?”可知青蛙被暴风雨卷上空了,故选A。
【2】细节理解题。根据第三段“People have seen small frogs, fish, grasshoppers and snails drop from the sky in places like France, India and the United States. …,it rained soda cans in the United States!”可知人们看到过青蛙、鱼、蚱蜢和蜗牛汽水罐从天上掉下来,故选B。
【3】推理判断题。根据文中的描述龙卷风或强雷暴不仅可以把水中的一切东西也会把地面上的东西比如蚱蜢、蜗牛和汽水罐吸上天空,由此推断龙卷风或强雷暴卷走猫是可能的,故选C。
【题目】 AI(人工智能)makes our lives easier and better. Let's see the amazing AI.
Cool driverless bus A bus door opens and you get on. Wait, where is the driver? Here is a new kind of driverless bus called Apolong. It can seat 14 people and doesn't need a driver. The bus follows traffic rules. It stops every time it sees a stop light. | Your close friend Hi, everyone. I'm Xiaoice, a chatbot(聊天机器人). I speak like a 17﹣year﹣old girl. If you feel lonely, you can talk with me. I'm good at singing, writing poems and telling stories. I want to be your friend! |
World's first AI anchor Hey, look! The famous Chinese anchor( 主播) Qiu Hao is reporting the news for us. But, is "he" really Qiu Hao? The answer is "no". This is the world's first AI anchor. It looks and speaks just like a real person. It speaks both Chinese and English. It can work 24 hours without any mistakes. The AI anchor joins Xinhua's reporting team. You might see it on TV soon. | Popular AI artist This beautiful painting was at an auction(拍卖) in 2018. It sold for about 3,000,000 yuan! But it is not a work by a famous painter, such as Vincent van Gogh. It was painted by an AI artist. Three Frenchmen created the AI. The AI artist studied over 15,000 paintings. In this way, it learned to paint. Now it is among the most popular artists in the world. |
【1】The fact about Apolong is that________.
A.There is a driver in itB.the door is opened by the passenger
C.there are 24 seats in itD.it stops every time it sees a stop light
【2】The painting is ________.
A.a work painted by Vincent Van Gogh
B.worth about 3,000,000 yuan at an auction
C.studied by three French artists over 15,000 times
D.among the most beautiful paintings in the world
【3】We can probably see the passage in ________.
A.a guidebookB.a noticeC.a novelD.a newspaper