题目内容
【题目】 Fill in the blanks with proper words whose first letters are given.
In recent years, playing kite-board seems to become more and more popular in Alaska in America. It is a new and old game. The game has w 【1】the interest of many young people. The game is interesting but a little d【2】. One needs to play it very c【3】.
A kite-board is in fact a skateboard drawn by a few big flying kites. The old game was p【4】 by some young people in Holland and Spain as e【5】as the last century. Since the board was hard to control, f【6】 people dared(敢)to play it. With the i【7】 of the design of kite and skateboard, many people can learn how to play it. A kite board may go as fast as about 50 kilometers an hour. If you haven’t had any p【8】, you’d better not play it. It is not s【9】. It is said that the game can exercise not only your b【10】 but also the sensitivity of your brain.
【答案】
【1】 won
【2】 dangerous
【3】 carefully
【4】 played
【5】 early
【6】 few
【7】 improvement(s)
【8】 practice/practise
【9】 safe
【10】 body
【解析】
本文介绍了风筝板这个运动的发展过程以及做这个运动的危险及好处。
【1】won
句意:这项运动已经赢得了许多年轻人的兴趣。根据The game is interesting but a little d____2____.可知这项运动有趣,因此赢得了年轻人的兴趣,此处是现在完成时,位于助动词has后,故用过去分词,故为won。
【2】dangerous
句意:这项运动有趣但是有点危险。根据后文的Since the board was hard to control,可知这个风筝板很难控制,因此是有点危险的,作为系动词is的表语,与形容词interesting并列,故此处用形容词dangerous。
【3】carefully
句意:一个人需要非常小心地玩它。根据The game is interesting but a little d____2____.和Since the board was hard to control,可知这个有点危险,因此要小心地玩,修饰动宾短语play it,故用副词,故为carefully。
【4】played
句意:早在上个世纪在荷兰和西班牙一些年轻人玩这个古老的运动。根据play the game做运动,根据by some young people in Holland可知此处表示被动,故用过去分词played。
【5】early
句意:早在上个世纪在荷兰和西班牙一些年轻人玩这个古老的运动。根据the last century可知此处表示早在上个世纪,as early as早在,和……一样早,故为early。
【6】few
句意:因为这个板很难控制,很少有人敢玩它。根据Since the board was hard to control,可知因为这个板很难控制,因此玩它的人很少,修饰可数名词people,故用few。
【7】improvement(s)
句意:随着风筝和滑板的改进,许多人能学会如何玩它。根据many people can learn how to play it.可知许多人能学会它,应是风筝和滑板的改进,the+名词+of“……的…….”,故此处用名词,故为improvement(s)。
【8】practice/pracitse
句意:如果你没有任何练习,你最好不要玩它。根据you’d better not play it.可知如果你没有练习过,最好不要玩它,故为practice/pracitse。
【9】safe
句意:这是不安全的。根据If you haven’t had any p____8____, you’d better not play it.可知没有练习过,就不要玩它,因此可知它是不安全的,作为系动词is的表语,故用形容词,故为safe。
【10】body
句意:据说这项运动不仅能锻炼你的身体,而且锻炼你大脑的灵敏度。根据句意这是一项运动,因此能锻炼身体,故为body。
【题目】阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。
The Mid Autumn Festival is celebrated in most East Asian countries. The festival takes place on the 15th day of the 8th lunar month. It is a harvest(收获) festival.
It is the second most important festival in China after Chinese New Year. To the Chinese, the festival means family reunion(团圆) and peace.
Chinese people celebrate the Mid Autumn festival with many traditional and meaningful activities, such as eating dinner with family and admiring the moon.
Mooncakes are a kind of traditional Chinese sweet. Chinese people regard the round shape of mooncakes as a symbol of reunion and happiness. Other foods eaten during the festival are harvest foods, such as crabs(蟹), pumpkins(南瓜), and grapes. People enjoy them at their freshest and most nutritious(有营养的) period of time.
And the custom of admiring the moon started in the Shang Dynasty. Chinese emperors admired the sun and the moon every year to pray for a good harvest. People believed admiring the moon and eating at a round table would bring them good luck and happiness.
In many other countries, the festival is widely celebrated. In Singapore, Malaysia, and the Philippines, celebrations are more than those in China, such as lighting lanterns and dragon dances.In Japan and Vietnam,there are also some new celebrations because Chinese culture has influenced them deeply.
Something about the MidAutumn Festival | |
How do the Chinese celebrate the Mid-Autumn Festival? | Eating dinner with family and admiring the moon are the 41.【1】and meaningful activities during the Mid-Autumn Festival. |
What do people eat on the Mid-Autumn Festival? | Mooncakes are the traditional food as a 42.【2】 of reunion and happiness. Harvest foods, such as crabs and grapes are the freshest to eat. |
When did people 43.【3】admiring the moon? | In the Shang Dynasty. People believed admiring the moon and eating together would bring themselves good 44.【4】,good harvest and happiness. |
How is the Mid-Autumn Festival celebrated in other countries? | There are some new 45.【5】 in other countries on the Mid-Autumn Festival because of the influence of Chinese culture on them. |