题目内容

【题目】It was a summer afternoon in the countryside.Wan Bo,a university student,was painting while his classmate Tang Qi was making a wooden box by the river.A little boy riding on a rocking horse caught their eye by chance.It brought them back to their childhood,warm and happy.

“Why not try to make one by ourselves?”said Wan Bo.“You are good at making things and I am interested in painting.”

“Actions speak louder than words,” Tang Qi said.Then,the two young men began to collect some information about it.During those days,watching videos about carving(雕刻) and shaping wood into horse shapes on the Internet became an important part of their life.

Several months later,a wooden rocking horse appeared.They felt so excited that they put the picture of it on the Internet right away.To their surprise,it attracted lots of people's attention and some even hoped to order one.

The two young men thought it might be a good chance.They sent some forms to the customers to make a survey.According to the result,they made each customer a special rocking horse.These horses were quite different from those produced in other factories,and they soon became popular among the customers.

In the first year of their new hobby,Wan and Tang made thirteen rocking horses.Sometimes,they also repaired rocking horses for people.They made the old ones look new again.Wan and Tang helped those people bring back many happy memories.

Their hobby has now become a successful and busy business.

1Was Wan Bo interested in painting?(不超过5个词)

_________________

2How many rocking horses did Wan and Tang make in the first year of their new hobby?(不超过5个词)

_________________

3What did the forms help Wan and Tang to know about?(不超过15个词)

_________________

【答案】

1Yes./Yes, he was.

2Thirteen./13.

3The forms helped them to know what every customer needed.

【解析】

这篇文章讲了两个大学生拥有的新爱好——为顾客制作有特色的摇摆木马的相关情况。

1句意:万博过去对绘画感兴趣吗?原文“You are good at making things and I am interested in painting.”(你擅长制作东西,我对绘画很感兴趣。),这是万博自己说的话,说明他自己是对绘画感兴趣的,故填:Yes./Yes, he was.

2句意在他们新爱好的第一年里,万和唐做了多少个摇摆木马?原文“In the first year of their new hobbyWan and Tang made thirteen rocking horses.”(在他们新爱好的第一年里,万和唐做了13个摇摆木马)说明了它们制作的木马的数量,故填:Thirteen./13.

3句意表格帮助万和唐知道了些什么?原文“According to the resultthey made each customer a special rocking horse.”(根据结果,他们为每个客户都制作了一个特殊的摇摆木马)说明这些送给顾客的表格做调查让他们知道顾客的需求,知道顾客想要的是什么,故填:The forms helped them to know what every customer needed.

这篇任务型阅读出现了很多细节题目对于事实细节题,剖析一下不难看出,事实细节的内容不会单独出现,它总会与前前后后的段落内容相呼应。考生只要抓住整体大纲,看懂主题,利用内容间的因果关系,通过时间空间的关系转换,并对细节进行深入的剖析了理解,确定主题,将零碎的细节组成一个有机整体,就能深刻理解材料的内容,从而轻松解决问题。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Chinese buyers used to prize foreign brands, thinking that products made by American or European companies are of higher quality(质量) than Chinese ones. Increasingly, that’s no longer the case.

Chinese people born before 1985 generally think that foreign brands are better than Chinese ones, billionaire William Li told Business Insider during a recent interview on CCTV 9. But for who were born after 1985, it is a different picture.

“When I first went to the United Kingdom in 1997, I thought that the difference between China and Europe was quite big,” Li said. “But for those born in the 1990s, when they visit Europe or the US, they do not think there is a big difference.”

The change in thinking among Chinese buyers is showing up in many markets in China where western companies used to control. A study by Credit Suisse published in March found that young Chinese buyers are increasingly showing a home brand bias.”

More than 90% of young Chinese buyers would prefer to buy home appliance brands, according to the study. Meanwhile, home companies producing food, drinks, or personal care products increased their share of the market by 3, 3% over the last ten years to nearly 70%.

“Chinese buyers, especially the younger ones, don’t just believe that foreign brands are better. Right now, Chinese buyers think China is good and ‘Made in China’ is not bad at all,” Charlie Chen, head of China buyer research at Credit Suisse, told South China Morning Post in March.

The Chinese smartphone market is controlled by home companies—Huawei, Oppo, Vivo, and Xiaomi. Apple is the only foreign brand in the top five, but it has lost large ground to the home brands in recent years. Its market share is believed to be down to 37% from a 2015 high of 54%.

1What is this passage mainly about?

A. The quality of ‘ Made in China’.

B. The change in Chinese buyers’ thinking.

C. Chinese products in the eye of foreigner.

D. Difference between older and younger Chinese buyers.

2Which of the following is true according to the text?

A. More and more foreigners go to buy Chinese products.

B. Foreign products are more expensive than Chinese ones.

C. More and more Chinese buyers prefer Chinese products.

D. Older Chinese people don’t like foreign products any more.

3Which fact best explains “home brand bias”?

A. Apple had a market share of 54% in 2015.

B. More than 90% of young Chinese buyers prefer home brands.

C. Chinese people born before 1985 think that foreign brands are better.

D. William Li found a big difference between China and Europe in 1997.

4Who did most of the research for this report?

A. Credit Suisse. B. CCTV 9.

C. South China Morning Post. D. Business Insider.

5What’s the best title for this passage?

A. Chinese products get more popular at home

B. Young Chinese are crazy for foreign brands

C. ‘Made in China’ is welcomed all over the world

D. Apple has lost large ground to Huawei in China

【题目】

Farm tours are necessary for educating students on the food they eat,the growing process and farming.Our strawberry field trip at Jaemor provides your students with a chance to have a hands-on(亲身实践的) learning experience.And the students can also have a better understanding of how fruit and vegetables grow.

Come and join the fun on the farm during our first harvest(收获季节) of 2018!During the trip,students will enjoy a tour of the farm and visit the strawberry field to experience the berry from seed(种子) to fruit.They will even be allowed to pick some to take home!Each group will also be able to visit our farm friends at our petting zoo,the Barnyard at Jaemor Farm.

Date:April 24th—May 12th

Day:Monday—Friday

Beginning time:9:30 a.m. & 3:00 p.m.

Lasting time:two hours

Price:$8 per person

Attention:Your students may get dirty on our farm,so please tell them to wear proper clothes!

Are you interested in our strawberry field trip at Jaemor?Please visit http://www. jaemorfarms. com/field-trip-form and sign up today.

1The above reading is about the ________ strawberry field trip at Jaemor.

A. spring B. summer

C. autumn D. winter

2If a class go on a field trip beginning at half past nine in the morning,they should leave the farm at ________.

A. 11:00 a.m. B. 11:30 a.m.

C. 12:30 p.m. D. 1:00 p.m.

3Which of the following is TRUE?

A. The farm's first harvest doesn't come until July.

B. Students can take the field trip on the weekend.

C. Students can pick strawberries,but can't take them home.

D. If a teacher with 20 students takes the trip,they need to pay $168.

4Where can we find the reading?

A. On the Internet. B. In a newspaper.

C. In a museum. D. In a library.

【题目】A young college student thought that he chose the wrong major(专业) at a common college,so he drank every day and didn't study at all.He became more and more frustrated(挫败的).

But he was never absent from Professor Yang's biology class.He liked the course.Besides,Yang's class was so interesting that he always listened carefully,never caring about whether the other students were paying attention or not in class.Once he put a note in the homework he handed in,saying:“Professor,it is said that today's college students are cheaper than potatoes.Do you agree?”

That day Professor Yang sent for him after class.When he came,he found the professor at a table with a plate of food.They drank happily with their meal.

When they became half drunk,the professor showed a small potato that was sprouting(发芽的).“Do you know how much this costs?” he asked the young man.“It's soft but poisonous(有毒的).Nobody will take it even if it's free.” He then threw the potato away.The professor then showed him another potato.It was half the size of a football and perfectly round.“This potato is organic(有机的).It is not only large and fresh but also free of pollution.It is in high demand and quite expensive.”

The young man was impressed by what he'd heard.“Be such a potato,” said the professor.

1Why did the young college student feel frustrated?(不超过10个词)

_________________

2How did the professor tell the young man to try to better himself?(不超过10个词)

_________________

3What does the writer want to tell us?(不超过15个词)

_________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网