题目内容
【题目】It was a summer afternoon in the countryside.Wan Bo,a university student,was painting while his classmate Tang Qi was making a wooden box by the river.A little boy riding on a rocking horse caught their eye by chance.It brought them back to their childhood,warm and happy.
“Why not try to make one by ourselves?”said Wan Bo.“You are good at making things and I am interested in painting.”
“Actions speak louder than words,” Tang Qi said.Then,the two young men began to collect some information about it.During those days,watching videos about carving(雕刻) and shaping wood into horse shapes on the Internet became an important part of their life.
Several months later,a wooden rocking horse appeared.They felt so excited that they put the picture of it on the Internet right away.To their surprise,it attracted lots of people's attention and some even hoped to order one.
The two young men thought it might be a good chance.They sent some forms to the customers to make a survey.According to the result,they made each customer a special rocking horse.These horses were quite different from those produced in other factories,and they soon became popular among the customers.
In the first year of their new hobby,Wan and Tang made thirteen rocking horses.Sometimes,they also repaired rocking horses for people.They made the old ones look new again.Wan and Tang helped those people bring back many happy memories.
Their hobby has now become a successful and busy business.
【1】Was Wan Bo interested in painting?(不超过5个词)
_________________
【2】How many rocking horses did Wan and Tang make in the first year of their new hobby?(不超过5个词)
_________________
【3】What did the forms help Wan and Tang to know about?(不超过15个词)
_________________
【答案】
【1】 Yes./Yes, he was.
【2】 Thirteen./13.
【3】 The forms helped them to know what every customer needed.
【解析】
这篇文章讲了两个大学生拥有的新爱好——为顾客制作有特色的摇摆木马的相关情况。
【1】句意:万博过去对绘画感兴趣吗?原文“You are good at making things and I am interested in painting.”(你擅长制作东西,我对绘画很感兴趣。),这是万博自己说的话,说明他自己是对绘画感兴趣的,故填:Yes./Yes, he was.
【2】句意:在他们新爱好的第一年里,万和唐做了多少个摇摆木马?原文“In the first year of their new hobby,Wan and Tang made thirteen rocking horses.”(在他们新爱好的第一年里,万和唐做了13个摇摆木马)说明了它们制作的木马的数量,故填:Thirteen./13.
【3】句意:表格帮助万和唐知道了些什么?原文“According to the result,they made each customer a special rocking horse.”(根据结果,他们为每个客户都制作了一个特殊的摇摆木马。)说明这些送给顾客的表格做调查让他们知道顾客的需求,知道顾客想要的是什么,故填:The forms helped them to know what every customer needed.
这篇任务型阅读出现了很多细节题目,对于事实细节题,剖析一下不难看出,事实细节的内容不会单独出现,它总会与前前后后的段落内容相呼应。考生只要抓住整体大纲,看懂主题,利用内容间的因果关系,通过时间空间的关系转换,并对细节进行深入的剖析了理解,确定主题,将零碎的细节组成一个有机整体,就能深刻理解材料的内容,从而轻松解决问题。
【题目】
Farm tours are necessary for educating students on the food they eat,the growing process and farming.Our strawberry field trip at Jaemor provides your students with a chance to have a hands-on(亲身实践的) learning experience.And the students can also have a better understanding of how fruit and vegetables grow. Come and join the fun on the farm during our first harvest(收获季节) of 2018!During the trip,students will enjoy a tour of the farm and visit the strawberry field to experience the berry from seed(种子) to fruit.They will even be allowed to pick some to take home!Each group will also be able to visit our farm friends at our petting zoo,the Barnyard at Jaemor Farm. |
Date:April 24th—May 12th Day:Monday—Friday Beginning time:9:30 a.m. & 3:00 p.m. Lasting time:two hours Price:$8 per person Attention:Your students may get dirty on our farm,so please tell them to wear proper clothes! Are you interested in our strawberry field trip at Jaemor?Please visit http://www. jaemorfarms. com/field-trip-form and sign up today. |
【1】The above reading is about the ________ strawberry field trip at Jaemor.
A. spring B. summer
C. autumn D. winter
【2】If a class go on a field trip beginning at half past nine in the morning,they should leave the farm at ________.
A. 11:00 a.m. B. 11:30 a.m.
C. 12:30 p.m. D. 1:00 p.m.
【3】Which of the following is TRUE?
A. The farm's first harvest doesn't come until July.
B. Students can take the field trip on the weekend.
C. Students can pick strawberries,but can't take them home.
D. If a teacher with 20 students takes the trip,they need to pay $168.
【4】Where can we find the reading?
A. On the Internet. B. In a newspaper.
C. In a museum. D. In a library.