题目内容
【题目】Mechanical Engineering
Do you like to build with blocks? Have you ever wondered how planes stay in the air? Do you like to design and create new things? If you do,a career(职业)in mechanical engineering might be right for you!
A mechanical engineer is responsible for coming up with and designing mechanical systems. Mechanical systems can include machine design,heating and cooling equipment,and product design.
Mechanical engineers are in high need right now. There are a lot of job openings for mechanical engineers,but there aren't enough people to fill those jobs. Because there is a high need for engineers and the work requires specialized knowledge,engineers get paid more than some other careers.
To be a mechanical engineer,you need to graduate from college with a bachelor's(学士)degree. In college,you will learn problem solving and critical thinking skills.
Problem solving is very important in the field of mechanical engineering.To come up with the best solution to a problem,mechanical engineers need to think in different ways. They also need to be creative,because they may need to make something that's never been made before. Paying attention to details(细节)is important as well. Many designs depend on a lot of little details.
Mechanical engineers also need to be able to use different tools,such as calculators,high-speed cameras,and computers. There are many computer programs mechanical engineers use to create designs,run scenarios(方案),and do research.
As with many other jobs,mechanical engineers should be able to meet deadlines(期限)and work well with other people. Some jobs can be done with just one person, but more often mechanical engineers work on a team to complete a project. If an engineer cannot manage his or her time well and misses a deadline,the whole team gets delayed(拖延).
Some engineers work in an office,and some travel to different worksites while a machine or product is being built,so they can help solve any problems.
Mechanical engineering takes a lot of thought. It is a great career for people who like to make objects and machines work,solve problems,and be creative!
【1】What is a mechanical engineer responsible for?
【2】To be a mechanical engineer,what will a student learn in college?
【3】How can mechanical engineers come up with the best solution to a problem?
【4】Why should a mechanical engineer be able to meet deadlines?
【5】Where do mechanical engineers work?
【答案】
【1】He/She is responsible for coming up with and designing mechanical systems.
【2】He/She will learn problem and critical thinking skills.
【3】They need to think in different ways, be creative and pay attention to details.
【4】Because if an engineer misses a deadline, the whole team gets delayed.
【5】They work in an office or on different worksites.
【解析】
文章主要介绍了与机械工程师这种职业。包括工作职责以及相关要求。
【1】根据文中“A mechanical engineer is responsible for coming up with and designing mechanical systems.”可知,机械工程师负责提出和设计机械系统。故答案:1. He/ She is responsible for coming up with and designing mechanical systems.。
【2】根据文中“In college, you will learn problem solving and critical thinking skills.”可知,学生在大学将学习解决问题和批判性思维技巧。故答案:He/ She will learn problem and critical thinking skills.。
【3】根据“To come up with the best solution to a problem,mechanical engineers need to think in different ways.”,“They also need to be creative”和“Paying attention to details(细节)is important as well.”可知,为了找到解决问题的最佳方法,机械工程师需要用不同的方式思考,需要有创造力和注意细节。故答案:They need to think in different ways, be creative and pay attention to details. 。
【4】根据文中“If an engineer cannot manage his or her time well and misses a deadline,the whole team gets delayed(拖延).”可知,如果工程师不能很好地管理自己的时间而错过最后期限,整个队伍都被拖延。故答案:Because if an engineer misses a deadline, the whole team gets delayed. 。
【5】根据“Some engineers work in an office,and some travel to different worksites while a machine or product is being built”可知,工程师在办公室或不同的工作地点工作。故答案:They work in an office or on different worksites.。
【题目】书面表达
随着网络技术的不断发展, 人们传递情感的方式也在不断变化。假如你叫王强, 上周你就“使用纸质卡片还是电子卡片?”在班级展开了一项调查。请你根据下表提示给China Daily报社写一封信, 介绍此次调查的结果并发表你的观点。
约30%的同学认为 | 约70%的同学认为 | 你的看法 |
使用纸质卡片: 1. 手工制作, 表达真情 2. 携带方便, 便于保存 3. …… | 使用电子卡片: 1. 信息量大, 传递快捷 2. 节约纸张, 利于环保 3. …… | 1. …… 2. …… (至少2条) |
要求: 1. 表达清楚, 语法正确, 上下文连贯;
2. 必须包括所有相关信息, 并作适当发挥;
3. 80~100词(信的开头和结尾已给出, 不计入总词数)。
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】
THE LONDON SHOWBOAT
The London Showboat cruise(乘船游览) is a great night to share with friends and the perfect way to celebrate whether in a group or just the two of you.
You will travel along the river past Big Ben and Tower Bridge. At the same time, you can see all the best sights in town. The cruise will be from 7:45 p.m. to 10:45 pm.
Boards (登船) 7:00 p.m. Departs(启程) 7:45 p.m. Starts Westminster Pier Returns 10:45 p.m. |
For only 80 per person.
Your ticket includes:
* a welcome-aboard drink
* four-course dinner
* half bottle of wine per guest
* dancing until 11:00 p.m.
【1】How long does the cruise last (持续)?
A.Two hours.B.Three hours.C.Four hours.
【2】Which statement is TRUE?
A.The showboat starts from Big Ben.
B.Guests have to get on the showboat at 6:30.
C.With the ticket, each guest can enjoy four courses and half bottle of wine.
【3】Where can you most probably read the above information?
A.In a geography book.B.In a travel guide.C.In a menu.