题目内容
【题目】根据短文内容,从方框中选择恰当的词语填空,有的需要变换形式
begin,shock,complete,true,suddenly, realize,silence,fall asleep |
Venezia is always crowded with visitors from other countries.And in summer it is full.
My husband and I traveled to Venezia by train.I was so excited that I couldn't
the night before arriving there.
The train arrived in Venezia at 8:00 a.m.For one second(秒)I thought I was dreaming, because I couldn't believe that I was really in one of the oldest cities in the world.But it was the .
When we left the train station, I found that l was in a different world.I was . Around us,there were no cars or buses.I only found gondolas(威尼斯小划船)in the canals(运河).I stood outside the train station in , looking at the city.
My husband and I to enjoy a wonderful panorama(全景)of Venezia by gondola after breakfast.Just at that time Ithat there was no other place in the world like Venezia.It was really wonderful!
【答案】completely;fall asleep;truth;suddenly;shocked;silence;began;realized
【解析】选项词义:begin开始,shock震惊,complete完全的,true真实的,suddenly突然, realize意识到,silence沉静,fall asleep睡着。
本短文主要讲述的是作者和丈夫的威尼斯之行。根据选项词义和各空所在的句子可推知句意应分别为:
(1)And in summer it is (completely) full. 在夏天它是完全地满了。根据副词通常修饰形容词,所以本空应该用副词completely(完全地)修饰形容词full。所以答案是:completely
(2)I was so excited that I couldn't (fall asleep) the night before arriving there. 我太兴奋了以至于我在到达那里的前一晚就睡不着了。情态动词could后的动词要用原形,所以答案是:fall asleep
(3)But it was the (truth). 但这是事实。 根据句意可知应该用形容词true对应的名词形式truth(事实)填空,所以答案是:truth
(4)When we left the train station, (suddenly) I found that l was in a different world.当我们离开火车站的时候,突然(suddenly)我发现我在一个不同的世界。suddenly在此是副词做状语,所以答案是:suddenly
(5)I was (shocked). 我被震惊了。此句属于一般过去时的被动语态,所以此空应填与shock对应的过去分词shocked。所以答案是:shocked
(6)I stood outside the train station in (silence).我静静地站在火车站外面。in silence是介词短语,意思是“安静地,无声地”,在句中做状语。所以答案是:silence
(7)My husband and I (began) to enjoy a wonderful panoramaof Venezia by gondola after breakfast. 早餐后我丈夫和我乘坐平底船开始(began)享受一个美妙的威尼斯全景。begin to do sth. 是习惯搭配,它的意思是“开始做某事”,由短文内容可知此空应用begin的过去式began 。所以答案是:began
(8)Just at that time I( realized) that there was no other place in the world like Venezia..只是在那个时候我意识到( realized)世界上没有其他一个地方像威尼斯。Just at that time是一般过去时态的标志,所以答案是:realized
【题目】根据短文内容,从方框中选择恰当的词语填空
mess,depend on,ill,while,lend,hate,fair, take care of |
(Here is a mom's letter to her son.)
Dear son,
When I grow old one day, pleaseme and try to understand me.Don’tsome of my behaviors(行为).If I make a(n)when eating,please clean it up.If I can't dress myself, please help me.If I say something again and again,please listen to me.you were a kid,I read you the same story over and over again.If I can't walk,pleaseme your hand.I did the same thing for you when you were learning to walk.When I am , you should look after me well.I can only you.I have no one else.I looked after you, so in the future it'sthat you look after me.
I love you,son!
Your mom,
Linda Brown