题目内容
【题目】阅读下面的短文,根据短文内容从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项,使短文完整、通顺。
I'm Tony. I love weekends! I always get up late on weekends. For breakfast, I only have 1. It's usually an apple. I have a big lunch. After lunch, I like to eat ice-cream. It tastes 2. In the afternoon, I like to 3. I usually play basketball. 4 I swim. In the evening, I clean my room. I like 5 rooms. I always go to bed late.6 my sister doesn't like weekends. She has a job in a big store and she always 7 on weekends. She never goes out 8 her friends. She usually gets home from work at 22: 00. After taking a shower, she 9. Sometimes she reads in bed. But don't ask her 10 she reads. She always falls asleep(睡着) after reading one or two pages.
(1)A.eggs B.milk C.fruit D.meat
(2)A.well B.good C.happy D.angry
(3)A.exercise B.sing C.draw D.swim
(4)A.Only B.Sometimes C.Always D.Never
(5)A.busy B.small C.tidy D.big
(6)A.But B.And C.Because D.So
(7)A.plays B.work C.writes D.relaxes
(8)A.about B.from C.with D.for
(9)A.gets dressed B.goes to work C.watches TV D.goes to bed
(10)A.when B.where C.what time D.what
【答案】(1)、C
(2)、B
(3)、A
(4)、B
(5)、C
(6)、A
(7)、B
(8)、C
(9)、D
(10)、D
【解析】本文介绍一个男孩托尼每天的学习生活情况以及他的姐姐Mary每天的学习和生活情况。
(1)句意:对于早饭,我只吃水果。考查名词及语境的理解。A. eggs 鸡蛋;B. milk 牛奶; C. fruit水果;D. meat。根据下文It's usually an apple. (只是个苹果),可知是水果,所以答案是C。
(2)句意:它(冰激凌)尝起来好吃。考查形容词及语境的理解。A. well好地(adv.);健康的 (adj.); B. good好的(adj.);C. happy幸福的(adj.);D. angry愤怒的,生气的(adj.)。taste尝起来,感官动词,后面一般给形容词。结合句意和语境可知答案为B。
(3)句意:下午,我喜欢锻炼。考查动词和语境理解。A. exercise 锻炼;B. sing唱歌; C. draw 绘画; D. swim游泳。根据下文I usually play basketball.(我通常打篮球),可知下午,我喜欢锻炼。所以答案是A。
(4)句意:有时候我去游泳。考查副词和语境理解。A. Only仅仅,只;B. Sometimes有时候;C. Always总是,一直;D. Never从来不。根据上文I “usually” play basketball.(我通常打篮球),结合句意可知答案为B。
(5)句意:考查形容词和语境理解。A. busy 忙的,繁华的; B. small 小的; C. tidy整洁的,井井有条的; D. big大的。根据上文In the evening, I clean my room.(在晚上,我打扫我的房间。)可知打扫房间的原因是“我喜欢整洁的房间。”所以答案是C。
(6)句意:而我的妹妹不喜欢周末。考查连词及语境的理解。A. But但是,表转折关系;B. And和,而且,表并列或递进; C. Because因为,表原因;D. So因此,表结果。根据上文第一行第二句I love weekends!可知我喜欢周末,我的妹妹不喜欢周末,上下文关系是转折;所以答案是A。
(7)句意:她在大商店找了份工作,而且她在周末总是加班。考查动词和语境理解。A. plays 扮演;演奏;玩耍;上演;参加比赛;B. works. 工作;运作;起作用;C. writes写作,书写; D. relaxes放松;使休息;休息;松懈。结合句意和语境可知答案为B。
(8)句意:她从来不和朋友出去。考查介词和语境理解。A. about大约,关于;B. from来自,从; C. with 和;用;随着;支持;D. for为,为了;因为;给;对于;至于;适合于。根据句意和语境可知答案为C。
(9)句意:在洗过澡后,她就上床睡觉了。考查动词及语境的理解。A. gets dressed 穿衣; B. goes to work去上班; C. watches TV 看电视; D. goes to bed上床睡觉。根据句意和语境可知答案为D。
(10)句意:但是不要问她看了什么。A. when 什么时候;B. where在哪里;C. what time几点; D. what什么。根据后文She always falls asleep(睡着) after reading one or two pages.(在读了一两页后她总是睡着了。)可知“不要问她在读什么”。所以答案是B。
【题目】根据短文内容从方框中选择适当的词填空,使短文完整、通顺。(有两个多余单词)
writing, busy, show, singing, interesting, son, |
long, with , cooking, friendly, can, using |
It's Sunday morning. My grandparents, my parents, my cousin and I are at my home. We are all . What are my grandparents doing? Oh, my grandfather is exercising. He is playing two balls. My grandmother is reading a newspaper. She is reading a story in it. The story is . Look! How happy my grandmother is! And my father is watching TV. He is watching CCTV News. It's his favorite TV . My mother is in the kitchen. She is . She can cook nice food. She is a good mother. I love her very much. My cousin Peter is my uncle's . He is 10 years old. He is listening to music in my room. He likes music and he play the piano and the guitar. He is good at . He wants to be a singer(歌手). What am I doing? I'm the computer, but I'm not playing games. I'm an e-mail.
【题目】根据短文内容,从方框中选择恰当的词语填空,有的需要变换形式
begin,shock,complete,true,suddenly, realize,silence,fall asleep |
Venezia is always crowded with visitors from other countries.And in summer it is full.
My husband and I traveled to Venezia by train.I was so excited that I couldn't
the night before arriving there.
The train arrived in Venezia at 8:00 a.m.For one second(秒)I thought I was dreaming, because I couldn't believe that I was really in one of the oldest cities in the world.But it was the .
When we left the train station, I found that l was in a different world.I was . Around us,there were no cars or buses.I only found gondolas(威尼斯小划船)in the canals(运河).I stood outside the train station in , looking at the city.
My husband and I to enjoy a wonderful panorama(全景)of Venezia by gondola after breakfast.Just at that time Ithat there was no other place in the world like Venezia.It was really wonderful!