题目内容
【题目】阅读表达。 To me, music is food and water. I can't live without it. I know this is not true for everybody. Usually lots of people go to concerts or listen to music records. Maybe some of you don't do these and you get along quite well, but music is everywhere in our life. For example, when you see movies or watch TV plays, will you find them interesting if there is no music? I'm sure you will find them boring. And when you are waiting for the train or the plane, you would like some music because it makes the time seem shorter.
Some people like to sit by the sea and listen to the sound of the sea. Some enjoy listening to the singing of birds. Those sounds are some kind of music. So music has a meaning for everyone to some extent. (程度) Of course, it has special meaning for people like me. We spend our lives playing or writing music.
Someone said," Through music a child goes into a world of beauty, learn to take care of others and makes his mind and body healthy." Music is really an important part of our life.
(1)根据课文内容判断正误。People may think the movies or TV plays boring without music.
(2)What is music to the writer?
(3)How do lots of people enjoy music?
(4)将文章中划线句子翻译成汉语。
(5)for example 的汉语意思
【答案】
(1)正确
(2)To the writer, music is food and water.
(3)Usually lots of people go to concerts or listen to music records the sound of the sea, the singing of birds.
(4)通过音乐,孩子可以进入到一个美丽的世界,学会照顾别人,使自己身心健康。
(5)例如
【解析】对我来说,音乐是食物和水。我的生活不能没有它。音乐在我们的生活中无处不在,有些人喜欢坐在海边,听大海的声音。有的人喜欢听鸟儿的歌唱。这些听起来有些类似于音乐。音乐是我们生活的重要组成部分。
(1)根据when you see movies or watch TV plays , will you find them interesting if there is no music? I'm sure you will find them boring.可知,人们认为没有音乐的电影或电视剧是无聊的。所以答案是:正确。
(2)根据To me, music is food and water.可知,音乐对于作者来说就像食物和水。所以答案是:To the writer, music is food and water.
(3)根据短文的第三句可知,通常许多人去音乐会上听音乐唱片。所以答案是:Usually lots of people go to concerts or listen to music records the sound of the sea, the singing of birds.
(4)a world of beauty一个美丽的世界;take care of照顾;makes his mind and body healthy.使他的身心健康。所以答案是:通过音乐,孩子可以进入到一个美丽的世界,学会照顾别人,使自己身心健康。
(5)for example的中文意思为:例如,比如。所以答案是:例如。
【题目】根据短文内容,从方框中选择恰当的词语填空,有的需要变换形式
begin,shock,complete,true,suddenly, realize,silence,fall asleep |
Venezia is always crowded with visitors from other countries.And in summer it is full.
My husband and I traveled to Venezia by train.I was so excited that I couldn't
the night before arriving there.
The train arrived in Venezia at 8:00 a.m.For one second(秒)I thought I was dreaming, because I couldn't believe that I was really in one of the oldest cities in the world.But it was the .
When we left the train station, I found that l was in a different world.I was . Around us,there were no cars or buses.I only found gondolas(威尼斯小划船)in the canals(运河).I stood outside the train station in , looking at the city.
My husband and I to enjoy a wonderful panorama(全景)of Venezia by gondola after breakfast.Just at that time Ithat there was no other place in the world like Venezia.It was really wonderful!
【题目】
Welcome to My Villa Beautiful farm house offering comfortable rooms for visitors from all over the world. This is a wonderful farm house offering big beds, with its own swimming pool and lovely little church with beautiful paintings. 5 bedrooms , 4 bathrooms Sleeps up to 10 guests Swimming pools 11m by 5 m Dates : Saturday arriving and leaving . ( For a week ) Weekly Price : For 10 guests . March / April / May / June 2016 3,000 July / August 2016 3,500 September / October 2016 3,000 Christmas 2016 , New Year 2017 3,500 Services included : · electricity , gas and hot water · swimming pool only for you in summer and weekly cleaning of pool · The services of a cook or for more cleaning can be planned. The services of a babysitter or going shopping can also be planned but with proper price. Contact Information Melinda Kilkenny , Owner Telephone : (0044) 7798 527152 |
【1】This Villa is a __________ .
A. a restaurant B. a hotel
C. a hospital D. a market
【2】During Christmas time , staying in the house for a week costs 10 guests about __________ .
A. 3,500 B. 3,000 C. 300 D. 350
【3】You should pay some more money if you __________ .
A. ask for a babysitter B. take a shower
C. swim in the pool D. ask for a cook