题目内容

【题目】

Sturtin Hostel

We offer beautiful views. It lies in pleasant countryside. Relax after a long day by swimming in the pool or using the exercise gym. Separate(独立的)study rooms available. No children. Bar&restaurant.

Tel59787633Mr.Stone

Three Seasons

We can provide all types of accommodation for all types of single student. Rooms are fully prepared with bed things and have reasonable prices.Full board(膳食).Possible 15-20 minutes from main universities and the city center.

Tel59759876 Miss Mailey

First Shop

Ideal for new students, we provide double rooms. If you wish, we can offer help in finding a suitable person to share a room with. All washing and cleaning services offered at extra charge. Large canteen and three bathrooms on each floor. Close to the underground station.

Tel:59226600 Mrs. Williams

Banbury House

Enjoying mixing with other students in pleasant accommodation,30 minutes from the station and close to all main bus lines, single and double rooms. Students provide own food but all cleaning services offered. Please bring your own bed things.

Tel:59768339 Mr. Tyler

1The four texts above are most probably ______.

A.lettersB.postcardsC.invitationsD.advertisements

2If you are interested in sports, you can choose ______.

A.Sturtin HostelB.Three seasonsC.Banbury HouseD.First Shop

3Which number would you call if you want to live near the city center?

A.59768339.B.59759876.C.59787633.D.59226600.

4Which of the following is NOT correct about the First Shop?

A.Students must pay for all washing and cleaning services.

B.It has large canteen and three bathrooms on each floor.

C.The First Shop is far away from the underground station.

D.It can offer help in finding a suitable person to share a room with.

5The underlined word "accommodation" in the texts probably means "a place to ______.

A.liveB.workC.studyD.play

6The articles above are mainly for ______.

A.familiesB.studentsC.foreign visitorsD.shop owners

【答案】

1D

2A

3B

4C

5A

6B

【解析】

这篇短文主要介绍了四个为学生提供住宿的旅舍的特点和联系方式。

1推理判断题。根据短文主要介绍了四个为学生提供住宿的旅舍的特点和联系方式,结合四个选项:A.信件;B.明信片;C.邀请函;D.广告,可知它们最有可能是广告,故选D

2细节理解题。根据Sturtin Hostel的介绍Relax after a long day by swimming in the pool or using the exercise gym.可知如果喜欢运动可知去Sturtin Hostel,故选A

3细节理解题。题干为:如果你想住在市中心附近,你会打哪个号码? 根据Three Seasons的介绍Possible 15-20 minutes from main universities and the city center“距离主要大学和市中心15-20分钟车程”可知该旅店在市中心附近,旅店的电话是59759876.,故选B

4细节理解题。根据If you wish, we can offer help in finding a suitable person to share a room with“如果您愿意,我们可以帮助您找到一个合适的人来合住一个房间”可知D正确;根据 All washing and cleaning services offered at extra charge“所有洗衣和清洁服务均需额外收费”可知A正确;根据. Large canteen and three bathrooms on each floor“每层楼有一个大餐厅和三个浴室”可知B正确;根据. Close to the underground station“靠近地下车站”可知C错误,故选C

5词义猜测题。 题干为:文中加下划线的“accommodation”一词可能是指“一个____的地方”。根据此处是介绍旅店的情况,所以Enjoying mixing with other students in pleasant accommodation意思为:在愉快的住宿环境中享受与其他同学的平安相处。所以accommodation意为“住宿”,即“居住的地方”,故选A

6细节理解题。根据短文主要介绍了四个为学生提供住宿的旅舍的特点和联系方式,所以文章主要是针对学生的,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 This is a tale of two friends Jia Haixia and Jia Wenqi—one is blind, the other has no arms. On their own,the two are ―disabled‖. But together, they are a powerful team that has changed part of their village into a rich, green forest.

Their story began in 2000,when Haixia, who was already blind in his right eye, lost his left one after an illness. Wenqi lost his arms in an accident when he was just three. Neither could find a job, so the two decided to team up. They rented(租)some poor land and began to plant trees. In return, the local officials paid them a small fee.

Haixia and Wenqi never imagined that they would end up creating an environmental paradise. Their forest now has over 10,000 trees, hundreds of birds and many other wild animals. In addition, it saves the village from river flooding during the rainy season.

When they work together, they focus on(聚焦) their strengths not their disabilities. Their day begins at 7 am. When the sightless Haixia carries Wenqi across the river to get to their worksite. Since they cannot afford to buy young trees to plant,the two use branches(树枝) from existing trees. Haixia climbs to the treetop and with Wenqi's direction,chooses the perfect branch. He then digs a hole and carefully plants it. Finally Wenqi waters the area. As Wenqi waters,Haixia says to others, “We are proud not to depend on others.”

Though they work hard, they don't make much money. Neither Haixia nor Wenqi cares about money. Together, they already have everything they need—a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world!

1Haixia and Wenqi started working together because

A.Haixia needed someone to help him.

B.They wanted to improve the environment.

C.They both needed a way to make money.

D.They were required to do so by local officials.

2Haixia and Wenqi's forest has helped the village by _ .

A.stopping floods in the rainy season

B.increasing the number of tourists

C.making the villagers richer

D.providing more farmland

3Haixia and Wenqi plant tree branches because_______

A.They are easy to get.

B.They do not cost money.

C.They can grow very quickly.

D.They are preferred by animals.

4The passage mainly tells us

A.we will succeed if we never give up.

B.we should help the disabled to work.

C.we can achieve more with teamwork.

D.we should try our best when facing difficulties.

【题目】Laugh away pain

Several years ago I was diagnosed with cancer. It was the most difficult time I have ever faced. I think it was my sense of humor that allowed me to hold onto my sanity(心智健全). Like many people who have gone through chemotherapy(化疗), I lost all of my hair and I was bald as a golf ball. I had always enjoyed wearing hats, so I ordered several special hats with the hair already attached. It was easy and I never had to worry about how my hair looked.

I have always been a big golf fan. At one point during my cancer treatments, my husband John and I decided to get away from the cold Minnesota winter and take a trip to Scottsdale, Arizona. There was a Senior PGA Tour event called The Tradition being played, and that seemed like just the ticket to lift my spirits.

The first day of the tournament(锦标赛)brought out huge crowd. It was beautiful day, and I was in heaven (天堂). I was standing and watching my three favorite golfers in the world approach the tee box(开球区): Jack Nicklaus, Raymond Floyd and Tom Weiskopf.

Just as they arrived at the tee box, the unimaginable happened. A huge gust of wind came up from out of nowhere and blew my hat and hair right off my head and into the middle of the fairway(高尔夫球场的平坦球道)! The thousands of spectators lining the fairway fell into an awkward silence, all eyes on me. Even my golf idols were watching me, as my hair was right in their flight path. was mortified(窘迫的)! Embarrassed as I was, I knew I couldn't just stand there. Someone had to do something to get things moving again.

So I took a deep breath and went out into the middle of the fairway. I grabbed my hat and hair, nestled(安放)them back on my head as best I could. Then I turned to the golfers and loudly announced: “Gentlemen, the wind is blowing from left to right.”

They said the laughter could be heard all the way to the nineteenth hole.

1Was it a difficult time to the writer when she was diagnosed with cancer?

____________________________________________________________________________________________

2What helped her through when she had cancer?

____________________________________________________________________________________________

3How did she feel on the first day of the tournament?

____________________________________________________________________________________________

4What happened when her three favorite golfers arrived at the tee box?

____________________________________________________________________________________________

5How did she deal with the unexpected thing?

____________________________________________________________________________________________

6What can you learn from the story?

____________________________________________________________________________________________

【题目】Ying Dishes In North and South China

There have been many discussions about the differences in diet between the North and South in China. For example, the northern Chinese may wonder why southerners must have stir-fried vegetables as the last dish for a meal, while the southerners may be surprised to know that people from north are used to hoarding cabbages before winter.

Recently, different understandings of ying dishes caused another round discussion on the internet.

In northern China, ying dishes refer to those which are special and delicious enough to show your warmth when you treat guests.Dishes with plenty of meat and fish are often considered as ying dishes which are usually served in basins rather than plates.Some said that ying dishes are quite common in the North, which are usually made of completely beef, lamb and pork and other kinds of meat. People cook these kinds of meat together with sauce in a large pot.

For most southern Chinese, however, ying dishes are quite unfamiliar. Seven out of eight styles of Chinese cuisine (菜系)come from southern parts of China, which have different kinds of cooking methods.The dishes are put on the fine plates . There are a large number of ying dishes in South China with perfect colors, smells and tastes.

In Guangdong province for example, soup is an important part of Guangdong cuisine. It stress exquisite (精致的) preparations and provides enjoyment with well-chosen ingredients and beautiful presentation. Soup is usually stewed ()for several hours with vegetables or seafood rather than meat, and is often considered as the ying dish . It is said that soup should always be served first on the table with great expectations and people will comment after trying. A restaurant which is unable to provide satisfying soup is often considered a failure.

After the heated discussion, people from different provinces willingly and proudly shared the ying dishes in their hometown. What about you? Would you like to share some ying dishes in your hometown?

The Discussion about Ying Dishes in North and South China

Background of the discussion about ying dishes

Northerners and southerners hardly understand each other in diet . For example , it’s 1 for people in North to hoard cabbages before winter, while people in South must have stir-friend vegetables as the last dishes for a meal.

A new heated discussion appeared on the Internet.

2 of ying dishes

Areas

In North

In South

Ying dishes

Hosts must show their warmth by 3which are made of completely many kinds of meat, such as beef, lamb to guests.

People cook these kinds of meat together with sauce in a large pot.

There are many kinds with great colors , smells and tastes.

Soup is often considered as the ying dish; It must be 4 and stewed for several hours with vegetables or seafood.

If the soup in a restaurant satisfies customers , people will consider the restaurant is a 5.

Tableware(餐具)

Basins

Plates

Influence of the discussion

The discussion caused many people from different provinces to share ying dishes in their hometown.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网