题目内容
【题目】 This is a tale of two friends Jia Haixia and Jia Wenqi—one is blind, the other has no arms. On their own,the two are ―disabled‖. But together, they are a powerful team that has changed part of their village into a rich, green forest.
Their story began in 2000,when Haixia, who was already blind in his right eye, lost his left one after an illness. Wenqi lost his arms in an accident when he was just three. Neither could find a job, so the two decided to team up. They rented(租)some poor land and began to plant trees. In return, the local officials paid them a small fee.
Haixia and Wenqi never imagined that they would end up creating an environmental paradise. Their forest now has over 10,000 trees, hundreds of birds and many other wild animals. In addition, it saves the village from river flooding during the rainy season.
When they work together, they focus on(聚焦) their strengths not their disabilities. Their day begins at 7 am. When the sightless Haixia carries Wenqi across the river to get to their worksite. Since they cannot afford to buy young trees to plant,the two use branches(树枝) from existing trees. Haixia climbs to the treetop and with Wenqi's direction,chooses the perfect branch. He then digs a hole and carefully plants it. Finally Wenqi waters the area. As Wenqi waters,Haixia says to others, “We are proud not to depend on others.”
Though they work hard, they don't make much money. Neither Haixia nor Wenqi cares about money. Together, they already have everything they need—a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world!
【1】Haixia and Wenqi started working together because
A.Haixia needed someone to help him.
B.They wanted to improve the environment.
C.They both needed a way to make money.
D.They were required to do so by local officials.
【2】Haixia and Wenqi's forest has helped the village by _ .
A.stopping floods in the rainy season
B.increasing the number of tourists
C.making the villagers richer
D.providing more farmland
【3】Haixia and Wenqi plant tree branches because_______
A.They are easy to get.
B.They do not cost money.
C.They can grow very quickly.
D.They are preferred by animals.
【4】The passage mainly tells us
A.we will succeed if we never give up.
B.we should help the disabled to work.
C.we can achieve more with teamwork.
D.we should try our best when facing difficulties.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
文章大意:这是关于两个好朋友贾海霞和贾文琪的故事。一个是盲人,一个没有手臂。两个人都是残疾人,但是通过他们的努力改变了家乡,把自己的家乡变成了富裕的绿色家园。贾海霞和贾文其都没有什么钱,到最后他们拥有了需要的一切。
【1】细节理解题。根据第一段句子This is a tale of two friends---one is blind,the other has no arms.On their own,the two are"disabled".这是关于两个好朋友的故事,一个是盲人,一个没有手臂.两个人都是残疾人,后文提到Neither could find a job,so the two decided to team up.他们两个都找不到工作,因此决定组队,可知他们两个都是残疾人,他们都需要一种赚钱的方式。故选C。
【2】细节理解题。根据第二段句子Haixia and Wenqi never imagined that they would end up creating an environmental paradise(乐园).Their forest now has over 10,000trees,hundreds of birds and many other wild animals.Besides,it saves the village from river flooding during the rainy season.他们两个从来没想过这片荒地会成为拥有将近10000棵树的森林,这也避免了村庄遭受洪灾的侵袭。可知他们改善了环境,同时使村庄免受洪灾,故选A。
【3】细节理解题。题目问的是为什么他们种植树枝,根据 Since they cannot afford to buy young trees to plant,the two use branches from existing trees,可知,他们之所以种植现有的树枝,是因为他们买不起树苗,afford 表示买得起、支付的起,所以我们可以说他们种植树枝是因为不花钱,因此答案为B。
【4】主旨归纳题。根据这篇文章内容及其最后一段句子Together,they already have everything they need---a perfect pair of eyes,two strong hands,and the best friendship in the world!可知,两个人一起,获得了自己想要的一切东西:眼睛、手臂以及世界上最好的友谊,可知通过努力合作我们可以成就更多。故选C。
【题目】
Sturtin Hostel We offer beautiful views. It lies in pleasant countryside. Relax after a long day by swimming in the pool or using the exercise gym. Separate(独立的)study rooms available. No children. Bar&restaurant. Tel:59787633Mr.Stone | Three Seasons We can provide all types of accommodation for all types of single student. Rooms are fully prepared with bed things and have reasonable prices.Full board(膳食).Possible 15-20 minutes from main universities and the city center. Tel:59759876 Miss Mailey |
First Shop Ideal for new students, we provide double rooms. If you wish, we can offer help in finding a suitable person to share a room with. All washing and cleaning services offered at extra charge. Large canteen and three bathrooms on each floor. Close to the underground station. Tel:59226600 Mrs. Williams | Banbury House Enjoying mixing with other students in pleasant accommodation,30 minutes from the station and close to all main bus lines, single and double rooms. Students provide own food but all cleaning services offered. Please bring your own bed things. Tel:59768339 Mr. Tyler |
【1】The four texts above are most probably ______.
A.lettersB.postcardsC.invitationsD.advertisements
【2】If you are interested in sports, you can choose ______.
A.Sturtin HostelB.Three seasonsC.Banbury HouseD.First Shop
【3】Which number would you call if you want to live near the city center?
A.59768339.B.59759876.C.59787633.D.59226600.
【4】Which of the following is NOT correct about the First Shop?
A.Students must pay for all washing and cleaning services.
B.It has large canteen and three bathrooms on each floor.
C.The First Shop is far away from the underground station.
D.It can offer help in finding a suitable person to share a room with.
【5】The underlined word "accommodation" in the texts probably means "a place to ______.
A.liveB.workC.studyD.play
【6】The articles above are mainly for ______.
A.familiesB.studentsC.foreign visitorsD.shop owners