题目内容

【题目】You may feel comfortable with some people.You spend an hour with them and feel as if you have known them half a life.These people have something in common.And once we know what it is, we can try to do it ourselves.

How is it done? __【1】___ If you follow the skills, you’ll make friends with people quickly.

First of all, good talkers ask questions._2___ One well-known businesswoman says, “At business lunches, I always ask people what they did that morning.It’s a common question, but it will get things going.” From there you can move on to some other questions.And how he answers will let you know how far you can go.

__3This point seems clear, but it isn’t.Your question should have a point and help to tell what sort of person you are talking to.And to find out, you really have to listen carefully and attentively.

Real listening at least means some things._4_ If someone sticks to one topic, it means he’s really interested in it.Real listening also means not just listening to words, but to tones (语气) of voice.If the voice sounds boring, then, it’s time for you to change the subject.

Finally, good talkers know well when to say good-bye.Remember to give him a handshake and say, I’ve really enjoyed meeting you.” _5__ Let people know what you feel, and they may walk away feeling as if they’ve known you half their life.

A.Almost anyone will answer a question.

B.Here are several skills that good talkers have.

C.If you want to see that person again, don’t keep it a secret.

D.First, it means not to change the subject of the conversation.

E.Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】E

【4】D

【5】C

【解析】

试题分析:在交流的过程中有的人让你感觉到舒服,经过一个小时的交流仿佛相识有半生之久。那么如何有好的交流技巧,短文介绍了几个方法:1.会问问题。2.做为好的交流者,要在问过问题之后,学会倾听。3.想再见面,就不要保守秘密

【1】B细节理解题。联系上文:你与一些人交流时可能会感觉到舒服。经过一个小时的交流,就好象是相互了解了。如何做到这些呢?这里有几点交流的技巧。通过阅读全文,下文都在介绍相关技巧,因此选择第二项。故选B。

【2】A细节理解题。联系上下文:首先,好的交流者会问问题。结合下文的解释了解,几乎每个人都会回答一个问题。故选A。

【3】E细节理解题。上文为第一点,下文又提到了第三点,因此本段是描述第二点技巧。好的交流者,问过之后,会倾听答案。因此选择第五项。故选E

【4】D细节理解题。联系下文:如果一个人坚持这个话题,它意味着对他这个话题感兴趣。真正的交流者通过语气来判断,如果语气是无聊的,那么最好改变主题。从而推断为,首先,不要改变交流的主题。故选D

【5】C细节理解题。联系上下文:当交流结束时,想继续了解,因此想见面,不要保守秘密。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容选择适当的单词填空,使短文意思完整。每个选项只用一次,有两项剩余。

请务必将1―10小题的答案写在答题卡的相应位置!

Many people like to keep pets. Dogs and cats are very 【1】 pets. Some people, however, keep birds or goldfish. They need less space and are easier to look after.

If you want to have a pet, you can buy one from a pet 2 but you must be careful not to buy a sick animal. It is best if you know something about the pet you want. This helps you choose a healthy pet. However, if you do not have much money and know very 3 about animals, you can visit the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals(皇家防止虐待动物协会).

The first RSPCA was established in England in 1821. It was set up to make sure that all animals are 4 with kindness. The RSPCA in Hong Kong carries out this aim. The RSPCA officers collect animals which have no 5 and are left in the street. They look after them 6 they are healthy again. People visiting the RSPCA may choose their pets from these animals and you can be sure that you will get a 7 pet. If later your pet becomes ill, you can 8 it to the doctors at the RSPCA for treatment.

When you have a pet, it is very 9 that you look after it properly. You must remember to feed it on time. You should also give it a 【10 and comfortable place to rest. Your pet will be happy and healthy if you love it and care for it properly.

【题目】

At the moment, it may be difficult to imagine, but many people believe that, by the year 2100, we will live on the planet Mars.Our own planet, Earth, is becoming more and more crowded and polluted.Luckily, we can start again and build a better world on Mars.

First of all, transport should be much better.At present, our spaceships are too slow to carry large numbers of people to Mars—it takes months.However, by 2100, spaceship can travel at half the speed of light.It might take us two or three days to get to Mars! Secondly, humans need food, water and air to live.Scientists should be able to develop plants that can be grown on Mars.These plants will produce the food and air that we need.However, can these plants produce water for us? There is no answer now.
There is a problem for us to live on Mars.Mars suck(吸力) us much less than the Earth does.This will be dangerous because we could easily jump too high and fly slowly away into space.To prevent this, humans on Mars have to wear special shoes to make themselves heavier.

Life on Mars will be better than that on Earth in many ways.People will have more space.Living in a large building with only 10 bedrooms is highly possible.Many people believe that robots will do most of our work, so we have more time for our hobbies.

There will probably be no school on Mars.Every student will have a computer at home which is connected to the internet.They can study, do their homeworkspan> and take exams in online schools.Each student will also have their own online teacher called “e-teacher”.

However, in some ways, life on Mars may not be better than that on the earth today.Food will not be the same—meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today.Also, space travel will make many people feel ill.The spaceship will travel fast, so the journey to Mars will probably be very uncomfortable.

【1】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。

In the first paragraph, we can know _____ and ______people will live on the planet of Mars.

【2】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。

In order to live on Mars, people need faster _________, _________ that can produce food or

air for people, and special shoes.

【3】根据短文内容回答问题。

Write down an example that is given in the passage about the disadvantages living on Mars.

_______________________________________________________________________________

【4】把短文中画线的句子译成汉语。

_______________________________________________________________________________

【5】根据短文内容用一个完整的英文句子(限10个词以内)回答问题。

What’s the passage mainly about?

_______________________________________________________________________________

【题目】阅读理解

A

IMPROVE ON SLEEP

Good health needs good sleep. Going to bed before you’re tired. No eating or reading in bed. Go to bed at the same time before midnight and get up at the same time. Your body likes routine (常规) for a good night’s sleep.

STAY FREE OF FLU

Studies show that a cold or flu virus (病毒) can live on our hands for long. So wash all parts of your hands frequently with soap and water. For more ways to prevent the spread of flu, please call the Health Line at 1800 848 1313.

ORAL (口腔) HEALTH

Brush your teeth twice a day and visit the dentist at least once a year. The mouth is a mirror of disease. The oral examination is not only for the health of teeth, but the whole body. For more of it, please visit www. mydr. com. au.

FIT FOR LIFE

Studies have shown that many diseases have something to do with little or no physical (身体) activity. Try to do it for 30 minutes a day, 5 days or more a week. For more information, please call the Health Line at 1800 438 2000.

【1】If you want to get a good sleep, you’d better _______.

A. go to bed after you’re tired

B. go to sleep at midnight

C. follow the bedtime routine

D. eat something or read in bed

【2】To prevent from catching a cold or flu, it’s good for you _______.

A. to clean your fingers often

B. to brush your teeth twice a day

C. to get up early every morning

D. to wash all parts of your hands

【3】You should visit the dentist at least once a year, because _______.

A. the oral examination is necessary

B. you don’t often brush your teeth

C. some diseases may be in the mirror

D. you don’t have a good night’s sleep

【4】Studies have shown that many diseases have something to do with _______.

A. having no oral examination

B. washing hands with cold water

C. sleeping too late sometimes

D. doing little physical activity

【5】If you want to learn more about the flu, you can _______.

A. visit www. mydr. com. Au

B. call the Health Line at 1800 848 1313

C. visit the dentist in your place

D. call the Health Line at 1800 438 2000

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网