题目内容
【题目】根据所提供的语篇内容,用方框中所给的词的正确形式填空,并将其写在题后横线上。使短文意思通顺、正确、连贯。
![]()
A terrible storm swept through two villages on December 25, 2015. It started at around 2:00 p.m. and lasted(持续) for only 30 minutes but it _【1】a lot of damage (损失).
The houses of more than 30 families fell down. The windows of 20 homes were 【2】and
there were many holes on the top of the houses. 【3】, one person was killed and several were
badly hurt and taken to hospital. Over two【4】 people were homeless after the storm. My family
were in them, we also lost our home.
I still remember that I was having dinner with my parents when I heard a 【5】_and loud noise. A few minutes later, our house fall down on top of us. We tried 【6】best to climb out but then I
couldn't find my mother. So I went back inside 【7】 and found her and came out.
I looked around outside and found the village_【8】 a mess. Fallen trees, broken windows
and rubbish were everywhere. Just then I saw my neighbor Mr. Wang under his fallen house. My
father and I ran to save him. Soon, the storm 【9】down, and all the neighbors started to help each other. Although the storm broke many 【10】apart, it brought people closer together.
【答案】
【1】caused
【2】broken
【3】 unluckily
【4】hundred
【5】strange
【6】our
【7】quickly
【8】in
【9】was dying
【10】things
【解析】
试题分析:短文介绍了发生在2015,12,25一场特大暴风雨。虽然时间只持续了30分钟,但它却造成很大的损失。虽然暴风雨破坏了很多东西,但它让人们更加紧密地联系在一起。
【1】句意:但它造成很大的损失。此处缺少谓语动词,时态是一般过去时态。依据句意,答案为caused。
【2】句意:20家的窗户破损,房顶出现了很多洞。依据句意可知,是窗户受到了破坏,be broken损坏,破坏。故答案为broken。
【3】句意:不幸的是,有一人死亡,几人严重受伤,被送往医院。人员受到的伤亡,是不幸的,故答案为unluckily。
Tom 的过去 | 功课好,积极参加学校的各项活动 |
Tom的现在 | 上课不专心,不按时交作业 |
你的看法 | 也许玩游戏能使人放松,但沉溺于其中会占用太多的学习时间…… |
你的建议 | 至少两点 |
你的期望 | 至少一点 |
【4】句意:暴风雨过后,200多人无家可归。hundred前面有具体数字时,不用复数形式。故答案为hundred。
【5】句意:我仍然还记得,我和我的父母一起正在吃晚饭时,此时听到一个奇怪的响声。and前后连接的是两个形容词,依据句意,答案为strange。
【6】句意:我们尽力往外爬。try one’s best to do sth.尽力做某事。
【7】句意:因此我快速地返回到里面,发现了她并一起出来。one’s为形容词性物主代词,与主语保持一致,故答案为our。
【8】句意:我环顾四周,发现整个村庄一片狼藉。in a mess乱糟糟,一团糟。故答案为in。
【9】句意:不久,暴风雨逐渐地减弱。die down逐渐减弱的意思。过去进行时表示当时的场景。故答案为was dying。
【10】句意:虽然风暴破坏了很多东西,它让人们更加紧密地联系在一起。many后跟复数名词。故答案为things。
【题目】阅读理解 阅读下列短文, 根据短文内容选择最佳答案。
A
There are many different kinds of TV shows. Which do you like best?
| A bite of China is a documentary(纪录片)that started on CCTT on May 14th, 2012. It tells the stories behind delicious food from different places in China and shows a lot about Chinese culture. |
| Britain’s Got Talent (英国达人秀)is a British television talent show and competition which began in June 2007. Anyone of any age with some kinds of talent (才能)can apply for(申请)a chance against each other to win prize. |
| The voice of China is a television singing competition. It started on July 13th , 2012 on Zhejiang TV. It is like The voice of Holland which started in Holland in 2010. |
| Mythbusters (流言终结者)is a science entertainment(科技型娱乐)TV program. It is one of the oldest and the most popular shows on Discovery Channel. On the show, the hosts(主持人), Adam Savage and Jamie Hynema, take a scientific look at what people span>say or think to see if it is true. |
【1】What can we know from A bite of China?
A. Some scientific stories.
B. Some best singers.
C. Stories about delicious food.
D. Some talent people.
【2】Who can apply for a chance to perform on the Britain’s Got Talent ?
A. Only man. B. Only woman.
C. Any talented people. D. Teenager aged 12.
【3】hen did The voice of China start?
A. On July 13th, 2012. B. On July 14th , 2012.
C. On June 13th, 2013. D. On June 14th, 2013.
【4】What do the hosts of Mythbusters do on the show?
A. They introduce delicious food.
B. They tell some jokes.
C. They use a scientific mind to see if what people say or think is true.
D. They choose the best singers.
【5】How many kinds of Chinese TV programs are mentioned according to the passage?
A. One. B. Two.
C. Three. D. Four.