题目内容
【题目】
At the moment, it may be difficult to imagine, but many people believe that, by the year 2100, we will live on the planet Mars.Our own planet, Earth, is becoming more and more crowded and polluted.Luckily, we can start again and build a better world on Mars.
First of all, transport should be much better.At present, our spaceships are too slow to carry large numbers of people to Mars—it takes months.However, by 2100, spaceship can travel at half the speed of light.It might take us two or three days to get to Mars! Secondly, humans need food, water and air to live.Scientists should be able to develop plants that can be grown on Mars.These plants will produce the food and air that we need.However, can these plants produce water for us? There is no answer now.
There is a problem for us to live on Mars.Mars suck(吸力) us much less than the Earth does.This will be dangerous because we could easily jump too high and fly slowly away into space.To prevent this, humans on Mars have to wear special shoes to make themselves heavier.
Life on Mars will be better than that on Earth in many ways.People will have more space.Living in a large building with only 10 bedrooms is highly possible.Many people believe that robots will do most of our work, so we have more time for our hobbies.
There will probably be no school on Mars.Every student will have a computer at home which is connected to the internet.They can study, do their homeworkspan> and take exams in online schools.Each student will also have their own online teacher called “e-teacher”.
However, in some ways, life on Mars may not be better than that on the earth today.Food will not be the same—meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today.Also, space travel will make many people feel ill.The spaceship will travel fast, so the journey to Mars will probably be very uncomfortable.
![]()
【1】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
In the first paragraph, we can know _____ and ______people will live on the planet of Mars.
【2】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
In order to live on Mars, people need faster _________, _________ that can produce food or
air for people, and special shoes.
【3】根据短文内容回答问题。
Write down an example that is given in the passage about the disadvantages living on Mars.
_______________________________________________________________________________
【4】把短文中画线的句子译成汉语。
_______________________________________________________________________________
【5】根据短文内容用一个完整的英文句子(限10个词以内)回答问题。
What’s the passage mainly about?
_______________________________________________________________________________
【答案】
【1】when, why
【2】spaceships, plants
【3】Mars suck us much less than the Earth does./ Food will not be the same—meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today./ space travel will make many people feel ill.
【4】目前,我们的宇宙飞船太慢以至于不能运载大批人去火星,那通常要花几个月的时间。
【5】the advantages and disadvantages about living on Mars
【解析】
试题分析:短文大意:目前,它可能是难以想象的,但许多人相信,到2100年,我们将生活在火星上。我们自己的星球—地球,正变得越来越拥挤和污染。幸运的是,我们可以重新开始,在火星上建立一个更好的世界。本文主要介绍了在火星上生活的优缺点。
【1】根据第一段的描述控制可知在2100年,我们将生活在火星上。我们自己的星球—地球,正变得越来越拥挤和污染。所以分别填写when, why。
【2】根据第二段中First of all, transport should be much better.和These plants will produce the food and air that we need.可知为了在火星上生活人们需要更快的宇宙飞船和能生产我们需要的食物和空气的植物,所以分别填写spaceships, plants。
【3】根据文章最后一段可知文章就火星上生活的缺点给出了两个例子:Food will not be the same—meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today. space travel will make many people feel ill.
【4】现在,我们的宇宙飞船太慢了以至于不能载大量的人去火星。它需要花费数月.目前,我们的宇宙飞船太慢以至于不能运载大批人去火星,那通常要花几个月的时间。
【5】本文主要说了在火星上生活的优缺点,所以可回答the advantages and disadvantages about living on Mars。