题目内容

【题目】

At the moment, it may be difficult to imagine, but many people believe that, by the year 2100, we will live on the planet Mars.Our own planet, Earth, is becoming more and more crowded and polluted.Luckily, we can start again and build a better world on Mars.

First of all, transport should be much better.At present, our spaceships are too slow to carry large numbers of people to Mars—it takes months.However, by 2100, spaceship can travel at half the speed of light.It might take us two or three days to get to Mars! Secondly, humans need food, water and air to live.Scientists should be able to develop plants that can be grown on Mars.These plants will produce the food and air that we need.However, can these plants produce water for us? There is no answer now.
There is a problem for us to live on Mars.Mars suck(吸力) us much less than the Earth does.This will be dangerous because we could easily jump too high and fly slowly away into space.To prevent this, humans on Mars have to wear special shoes to make themselves heavier.

Life on Mars will be better than that on Earth in many ways.People will have more space.Living in a large building with only 10 bedrooms is highly possible.Many people believe that robots will do most of our work, so we have more time for our hobbies.

There will probably be no school on Mars.Every student will have a computer at home which is connected to the internet.They can study, do their homeworkspan> and take exams in online schools.Each student will also have their own online teacher called “e-teacher”.

However, in some ways, life on Mars may not be better than that on the earth today.Food will not be the same—meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today.Also, space travel will make many people feel ill.The spaceship will travel fast, so the journey to Mars will probably be very uncomfortable.

【1】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。

In the first paragraph, we can know _____ and ______people will live on the planet of Mars.

【2】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。

In order to live on Mars, people need faster _________, _________ that can produce food or

air for people, and special shoes.

【3】根据短文内容回答问题。

Write down an example that is given in the passage about the disadvantages living on Mars.

_______________________________________________________________________________

【4】把短文中画线的句子译成汉语。

_______________________________________________________________________________

【5】根据短文内容用一个完整的英文句子(限10个词以内)回答问题。

What’s the passage mainly about?

_______________________________________________________________________________

【答案】

【1】when, why

【2】spaceships, plants

【3】Mars suck us much less than the Earth does./ Food will not be the same—meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today./ space travel will make many people feel ill.

【4】目前,我们的宇宙飞船太慢以至于不能运载大批人去火星,那通常要花几个月的时间。

【5】the advantages and disadvantages about living on Mars

【解析】

试题分析:短文大意:目前,它可能是难以想象的,但许多人相信,2100年,我们将生活在火星上。我们自己的星球地球,正变得越来越拥挤和污染。幸运的是,我们可以重新开始,在火星上建立一个更好的世界。本文主要介绍了在火星上生活的优缺点。

【1】根据第一段的描述控制可知在2100年,我们将生活在火星上。我们自己的星球地球,正变得越来越拥挤和污染。所以分别填写when, why。

【2】根据第二段First of all, transport should be much better.和These plants will produce the food and air that we need.可知为了在火星上生活人们需要更快的宇宙飞船和能生产我们需要的食物和空气的植物,所以分别填写spaceships, plants

【3】根据文章最后一段可知文章就火星上生活的缺点给出了两个例子:Food will not be the same—meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today. space travel will make many people feel ill.

【4】现在,我们的宇宙飞船太慢了以至于不能载大量的人去火星。它需要花费数月.目前,我们的宇宙飞船太慢以至于不能运载大批人去火星,那通常要花几个月的时间。

【5】本文主要说了在火星上生活的优缺点,所以可回答the advantages and disadvantages about living on Mars

练习册系列答案
相关题目

【题目】More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun healthy and good for the environment. Maybe that’s why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere and there is no oil cost!

Get on a bicycle and ride around your neighborhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit (受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don’t even have to ride all the way.

Folding bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.

Health Benefits of Bicycling:

It helps to prevent heart diseases.

Bicycling helps to control your weight.

A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.

Bicycling can improve your mood (心情).

Exercise like bicycling has been shown to make people feel better more relaxed and self-confident.

Bicycling is healthier than driving.

【1】From the passage we know that bicycling is becoming very ________.

A. surprising B. exciting

C. expensive D. popular

【2】When you are riding your bicycle around your neighborhood you may ________.

A. pollute the environment around

B. find something you didn’t notice

C. go everywhere and use a little oil

D. get off your bike and begin to work

【3】 If you travel with a folding bike you can fold it and ________ .

A. get out of the car

B. take it onto a train

C. put it in your purse

D. go on airline websites

【4】One of the benefits from bicycling is that ________.

A. you can fold the bicycle

B. you will be friendly to others

C. you will be more relaxed

D. you may get fatter and fatter

【5】Which is TRUE according to the passage?

A. Bicycling is enjoyable exercise for people.

B. Driving cars is healthier than riding bikes.

C. Riding a bike pollutes your neighborhood.

D. Common bikes are welcomed by all airlines.

【题目】You may feel comfortable with some people.You spend an hour with them and feel as if you have known them half a life.These people have something in common.And once we know what it is, we can try to do it ourselves.

How is it done? __【1】___ If you follow the skills, you’ll make friends with people quickly.

First of all, good talkers ask questions._2___ One well-known businesswoman says, “At business lunches, I always ask people what they did that morning.It’s a common question, but it will get things going.” From there you can move on to some other questions.And how he answers will let you know how far you can go.

__3This point seems clear, but it isn’t.Your question should have a point and help to tell what sort of person you are talking to.And to find out, you really have to listen carefully and attentively.

Real listening at least means some things._4_ If someone sticks to one topic, it means he’s really interested in it.Real listening also means not just listening to words, but to tones (语气) of voice.If the voice sounds boring, then, it’s time for you to change the subject.

Finally, good talkers know well when to say good-bye.Remember to give him a handshake and say, I’ve really enjoyed meeting you.” _5__ Let people know what you feel, and they may walk away feeling as if they’ve known you half their life.

A.Almost anyone will answer a question.

B.Here are several skills that good talkers have.

C.If you want to see that person again, don’t keep it a secret.

D.First, it means not to change the subject of the conversation.

E.Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers.

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。(共10分,每小题2分)

Great white sharks have become well known in a bad way, for being scary. 【1】 . However, you are more likely to be hit by lightning than attacked by a great white shark.

One reason why people don’t like great white sharks is that they are huge. They grow to be nearly 21 feet long and can weigh up to 5,000 pounds. That is about two cars long! But the size is not typical. Most great whites are smaller, about 10 to 15 feet long. 2 .

Great whites are called apex predators(捕食者)because they are at the top of the food chain. They have no predators and aren’t that picky about what they eat. Great whites are known to eat fish, squid, other sharks, otters, turtles, dolphins, whales, seals, and sea lions. 3 . Great whites also eat carrion, which is the remains of dead animals floating(漂浮)in the water.

4 . They have 3,000 teeth, and each is up to 3 inches long! Their very sharp teeth are shaped like triangles and have rough edges that tear into things. Great whites don’t even chew their food. They just swallow it down. 5 .

But, like other sharks, great whites don’t intentionally(主动地)eat or attack humans. So swim without fear.

A. That’s still longer than one car, though

B. Those last two kinds are their favourite food

C. Movies and popular stories make them scary

D. A big meal can satisfy a great white shark for about two months

E. Another reason why people fear great whites is their frightening teeth

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网