题目内容

【题目】请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。

Over just a few days in January, millions of people across China were racking their brains (绞尽脑汁). They were taking part live-streaming (直播) quiz shows on several apps. Some of these apps include Chongdingdahui, Huajiao Zhibo , Xigua Shipin and Douyin.

Different from TV quiz shows like Happy Dictionary (《开心辞典》) and Who’s Still Standing (《一站到底》), anyone with a smartphone or tablet can participate (参加) in the live-streaming shows every day, communicating with other players at the same time.

The shows have hosts to present the questions. While the participants give their answers, they help to liven up the show by telling jokes or giving some background for the question. Each online player has 10 seconds to answer a question, with each show taking around 20 to 30 minutes.

Prizes ranging (……范围内变动) between 100,000 yuan to 5 million yuan are being offered, with the winners sharing the prize money at the end. Depending on the total amount of prize money and the number of winners, players can win prizes as small as 1 yuan and as high as more than 40,000 yuan.

The questions are chosen from a wide range of topics, including literature (文学), geography, mathematics and biology, among many others. For example, players may be asked how many legs crabs have, or what Australia’s national flower is.

To draw new users, the apps offer “redo cards (复活卡)” to new players, as well as to those who have invited new players to join. These cards allow players who give wrong answers an extra chance to compete on the show.

回答下面5个问题。

1How can we take part in the live-streaming quiz shows,?

________________________________________________________

2How many live-streaming (直播) quiz shows are mentioned in this article?

________________________________________________________

3How much time does a player have to answer each question?

________________________________________________________

4Where are the questions chosen from?

________________________________________________________

5Why do the apps offer “redo cards” to new players?

________________________________________________________

【答案】

1By using a smartphone or tablet.

2Four.

310 seconds.

4From a wide range of topics.

5To draw new users.

【解析】

这是一篇日常生活类阅读,主要介绍一种可以在线回答问题赢得奖金的应用程序非常受欢迎.每个玩家通过手机或平板电脑回答问题,年底分享奖金。问题来自很多方面.这个应用程序还为玩家提问"复活卡",以便吸引更多的人加入。

1细节理解题。根据第二段可知,人们通过使用智能手机或者平板电脑就可以参加智力直播。

2细节理解题。根据第一段最后一句“Some of these apps include Chongdingdahui, Huajiao Zhibo , Xigua Shipin and Douyin.”可知,提到了四种直播竞赛节目。

3细节理解题。根据第三段“Each online player has 10 seconds to answer a question, with each show taking around 20 to 30 minutes.”可知,每人必须在10秒钟时间回答。

4细节理解题。根据第五段首句“The questions are chosen from a wide range of topics, …”可知,这些问题选自广泛话题。

5推理判断题。根据最后一段第一句“To draw new users, the apps offer “redo cards (复活卡)” to new players,”可知,为了吸引新的使用者,应用程序给新的玩手提供复活卡。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,按要求完成各题。

How has technology made your life easier? When you go to a shopping mall, you can enjoy free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all of these things can be seen as the first building blocks of a smart city.

The idea of a smart city was first suggested by tech company IBM in 2010. Generally, a smart city is a city that uses digital (电子的) technology, such as 5G networks and the “internet of things”, to improve urban planning, save money and resources (资源), and make our lives more convenient.

Cities like Boston, Amsterdam and Copenhagen are already using smart technology to improve public services. In the US cities of Boston and Baltimore, smart trash bins can sense how full they are and tell workers when they need to be cleaned. In Amsterdam, traffic is monitored (监测) and adjusted according to real-time data gathered from sensors around the city. There are fewer traffic jams.

Smart cities will allow us to save resources. By using sensors and 5G networks to check the usage of water, gas and electricity, city managers can figure out how to use these resources more efficiently. For example, water and gas pipes (管道) could remind repair workers when there is a leak (泄漏). Air pollution could be more closely monitored, too.

Of course, it will take time to build the smart cities of the future. But since we’ve already seen successful examples, it won’t be long until more cities join in. Tech Republic estimates (估计) that by 2050, about 60 percent of people worldwide will live in smart cities.

1What is a smart city?

_________________________

2Which country does the city Boston belong to?

_________________________

3How will smart cities help us save resources?

_________________________

4It won’t take a long time to build the smart cities of the future, will it?

_________________________

5How many people will live in smart cities by 2050 according to Tech Republic?

_________________________

【题目】 Xie Zhenye was born in August, 1993. He comes from Zhejiang. He is good at running. OnJune 19, 2018, Xie got a 9.97- second ( ) winning mark in the Men’s 100-meter event at the Meeting de Montreuil, France. He cuts 0.07 seconds off his personal best. He has become the second Chinese to run into the 10-second barrier.

Xie is a famous runner in China. He once got the gold medal of Men’s 200-meter race at the 2010 Youth Olympics. He got the fourth place twice at 60-meter race at the IAAF World Indoor Championships. Xie also set the 200-meter national record in Japan in May, 2018.

On June 19, Xie beat the national record of 9.99 seconds, set by the country’s star runner Su Bingtian at the Engene leg of the 2015 Diamond League. Three days later, Su beat Xie’s record again and tied the Asian Men’s 100-meter mark of 9.91 seconds at the IAAF World Challenge in Madrid. “I want to learn from Su Bingtian and try to win more medals for our country.” said Xie. He continues his training and never gives up because he always keeps his dream in his mind. He wants to show the world that he can do better and he is our country’s pride.

1Xie Zhenye is good at .

A.jumpingB.climbingC.runningD.hiking

2Before June 19, 2018, Xie’s personal best was seconds.

A.9.91B.9.97C.9.99D.10.04

3Xie got the gold medal of 200-meter race in .

A.2010B.2015C.2016D.2018

4According to the passage, we know that Xie Zhenye is .

A.a polite and kind manB.an impatient man

C.a man who never gives upD.a man who is proud to be a runner

5Xie Zhenye continues working hard because .

A.he wants to get more moneyB.he is not good at running now

C.he wants to be the pride of the countryD.his family ask him to do so

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网