题目内容

【题目】阅读短文,按要求完成各题。

How has technology made your life easier? When you go to a shopping mall, you can enjoy free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all of these things can be seen as the first building blocks of a smart city.

The idea of a smart city was first suggested by tech company IBM in 2010. Generally, a smart city is a city that uses digital (电子的) technology, such as 5G networks and the “internet of things”, to improve urban planning, save money and resources (资源), and make our lives more convenient.

Cities like Boston, Amsterdam and Copenhagen are already using smart technology to improve public services. In the US cities of Boston and Baltimore, smart trash bins can sense how full they are and tell workers when they need to be cleaned. In Amsterdam, traffic is monitored (监测) and adjusted according to real-time data gathered from sensors around the city. There are fewer traffic jams.

Smart cities will allow us to save resources. By using sensors and 5G networks to check the usage of water, gas and electricity, city managers can figure out how to use these resources more efficiently. For example, water and gas pipes (管道) could remind repair workers when there is a leak (泄漏). Air pollution could be more closely monitored, too.

Of course, it will take time to build the smart cities of the future. But since we’ve already seen successful examples, it won’t be long until more cities join in. Tech Republic estimates (估计) that by 2050, about 60 percent of people worldwide will live in smart cities.

1What is a smart city?

_________________________

2Which country does the city Boston belong to?

_________________________

3How will smart cities help us save resources?

_________________________

4It won’t take a long time to build the smart cities of the future, will it?

_________________________

5How many people will live in smart cities by 2050 according to Tech Republic?

_________________________

【答案】

1It is a city that uses digital technology.

2The USA./America.

3By using sensors and 5G networks.

4No, it won't.

5About 60 percent of people worldwide will live in smart cities.

【解析】

这是一篇说明文。文章主要介绍智能城市。智能城市指的是使用电子科技的城市;同时介绍了智能科技在世界一些城市的使用情况及优势;并提到了智能城市的发展前景。

1根据第二段“a smart city is a city that uses digital (电子的) technology”可知智能城市指的是使用电子科技的城市。故答案为It is a city that uses digital technology.

2根据第三段“In the US cities of Boston”可知城市波斯顿属于美国。故答案为The USA./America.

3根据倒数第二段“Smart cities will allow us to save resources. By using sensors and 5G networks”可知通过使用探测设备和5G网络,智能城市帮助我们节约能源。故答案为By using sensors and 5G networks.

4根据最后一段“it won’t be long until more cities join in”可知有更多的城市加入,未来不会花很长时间建立智能城市。此处是否定的回答。故答案为No, it won’t.

5根据最后一段最后一句“Tech Republic estimates (估计) that by 2050, about 60 percent of people worldwide will live in smart cities”可知到2050年全世界大约有60%的人住在智能城市里。故答案为About 60 percent of people worldwide will live in smart cities.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Two years ago, my family moved to a new city and I had to study in a new school.As I had few friends there, I felt lonely.Then I met Tony.The first time I saw him, he was standing in the center of a group of students, telling jokes.The children around laughed from time to time.Tony knew about my problem.He asked me to play basketball with his friends and helped me with my studies.We soon became good friends.

About a year ago, however, Tony's father was killed in an accident .As a result, his family had to move to a small house, Tony changed into a different person.He became silent and he even lost his interest in studies.

Several times, I invited him to go out and play basketball with me, but he refused.I wanted to help him, but didn't know what to do.

Then something strange happened in my class.Two classmates lost the money in their schoolbags.

Last Friday, just before the PE lesson, I went back to the classroom to get my running shoes I would use.The door was half open, I went in.

To my astonishment, I saw Tony was searching one of my classmate's schoolbags.I was shocked.

1What kind of boy was Tony at the beginning of the story?

A.He was a clever boy.B.He was a poor boy

C.He was a shy boyD.He was a popular boy

2Why did the writer become friends with Tony?

A.Because Tony was kind to him.B.Because Tony helped him do his homework.

C.Because Tony liked playing basketball.D.Because Tony told jokes.

3The underlined word “astonishment” means__________.

A.sadnessB.surpriseC.excitedD.happy

4How did the writer feel when he saw Tony's change?

A.He felt angry.B.He felt surprised.C.He felt unhappy.D.He felt worried.

【题目】请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。

Over just a few days in January, millions of people across China were racking their brains (绞尽脑汁). They were taking part live-streaming (直播) quiz shows on several apps. Some of these apps include Chongdingdahui, Huajiao Zhibo , Xigua Shipin and Douyin.

Different from TV quiz shows like Happy Dictionary (《开心辞典》) and Who’s Still Standing (《一站到底》), anyone with a smartphone or tablet can participate (参加) in the live-streaming shows every day, communicating with other players at the same time.

The shows have hosts to present the questions. While the participants give their answers, they help to liven up the show by telling jokes or giving some background for the question. Each online player has 10 seconds to answer a question, with each show taking around 20 to 30 minutes.

Prizes ranging (……范围内变动) between 100,000 yuan to 5 million yuan are being offered, with the winners sharing the prize money at the end. Depending on the total amount of prize money and the number of winners, players can win prizes as small as 1 yuan and as high as more than 40,000 yuan.

The questions are chosen from a wide range of topics, including literature (文学), geography, mathematics and biology, among many others. For example, players may be asked how many legs crabs have, or what Australia’s national flower is.

To draw new users, the apps offer “redo cards (复活卡)” to new players, as well as to those who have invited new players to join. These cards allow players who give wrong answers an extra chance to compete on the show.

回答下面5个问题。

1How can we take part in the live-streaming quiz shows,?

________________________________________________________

2How many live-streaming (直播) quiz shows are mentioned in this article?

________________________________________________________

3How much time does a player have to answer each question?

________________________________________________________

4Where are the questions chosen from?

________________________________________________________

5Why do the apps offer “redo cards” to new players?

________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网