题目内容

【题目】--- Could you please tell me ?

--- Next Monday.

A. when did you leave for BeijingB. when you left for Beijing

C. when will you leave for BeijingD. when you will leave for Beijing

【答案】D

【解析】

句意:-请你告诉我你什么时候动身去北京好吗?-下周一。when did you leave for Beijing你什么时候动身去的北京;when you left for Beijing你什么时候去的北京;when will you leave for Beijing你什么时候去北京;when you will leave for Beijing你什么时候去北京。根据句子结构可知,该空是宾语从句,从句中用陈述语序,故先排除AC;再根据下面的回答Next Monday可知,这里表示的是将来,故应选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卷上标有题号的横线上。

Tom Jenkins enjoyed fishing and spent most of his time by the river.

He enjoyed being in the fresh air and being on his own. There was no one to trouble him and the time passed happily for him.

Unluckily, he was not a very good fisherman. He either fished in the wrong place, used the wrong bait(鱼饵)or pulled in his line too quickly. Whatever the reason was, he never caught anything big enough to eat.

However, he did not like to admit this to his wife. He thought she would complain if she knew he was wasting his time. She would try to stop him from going fishing. She might even make him take her shopping. It was very important to Tom, therefore, that she thought he was a good fisherman.

For this reason, on the way home from the river he always visited the local fish shop and bought something. Then he told his wife he had caught it and they had a good fish for their dinner.

One evening, after yet another day's unsuccessful fishing, Tom stopped at the fish shop as usual on his way home. "I'll have three perch(鲈鱼), please," he said to the shopkeeper. "And throw them to me, as usual, so I can tell my wife I caught them."

The shopkeeper laughed and said, "I suggest you take a nice salmon(鲑鱼)instead."

"Oh why?"

"Your wife came in an hour ago and said, "When Tom comes in, make sure he 'catches' a salmon."

1What kind of fish would Tom's wife want for dinner?

_____________________________________________________

2Why did Tom enjoy fishing?

_____________________________________________________

3Did Tom's wife know the truths? Why or why not?

_____________________________________________________

【题目】As we all know, the Lantern Festival is on the 15th of the first lunar month, meaning the end of the Spring Festival celebrations. Studying in Chinatown, California, I couldn’t celebrate it with my family, so after discussing with my friends, we decided to cook a dinner together.

We bought the meat and vegetables from the market and started to cook at around five in the afternoon. My friends Tony and Chen Qifan acted as cooks for the day.

In the kitchen, the sounds of knives cutting and water splashing (飞溅) reminded me of being back in my hometown. Right away these sounds made me think of my grandma preparing the pork and my mom washing the cabbages for our meal.So did my friends.

“Dinner!” shouted Qifan as the last dish was placed on the table. As the smell of spices and meat filled the air, we couldn’t wait to start eating. Once we began, the different taste preferences among my friends from different regions of China became obvious.

Although I come from Shanxi, a place famous for its mature vinegar (陈醋), I never knew that crab meat dipped in vinegar and ginger () was so tasty. This combination was not only delicious but also healthy. We exchanged information about our diet habits and cultures and were surprised by the many small differences. The whole room was filled with laughter and the sounds of colliding (碰撞) chopsticks and bowls.

On the way home, the laughter still rang through my head – I can’t imagine life without my dearest friends. I’ll probably forget all the physics equations (方程式) or how to pass chemistry but I’ll never forget the time I’ve spent with my friends.

根据上面的短文内容回答问题(每小题答案不超过6个单词)

1In which country is the writer now?

______________________________________________________________

2Who did the sounds in the kitchen remind the writer and his friends of?

______________________________________________________________

3What did the writer think of the crab meat dipped in vinegar and ginger?

______________________________________________________________

4Did the writer and his friends have the same diet habits or different habits?

______________________________________________________________

5How did the writer and his friends celebrate the Lantern Festival?

______________________________________________________________

【题目】 One night in April, Corey Simmons got on the New York City subway, heading from Manhattan Brooklyn to pick up his son from the boy’s grandmother’s.

Simmons knew he needed to open the green folder(文件夹)on his legs, becauseinside lay his son’s math homework that father and son were supposed to complete together.

His son, who was in the third grade, had just failed a test on fractions(分数).

Simmons, 40, was never great at math. He remembered little about fractions. He opened the folder and started on a problem, but wasn’t sure if he was doing it correctly. That was when a man got on the subway and sat next to him.

“He looked like a teacher or something,” Simmons thought. “He looked like he knew something about math.”

Like most New Yorkers, Simmons . But this time, he shared his problem with the stranger. To his surprise, the man offered to help. The two men talked through the man problems. The stranger helped Simmons understand them, so he could later teach his son. The moment was captured by Denise Wilson, who was heading home from her job and saw the pair doing homework. She posted the photo online. “I really love seeing things like this especially in New York,” she wrote. “To be a dad…and put down his pride and learn from a complete stranger… it was really a moving moment.”

The 20-minute subway lesson gave Simmons high hopes that his son would pass the next test. “He is going to surprise his teacher,” Simmons said.

根据短文内容,选择最佳答案。

1What do you know about Corey from the passage?

A. He was good at mathB. He was forty years old

C. He was a father of a girlD. He had a child in Grade Two

2Why did Corey ask the man next to his for help?

A. Because he was sure that the man was a teacher

B. Because they often met on the subway

C. Because he thought the man knew something about math

D. Because the man talked to him first

3Which of the following can be the best for __ ?

A. did not often take the subway to work

B. did not learn math a lot at school

C. did not sleep a lot on the subway

D. did not often talk to others on the subway

4What is the meaning of the underlined word “captured”?

A. 破坏B. 拍摄C. 输入D. 下载

5What’s the best title of the passage?

A. A moving moment on the subwayB. Difficult math problems

C. An important life lessonD. Two good fathers in New York

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网