题目内容

【题目】阅读短文,并按要求完成以下题。

Critical thinking(批判性思维) is trying to improve the way you think. People use critical thinking in every area of life to solve problems and evaluate claims(评估主张).

Like every other skill, critical thinking takes practice. When a problem comes our way, we need to think critically to decide how to solve it. When we see an advertisement, for example, we should stop and think. Advertisements are made to make people feel certain that they are true, and then people can buy the products. But is what the advertisement says true? Is it making a claim? Or does it only interest us? Critical thinking is important and stops us from making poor choices. In fact, we are using it if we ask questions naturally about what we see.

Practice makes perfect. While you are growing in critical thinking, you’ll become a wiser and more thoughtful person. There are many ways of doing practice. Here are a few.

Read about a topic people disagree on. Look at articles or books on all sides of the subject. For each side of the subject, think carefully and evaluate it.

When you see or hear a claim, ask questions about it. Who is making the claim and why?

Evaluate your own thinking. Where and why do you think uncritically? How can you improve?

Critical thinking should be part of everything we do. It may help you to succeed at work or school. Make yourself into a habit of critical thinking. Change your thoughts and change your world.

12题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下第二段的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。

1People use critical thinking to _____________________________ and evaluate claims.

2Critical thinking can stop us from _____________________________.

3What kind of person will you become as you grow in critical thinking?

_____________________________

4_____________________________

5_____________________________

【答案】

1solve problems.

2making poor choices.

3I’ll become a wiser and more thoughtful person.

4Like every other skill, critical thinking takes practice.

5它可能在工作或学校帮助你成功。

【解析】

文章介绍了我们遇见了事情要用批判性思维来思考问题,以及介绍了怎么来提高我们的批判性思维的方法。

1根据People use critical thinking in every area of life to solve problems and evaluate claims(评估主张)可知是来解决问题;故填solve problems

2根据Critical thinking is important and stops us from making poor choices.可知能阻止我们做糟糕的选择;故填making poor choices

3根据While you are growing in critical thinking, you’ll become a wiser and more thoughtful person.将会成为一个睿智的、更有思想的人;故答案是I’ll become a wiser and more thoughtful person.

4根据Like every other skill, critical thinking takes practice.和第二段内容主要讲锻炼批判性思维;故答案是Like every other skill, critical thinking takes practice

5根据help sb to do帮助某人做某事, at work or school在工作和学校;故答案是:它可能在工作或学校帮助你成功。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sticking to a vegan diet might sound difficult. But in recent years, veganism(素食主义)has become a more popular lifestyle in many places.1 In the UK, about 542,000 people turned vegan during the last decade.

So why exactly has veganism become so popular?2The heat used to keep barns(畜棚)warm, the machines that process meat and even the animals' farts()can result in more greenhouse gases. These factors are believed to account for 18 percent of the world’s greenhouse gas emissions, according to a 2013 study by the UN Food and Agriculture Organization.3A growing number of people are also deciding that it's wrong to kill animals for food, according to BBC News. believes whether to Jess Murray, 22, is a student from London. He said that humans do not need to eat animals to survive. He believe whether to eat animals or not is an ethical(道德的)choice and has therefore chosen to become vegan.

4Vegan famous people are able to use social media to spread their message and share tips about living a vegan lifestyle.

But experts also want to remind people that meat is important for our health. A strict vegan diet cannot always offer the minerals and vitamins that a human body needs, depending on one's dietary choices.5.

A. So you may want to think it through before you decide to become a vegan.

B. This amount is even greater than that of all the world's cars, trains and planes together.

C. According to Huff Post, more than 3 million people in the US are vegans,

D. Social media is also believed to be behind the increase in veganism, according to BBC New.

E. One reason could be that people want to reduce greenhouse gas emissions (排放)

【题目】 John suddenly jumped off the swing without even slowing down. He called out nervously, “Mom, where's Charlie? "He had just ___he hadn't seen his new puppy for over an hour.

John looked around the garden, behind the bushes, and under the picnic table. No dog! His mother heard ___in his voice as he called her a second time. " Mom, I can't find Charlie!"

She came outside __. "Let's look around the garden first. Don’t worry. I'm sure he's close by.

Both son and mother were ___now, but still no Charlie. Their calls were not completely wasted, though. Joe, the next-door neighbor, and his two daughters Tania and Julie, immediately agreed to help them ___the lost dog.

But even with five people now searching the town's streets, they had no luck. Charlie was still____

Tania suggested they make posters with Charlie’s ___She had done this when her own cat was lost a year earlier, she told John, and the cat was found the next day.

John agreed. When they got home, he made a poster with a photo of Charlie, Then John heard a___ and opened his bedroom door. It was Charlie. John was greeted with a big wet kiss Charlie had been____ in the bedroom this whole time, sleeping. John had never been so ___in his life!

1A. decidedB. forgottenC. understoodD. realized

2A. angerB. hopeC. fearD. warning

3A. activelyB. quicklyC. carelesslyD. annoyingly

4A. shoutingB. talkingC. fightingD. thinking

5A. give upB. look forC. run afterD. take care of

6A. missingB. asleepC. takeD. quiet

7A. addressB. characterC. nameD. picture

8A. messB. noiseC. voiceD. song

9A. shutB. wokeC. tiedD. saved

10A. afraidB. sillyC. happyD. proud

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网