题目内容

【题目】根据句意和汉语提示,在空白处填入一个适当的单词。

1Leo wanted to catch the cat, but it ran away and________(藏)behind the bushes in the garden.

2Does the radio say the expressway is closed in both ____________(方向)because of the heavy fog?

3Don't be ____________(不耐烦的).Learning English takes some time.

4I'm sorry. I ____________(完全地)forgot that it was your birthday yesterday.

5Last week Professor Li was ______________(邀请)to make a speech on Chinese traditional festivals.

【答案】

1hid

2directions

3impatient

4completely

5invited

【解析】

1句意“里欧想要抓住这个猫,但是它跑开了并且躲在院子的灌木丛后面”。hide躲藏,且根据ran可知,用一般过去时,故填hid

2句意“收音机说了由于大雾高速公路两个方向都要关闭了吗?”。direction方向,且根据空前both可知,用复数,故填directions

3句意“不要不耐烦,学习英语需要花费一些时间”。根据空前be可知,空处用形容词。impatient不耐烦的,故填impatient

4句意“对不起,我完全忘记昨天是你的生日了”。空处修饰动词forgot,用副词,completely完全地,故填completely

5句意“上周李教授被邀请去做一个关于中国传统节日的演讲”。invite邀请,且主语Professor Li与谓语invite之间为被动,根据空前was可知,故填invited

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The human body is a machine that can raise lots of interesting questions. Why, for example, are yawns(呵欠)contagious(传染的)? What's up with ice-cream headaches? Here are answers to these and other questions about our bodies.

Why do I get a headache when I eat ice cream too quickly?

Scientists aren't exactly sure what causes the brain freeze when we eat ice cream or other super cold foods too quickly, though some believe it's the result of changed blood .flow in the nervous system. Blood vessels in the head tighten to stop the loss of body heat and then relax to let blood flow rise; that sudden rush of blood is what causes the headache. You can improve an ice-cream headache by rapidly rubbing your tongue across the roof of your mouth to help warm up things.

What causes my stomach to make a low continuous noise when I'm hungry?

Actually, your stomach makes noise whether you're hungry or full; you just hear it more clearly when you're hungry. Think of your digestive tract(消化道)as a really long tube lined with smooth muscle tissue. These muscles move food, fluids and gas through your digestive tract. ____________________________. It can make you feel embarrassed尴尬的)but is nothing to worry about.

Why do I blush when I'm embarrassed?

When you're embarrassed, your brain releases a shot of adrenaline(肾上腺素), which makes your heart race and blood vessels become larger in size. All this happens to increase blood flow and oxygen delivery throughout the body in a fight-or-flight reaction(对抗反应). There are a lot of tiny blood vessels in your face, which turn noticeably redder from this sudden rush of blood. As for the actual function of blushing, researchers are still trying to find that one out.

Why are yawns contagious?

Have you ever yawned in front of someone, only to have them yawn right back? It's a common thing, but researchers don't have a good explanation for it. They do, however, know this happens only with humans and chimpanzees(黑猩猩). A bigger question puzzling scientists is why we yawn at all. It used to be thought that yawning showed that oxygen to the brain was not enough, but that's just a myth. A growing body of research now shows that yawning is nature's way of keeping our brains cool.

1What is the meaning of the underlined word tighten?

A. 变松B. 变紧C. 变短D. 变长

2Which of the following sentences can be filled in the blank?

A. And that's what you're hearing when your stomach makes noise.

B. And that's why you're so hungry when your stomach is empty

C. And that's what makes you feel uncomfortable when you're full.

D. And that's how it makes a difference to your digestive tract.

3Which of the following statements is TRUE?

A. There is no way for you to improve an ice-cream headache.

B. Researchers have found out the actual function of blushing.

C. Your stomach makes noise only when you are hungry.

D. Researchers don't have a good explanation for why yawns are contagious.

4What is the best title of the passage?

A. Some Interesting FactsB. Our Strange Body

C. Some Useful DiscoveriesD. Our Amazing Feelings

【题目】阅读短文,并按要求完成以下题。

Critical thinking(批判性思维) is trying to improve the way you think. People use critical thinking in every area of life to solve problems and evaluate claims(评估主张).

Like every other skill, critical thinking takes practice. When a problem comes our way, we need to think critically to decide how to solve it. When we see an advertisement, for example, we should stop and think. Advertisements are made to make people feel certain that they are true, and then people can buy the products. But is what the advertisement says true? Is it making a claim? Or does it only interest us? Critical thinking is important and stops us from making poor choices. In fact, we are using it if we ask questions naturally about what we see.

Practice makes perfect. While you are growing in critical thinking, you’ll become a wiser and more thoughtful person. There are many ways of doing practice. Here are a few.

Read about a topic people disagree on. Look at articles or books on all sides of the subject. For each side of the subject, think carefully and evaluate it.

When you see or hear a claim, ask questions about it. Who is making the claim and why?

Evaluate your own thinking. Where and why do you think uncritically? How can you improve?

Critical thinking should be part of everything we do. It may help you to succeed at work or school. Make yourself into a habit of critical thinking. Change your thoughts and change your world.

12题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下第二段的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。

1People use critical thinking to _____________________________ and evaluate claims.

2Critical thinking can stop us from _____________________________.

3What kind of person will you become as you grow in critical thinking?

_____________________________

4_____________________________

5_____________________________

【题目】 What does it take to graduate from university? Some papers or high scores in exams? Well, these are not enough if you are a student at Tsinghua University.

According to a new rule of the university, students must prove (证明) themselves in the swimming pool. They need to pass a swimming test of at least 50 meters, and those who fail the test will be required to take a swimming course throughout their school years. By the time they graduate, they will have known how to swim; otherwise they can’t graduate with their bachelor’s degrees (学士学位).

The news made waves in Chinese social media (媒体). Some people praised the university for requiring a necessary skill that can save lives, and they also believed that the rule would help improve students’ health. However, others questioned if it was fair to expect those who come from inland cities (内陆城市) to be able to swim.

In fact, this is not a new rule. Tsinghua University first made swimming a requirement in 1919 but later gave it up because the number of students became too large and there were not enough swimming pools in the school for them to learn swimming.

Anyway, it is still good news that Chinese students’ health has become more and more valued. Why not just take this chance to learn one more life-saving ability?

1According to the passage, what does it take for a student to graduate from Tsinghua university?

A. Some papers.B. High scores in exams.

C. Passing a swimming test.D. All of the above.

2The underlined phrase “made waves” in Paragraph 3 most probably means _________.

A. caused a heated discussionB. spread widely

C. made a requirementD. proved the rule

3Why did Tsinghua University once give up the rule?

Because many students failed the swimming test.

Because some people disagreed with the rule.

Because there were too many students.

Because there were not enough swimming pools.

A. ①②B. ②③C. ③④D. ①④

4What is the passage mainly about?

A. Different people hold different opinions about a new rule.

B. Tsinghua University has made a new rule of graduation.

C. Chinese students’ health should be more and more valued.

D. There is a new chance to learn another life-saving ability.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网