题目内容
【题目】Many people love going on a trip by plane,but an airport is usually far from the city. You have to arrive there and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can't open the window. You can't choose the food. Planes are fast, but it takes hours to get out of the airport and into the city.
I like travelling by train. I think trains are safe. Train stations are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train and open the windows. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.
I also like cars. You can start your trip when you want to and you don't need to get to a station. You can carry many things with you too. But sometimes there are many cars on the road.
【1】Many people like travelling by plane because .
A. it is slow
B. they can open the window
C. it is fast
D. the airport is far from the city
【2】What does "take off" mean?
A. 达到 B. 起飞 C. 降落 D. 脱掉
【3】If you want to take many things with you, you would like to take .
A. a bus B. a train C. a plane D. a car
【4】What is the disadvantage of the car?
A. You needn't go to the station.
B. You can start your trip when you want to.
C. There are too many cars on the road.
D. You can see many interesting things.
【5】Which sentence about the writer is TRUE?
A. He likes taking a plane because it takes a lot of time to go to the city.
B. He likes taking a train because train stations are usually in cities.
C. He likes taking a bus because he can drive it.
D. He likes taking a plane because it is fast.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
试题这篇文章讲述了乘坐飞机,火车,汽车旅行的各自的特点,作者喜欢乘火车和汽车旅行。
【1】细节题。根据文章Planes are fast可知,许多人喜欢乘坐飞机旅行,是因为它很快。故选C
【2】推断题。根据文章You have to arrive there and wait for hours for the plane to take off and it is often late .可知,你必须到达飞机场,等待几个小时,飞机才起飞,飞机经常晚点。所以,take off的意思是起飞。故选B
【3】细节题。根据文章You can carry many things with you too .可知,自己开车旅行的话可以带很多东西。故选C
【4】细节题。根据文章sometimes there are many cars on the road .可知,开车旅行的不便是路面上有时候有许多汽车。故选C
【5】细节题。根据文章可知,作者喜欢乘坐火车旅行,是因为火车站都是在城市里。故选B