题目内容

【题目】Many people love going on a trip by plane,but an airport is usually far from the city. You have to arrive there and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can't open the window. You can't choose the food. Planes are fast, but it takes hours to get out of the airport and into the city.

I like travelling by train. I think trains are safe. Train stations are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train and open the windows. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.

I also like cars. You can start your trip when you want to and you don't need to get to a station. You can carry many things with you too. But sometimes there are many cars on the road.

1Many people like travelling by plane because .

A. it is slow

B. they can open the window

C. it is fast

D. the airport is far from the city

2What does "take off" mean?

A. 达到 B. 起飞 C. 降落 D. 脱掉

3If you want to take many things with you, you would like to take .

A. a bus B. a train C. a plane D. a car

4What is the disadvantage of the car?

A. You needn't go to the station.

B. You can start your trip when you want to.

C. There are too many cars on the road.

D. You can see many interesting things.

5Which sentence about the writer is TRUE?

A. He likes taking a plane because it takes a lot of time to go to the city.

B. He likes taking a train because train stations are usually in cities.

C. He likes taking a bus because he can drive it.

D. He likes taking a plane because it is fast.

【答案】

1C

2B

3D

4C

5B

【解析】

试题这篇文章讲述了乘坐飞机,火车,汽车旅行的各自的特点,作者喜欢乘火车和汽车旅行。

1】细节题。根据文章Planes are fast可知,许多人喜欢乘坐飞机旅行,是因为它很快。故选C

2】推断题。根据文章You have to arrive there and wait for hours for the plane to take off and it is often late .可知,你必须到达飞机场,等待几个小时,飞机才起飞,飞机经常晚点。所以,take off的意思是起飞。故选B

3】细节题。根据文章You can carry many things with you too .可知,自己开车旅行的话可以带很多东西。故选C

4】细节题。根据文章sometimes there are many cars on the road .可知,开车旅行的不便是路面上有时候有许多汽车。故选C

5】细节题。根据文章可知,作者喜欢乘坐火车旅行,是因为火车站都是在城市里。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面一篇文章,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
Working in Africa, one day we went to an orphanage (孤儿院). There we met a lovely little girl named Tanzile. I gave her a sweet I brought. “She 1 one more, doctor,” said the nurse. I said “Of course.” and gave her 2.
Before we left, we went to say 3 to Tanzile. She was holding the sweets I had given her.
I said to the nurse, “This little girl is clever. She has taken two sweets for herself.”4 after the nurse asked her some questions, we learned the 5 about Tanzile.
Tanzile was 7 then. Two years before, her mom and dad had both died of AIDS. Her baby sister was taken away from her. From then on, whenever she 6 anything from people, including food, she refused to accept unless they gave her two — one for her and one for her 7.
In fact, in her room, we found quite a few old things which she 8 38 to give her sister one day.
Later that day, I was 9 to find that this was not an isolated (个别的) story. There were many orphans just like Tanzile. With a lot of things in their rooms, they 10 for their brothers and sisters who they hadn't seen for so long.
People sometimes think African children are different from our kids. They think that the children there don't feel pain or sadness or love. But that is not true. Their pain is deep. And so is their love.
(1)A.gives B.wants C.eats D.keeps
(2)A.another B.the other C.others D.other
(3)A.thanks B.sorry C.goodbye D.hello
(4)A.Because B.Since C.But D.So
(5)A.duty B.story C.idea D.study
(6)A.received B.bought C.sold D.made
(7)A.because B.friends C.nurse D.sister
(8)A.threw B.wasted C.used D.collected
(9)A.interested B.pleased C.surprised D.tired
(10)A.made B.got C.left D.waited

【题目】Tina: I’m an office worker and work in a downtown(闹市区)office. I live on a small island(岛), so I take a boat from the island to the city center on weekdays. The boat leaves at 6:20 and it takes about 35 minutes to get to the city. Then I have a short walk to my office. Sometimes when the weather is bad, I can’t get to my office on time by boat.

Sarah: I’m a teacher. I take the train to work every day. The train is quick and cheap, and there are hardly any delays. The trains run every half an hour. The train station is near my home. It takes only 35 minutes from my home to the school.

Maria: I’m a college student. I live in the college. The college is very big, so I usually walk a lot. Sometimes it takes me 15 minutes to get from one building to another. When I want to shop with my friends outside the college, we take a bus. The buses stop running after 10:00 pm. So if we get back after that time, 我们不得不乘出租车

阅读短文,完成下列任务。

1任务一:将划线部分①翻译成汉语。

_________________________________________________________

2任务二:对划线句子②中的only 35 minutes 进行提问。

_________________________________________________________

3任务三:将划线部分③翻译成英语。

_________________________________________________________

4任务四:判断下列句子的正误。(T/F)

Tina goes to work first by boat, and then on foot. _________________________

5任务四:判断下列句子的正误。(T/F)

Because the college is very big, Maria usually goes from one building to another by bus. ________

【题目】阅读理解。
B
Iarrived in the UK last weekend to learn English. So far I have already made afew friends and had some traditional English food there. But after having threedays of hamburgers, sandwiches and potatoes, I thought none could be moredelicious than Chinese food, especially my favorite —huo guo. You can't imaginehow excited I was when I got to know that there was going to be a free meal ofhotpot to welcome the new students. On the way to the canteen, I seemed tosmell huo guo in the air.
To mysurprise, when I stepped into the room, I didn't see any sign of huo guo. Wherewas it?
With many questions in my head, I sat downto have the free meal. After talking with an English girl, I got to know thatChinese huo guo is completely different from hotpot. Chinese huo guo is writtenin two words-hot pot; and hotpot, one word, is a traditional English dish.
Hotpotis made from mutton and onion. On the top are pieces of potatoes. People put itin the oven all day in a heavy pot on a low heat. It takes very little effortto prepare. You can often see it at parties in the UK because it's easy toprepare for a large number of people and is not expensive.
Hotpotdoesn't taste bad. However, I still miss huo guo-hot pot, two words!
(1)The writer felt excited when she learnt she would _______.
A.learn English in the UK
B.meet some new friends
C.have hamburgers and potatoes
D.have her favorite food
(2)The underlined word "canteen" means a place for people to _______.
A.play sports
B.have parties
C.have food and drink
D.buy books and magazines
(3)Hotpot is often prepared for parties because it is_______.
A.very popular
B.quite expensive
C.easy to prepare
D.good for health
(4)After the free meal, the writer learnt that_______.
A."hotpot" wasn't "hot pot"
B.hotpot took little time to cook
C.hotpot wasn't traditional in the UK
D.the English girl knew little about hotpot

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网