题目内容
【题目】 Australia is a country of immigrants(移民). Around 50 percent of students in Melbourne come from other countries. Therefore, we read many articles about foreigners’ lives in Australia. Teachers ask us to find our own identity (身份) from these articles. In the course English as an Additional Language, we read a picture book called Tales from Outer Suburbia by an Australian writer Shaun Tan.
The book has lots of short stories. Among them, I like Inner Courtyard(内庭,内院) best. It is about an Italian family. They moved to Australia, but they couldn’t fit into the new environment and complained a lot. However, one day they found an inner courtyard by accident. The things in it were from their home country. Then the secret courtyard became a little paradise (天堂) for them. They relaxed, played games and had a picnic there.
As an international student, I totally understand the value(价值) of the inner courtyard for every family, especially an immigrant family. I face the same problems when I study and live in Melbourne. Everything is different, including language and habit, and I have to fit into all of it. It’s so painful that sometimes I miss China very much. That’s why we need the inner courtyard to have a rest and escape from reality (现实) for a while. For me, it’s my bedroom. I decorate it with postcards of China and Chinese books. I collect some Australian souvenirs (纪念品), which make my inner courtyard colorful.
【1】How many students in Melbourne come from other countries? __________________________________
【2】Who is Tales from Outer Suburbia written by? __________________________________
【3】What is Inner Courtyard about? __________________________________
【4】Which country does the writer of the passage come from? __________________________________
【5】For the writer of the passage, which room is his inner courtyard? __________________________________
【答案】
【1】Around 50 percent of students.
【2】An Australian writer Shaun Tan.
【3】An Italian family.
【4】China.
【5】His bedroom.
【解析】
文章大意:澳大利亚是一个移民国家。墨尔本大约50%的学生来自其他国家。因此,我们读了很多关于外国人在澳大利亚生活的文章。作为一名留学生,我完全理解每一个家庭,尤其是移民家庭的内部庭院的价值。我在墨尔本学习和生活时也面临同样的问题。一切都不一样,包括语言和习惯,我必须融入其中。这太痛苦了,有时我非常想念中国。这就是为什么我们需要内院休息一下,暂时逃离现实。对我来说,这是我的卧室。我用中国明信片和中国书籍装饰它。我收集了一些澳大利亚纪念品,使我的内院五彩缤纷。
【1】细节理解题。根据文中“Australia is a country of immigrants(移民). Around 50 percent of students in Melbourne come from other countries. ”澳大利亚是一个移民国家。墨尔本大约50%的学生来自其他国家。可知,故答案为Around 50 percent of students.
【2】细节理解题。根据文中“In the course English as an Additional Language, we read a picture book called Tales from Outer Suburbia by an Australian writer Shaun Tan.” 在英语作为一门附加语言的课程中,我们读了一本澳大利亚作家肖恩·谭的图画书《远郊传奇》。故答案为An Australian writer Shaun Tan.
【3】细节理解题。根据文中“Among them, I like Inner Courtyard(内庭,内院) best. It is about an Italian family.” 其中,我最喜欢《内院》。是关于一个意大利家庭的。故答案为An Italian family.
【4】细节理解题。根据文中“It’s so painful that sometimes I miss China very much.” 我必须融入其中。这太痛苦了,有时我非常想念中国。故答案为China.
【5】细节理解题。根据文中“That’s why we need the inner courtyard to have a rest and escape from reality (现实) for a while. For me, it’s my bedroom.” 这就是为什么我们需要内院休息一下,暂时逃离现实。对我来说,这是我的卧室。故答案为His bedroom.