题目内容
【题目】 Experts hope an experimental drug can be as effective against the novel coronavirus in people as it has been on cells in a controlled lab environment.
The US drug, remdesivir (瑞德西韦), began clinical trials(临床试验)on patients in Wuhan, Hubei province on Thursday. Other medications, including chloroquine, arbidol and darunavir have also recently been found capable of arresting viral growth in lab cells, but like remdesivir, they require more clinical trials to confirm their safety and potency on humans.
The Phase III trials for remdesivir have been approved by China’s National Medical Products Administration and is conducted by the China-Japan Friendship Hospital in Beijing and the Chinese Academy of Medical Sciences on patients at the Wuhan Jinyintan Hospital.
“A total of 761 patients will participate in two trials-one trial to assess the drugs' potency on 308 cases with mild or moderate infection, and the other on 453 severely infected patients”, Cao Bin, head of the clinical trial and vice-president of the friendship hospital, said on Wednesday.
Cao said studies have shown remdesivir is effective in inhibiting the growth of the novel coronavirus in vitro(在生物体外), meaning the procedure was done on cells in a controlled environment outside of a living organism, typically in a petri dish or test tube.
But the drug has yet to show convincing clinical evidence that it can translate its positive in vitro results into actual human patients. So, it will require strict clinical testing, Cao said.
A 35-year-old patient from the United States infected with the virus was reported seeing noticeable improvement with no obvious side effects after taking the drug, according to the New England Journal of Medicine.
Gilead Sciences, the maker of remdesivir, said in a recent statement that it has been working with government agencies on the novel coronavirus response efforts.
However, the company stressed that remdesivir is an experimental medicine that has only been used in a handful of patients, “so we do not have an appropriately full understanding of the effect of this drug ”.
【1】Why does the US drug, remdesivir, began clinical trials?
A.To replace the traditional medicine.
B.To confirm their safety and potency on humans.
C.To show whether remdesivir is effective in inhibiting the growth of the novel coronavirus in vitro.
D.To see how it takes effect.
【2】What is true according to the passage?
A.After taking the drug, a 35-year-old patient was infected with the virus.
B.Doctors had seen noticeable success treating a 35-year-old patient infected with the virus.
C.Remdesivir can cure those who are infected with the novel coronavirus.
D.Chinese Hospital does The Phase III trials independently.
【3】What’s the author's attitude towards the clinical trial of remdesivir?
A.Negative.B.Critical.C.Positive.D.Gloomy.
【4】Where is this text most likely from?
A.A diary.B.A guidebook.C.A novel.D.A magazine.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】
本文讲述了针对新冠肺炎,瑞德西韦等几种药物进入临床试验。
【1】细节理解题。根据“they require more clinical trials to confirm their safety and potency on humans”可知,瑞德西韦这种药开始临床试验,是为了确定药物的安全性和有效性。故选B。
【2】细节理解题。After taking the drug, a 35-year-old patient was infected with the virus. 一个35岁的病人在服用了这种药物后,感染了这种病毒。根据“A 35-year-old patient from the United States infected with the virus was reported seeing noticeable improvement with no obvious side effects after taking the drug.”可知,一名35岁的美国病人服用该药后,病情有明显改善,无明显副作用,而不是服用药物后感染了病毒,所以A项表述错误。Doctors had seen noticeable success treating a 35-year-old patient infected with the virus.医生们在治愈一位35岁的病人时取得显著成功。根据“A 35-year-old patient from the United States infected with the virus was reported seeing noticeable improvement with no obvious side effects after taking the drug.”可知,一名35岁的美国病人服用该药后,病情有明显改善,无明显副作用。这名美国病人在服用瑞德西韦之后,疗效显著。所以B项表述正确。Remdesivir can cure those who are infected with the novel coronavirus.瑞德西韦可以治愈那些被新型冠状病毒感染的人。根据“the company stressed that remdesivir is an experimental medicine that has only been used in a handful of patients”可知,瑞德西韦是一种实验性药物,只在少数病人中使用过,并不能证明这种药可以治愈新冠肺炎感染的病人,所以C项表述错误。Chinese Hospital does The Phase III trials independently.中国医院独立进行三期临床试验。根据“The Phase III trials for remdesivir have been approved by China’s National Medical Products Administration and is conducted by the China-Japan Friendship Hospital in Beijing and the Chinese Academy of Medical Sciences on patients at the Wuhan Jinyintan Hospital.”可知,瑞德西韦的三期临床试验已获得中国国家医疗产品管理局的批准,由北京中日友好医院和中国医学科学院对武汉金银潭医院的患者进行,所以三期临床试验是中国医院独立进行,但是瑞德西韦是来自于美国的药物,同时在美国也进行了三期临床试验。所以D项表述错误。故选B。
【3】观点态度题。根据“sExperts hope an experimental drug can be as effective against the novel coronavirus in people as it has been on cells in a controlled lab environment.”可知,由于瑞德西韦药物在实验室环境中取得良好的效果,因此现在投入临床试验,希望能获得一样好的效果。所以此处作者的态度是“积极的”。故选C。
【4】推理判断题。根据“The US drug, remdesivir (瑞德西韦), began clinical trials(临床试验)on patients in Wuhan, Hubei province on Thursday.”并结合全文可知,文中主要是讲瑞德西韦等几种药物进入临床试验,所以文章最有可能来源于医学杂志。故选D。