题目内容

【题目】 Do you have any any hobbies? Many of us exercise, do volunteer work, or learning interesting skills in our spare time. What do you enjoy doing the most in your free time?

Girl

Jessica

America

I like playing the violin best, and benefit a lot from it. Every time I feel sad, I’ll play. When I hear the beautiful music from my American strings()I feel like my world is full of light again. I play it not only for relaxation, but also for my health.

Boy

Louis

South Africa

The most important skill I’ve learned is painting, which has played an important role in my life. Through painting, I become more patient and careful. It helps me study better at school. In short, painting is important for me.

Girl

Wei Hua

China

During my spare time, I’ve learned how to cook, because I don’t want to depend on my parents so much. Even though my cooking isn’t as delicious as my parents’, I can make dishes without their help. Cooking allows me enjoy my own life.

Boy

Jack

Australia

I like writing when I’m free. I’m a big fan of the Harry Potter series, and three years ago I began to write a sequel(续集) to it. Since then, I’ve fallen in love with writing. I love it so much that I plan to go on practising it and writing my own stories.

1What does Jessica like best?

A.CookingB.Painting

C.Writing novelsD.Playing the violin

2Who can cook without parents’ help?

A.WeiHuaB.JessicaC.LouisD.Jack

3Which of the following is RIGHT according to the passage?

A.WeiHua likes listening to the music.B.Jack plans to write his own stories.

C.Jessica has learned how to cook.D.Louis wants to be a painter.

【答案】

1D

2A

3B

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述四个人的业余爱好以及他们喜欢的原因。

1细节理解题。根据Jessica中的I like playing the violin best, and benefit a lot from it“我最喜欢拉小提琴,并且能从它那里学到很多”可知,杰西卡喜欢拉小提琴,故选D

2细节理解题。根据Wei Hua中的Even though my cooking isnt as delicious as my parents, I can make dishes without their help“尽管我做饭没有父母可口,但是在没有他们的帮助下我可以做菜”可知,魏华可以在没有父母帮助的情况下做饭,故选A

3细节理解题。根据Jack中的I love it so much that I plan to go on practising it and writing my own stories“我是如此地喜欢它,以至于我计划继续练习它并且写我自己的故事”可知,杰克计划写他自己的故事,故选B

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

例如第1题。根据Jessica可知,定位至I like playing the violin best, and benefit a lot from it“我最喜欢拉小提琴,并且能从它那里学到很多”可知,杰西卡喜欢拉小提琴,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Now more and more people buy and sell things on the Internet. They buy and sell goods to make money. So hackers(黑客) around the world are interested in this.

Hackers are often young people who love computers greatly. They use computers to get on the Internet, looking for ways to go into computer systems run by banks, homes and all kinds of offices. If they go into a computer system, they will find other people's credit cards and try to steal the numbers. With the numbers they can take the money out of the bank.

Hackers often break into your computer system, but it's difficult to find them. So it is also difficult for you to find the hacker who is taking your money out of the bank. Hackers can get the money from a bank with the credit card number they have got from your computer.

Scientists always ask people who have computers to pay attention to hackers. They also tell people how to fight the hackers. The answer is to choose a clever password(密码) and change it often and not to show your credit card out to anybody. If you are not careful, it's just like keeping the bank door wide open.

1The underlined word “this” refers to .

A.helping others on the InternetB.buying and selling things on the Internet

C.saving money on the InternetD.giving money to others

2Which is NOT true about hackers?

A.They are often young people.B.They look for ways to go into computer systems.

C.They love computers greatly.D.They steal money from other's computers.

3It's to find the hackers who break into your computer system.

A.easyB.niceC.hardD.wrong

4Which of the following is NOT about protecting the credit card?

A.Choosing a clever password.B.Changing the password often.

C.Putting your money into the bank.D.Don't show your credit card out to anybody.

5What can we learn from the passage?

A.Be careful to use our credit cards.B.We shouldn't use computers often.

C.Don't show your credit card out to anybody.D.We must catch the hackers.

【题目】 When the great library of Alexandria (亚历山大图书馆) burned, the story goes, one book was saved. But it was not a valuable book, and so a poor man, who could read a little, bought it for very little money.

The book wasn't very interesting, but between its pages there was something very interesting indeed. Itwas a thin strip of animal skin on which was written the secret of theTouchstone (试金石)! The touchstone was asmall pebble (鹅卵石) that could turn any common metal into pure gold.

The writing explained that it was lying among thousands and thousands of other pebbles that looked exactly like it. But the secret was this: The real stone would feel warm, while common pebbles were cold.

So the man sold his few belongings, bought some simple supplies, camped on the seashore, and began testing pebbles. He knew that if he picked up common pebbles and threw them down again because they were cold, he might pick up the same pebble hundreds of times. So, when he felt one that was cold, he threw it into the sea. He spent a whole day doing this but none of them was the touchstone. Yet he went on and on this way. Pick up a pebble. Coldthrow it into the sea. Pick up another. Throw it into the sea. The days continued overa long period of time.

One day, however, about mid-afternoon, he picked up a pebble and it was warm. He threw it into the seabefore he realized what he had done. He had formed such a strong habit of throwing each pebble into the seathat when the one he wanted came along, he still threw it away.

So it is with opportunity (机会). Unless we are cautious (小心的,谨慎的), it's easy to fail to recognize(识别) an opportunity when it is in hand and it's just as easy to throw it away.

1According to the story, the touchstone_______.

A.is a big pebbleB.feels coldC.is magicD.is pure gold

2The man threw pebbles into the sea_______.

A.to test how far he could throwB.to practice throwing pebbles

C.to avoid picking up the same pebbleD.to express his disappointment

3What message does the story want to express?

A.Good habits can lead to success.

B.Habits can only hold you back.

C.Opportunity prefers slow but strong mind.

D.Opportunity only visits the ready and cautious mind.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网