题目内容

【题目】 When the bell rings, every student takes out an iPad. The light from the screens makes their young faces pretty and lively. That’s what happens every day at my school in the US. We use iPads in class.

I felt surprised and excited when I got an iPad the first day I arrived at the school. But it was not free. I spent about $100 to rent () it for three years.

Every iPad at my school has a special learning system (系统) called Focus. Teachers put their teaching materials like textbooks and PPTs on it. When we have classes, we enter the system and download (下载) the materials with our iPads.

It makes the classes interesting and efficient (高效的). For example, a few weeks ago, we learned about London in the UK. Our teacher prepared a video in which we saw many places of interest in London. We could not only watch the video, but also see the words at the same time. Because of the video, I know more about the city.

We also do our homework with iPads. We can know how well we do our homework right after we submit (提交) our homework.

However, there are still some bad points about learning with iPads. Some of my classmates play games or surf the Internet in class.

I believe the key to use iPads well is to have good self-control (自制), isn’t it?

1In the writer’s class, every student ________.

A.gets a free iPad from the teacherB.plays games on iPads in each class

C.shares an iPad with their classmates in classD.rents an iPad to use at school for three years

2The underlined word “Focus” is ________.

A.the name of the iPad at schoolB.PPTs and videos

C.teachers’ teaching materialsD.a special learning system

3According to the example in Paragraph 4, we learn that________.

A.students don’t like to use iPads in classB.iPads are not useful when having classes

C.students use iPads to watch videos every classD.iPads make the classes interesting and efficient

4What does the writer think of using iPads in school?

A.Students should use iPads as often as possible.

B.To use iPads in school is very bad for students’ eyes.

C.Students should have good self-control when using iPads.

D.All students should use iPads to surf the Internet in class.

【答案】

1D

2D

3D

4C

【解析】

文章大意:短文讲了作者到达学校的第一天得到一台iPad,详细的介绍了学生们是如何使用iPad学习的,以及在学校使用iPad的优缺点。

1细节理解题。根据But it was not free. I spent about $100 to rent () it for three years. 但它不是免费的。我花了大约100美元租了三年。可知在作者的班里,每个学生都租了一台iPad在学校使用三年。故答案选D

2词义猜测题。根据Every iPad at my school has a special learning system (系统) called Focus. 我们学校的每个iPad都有一个特殊的学习系统,叫做“Focus”。由此可知“Focus”是一个特殊的学习系统,故答案选D

3细节理解题。根据第四段的第一句It makes the classes interesting and efficient (高效的). 它使课堂变得有趣和高效。可知.iPad的使用使得课堂变得有趣而高效,故答案选D

4细节理解题。根据I believe the key to use iPads well is to have good self-control,我相信用好ipad的关键是要有良好的自控能力,可知作者认为学生在学校使用ipad时应该有良好的自控能力。故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In the sea there are many islands . In its warm waters there are some little ones. We call them “coral islands(珊瑚岛)”. A coral island is very nice to look at. It looks like a ring of land with trees, grass, and flowers on it. One part of the ring is open to the water.

There is a little round lake inside the island. If you look into the lake, you will see beautiful corals. You may think they are flowers.

If you look at a piece of coral, you will see many little holes(洞)in it. In each of these holes a very small animal has lived. These sea animals make the coral.

They begin to build coral under the water year after year, the coral grows higher and higher. At last it grows out of water.

Then the sea brings it to small trees or something else. After some years, these things change into earth. Sometimes the wind brings seeds to the earth. Sometimes birds fly over it and bring seeds to the island.

The little seeds grow. In a few years there are plants all over the island. In a few more years there are trees growing there.

So you see, the islands are built little by little(渐渐地). The workers are very small. Don’t they teach us a lesson?

1________looks like a ring of land.

A.The seaB.The coral islandC.The waterD.The tree

2Inside the island there is a________.

A.lakeB.riverC.hillD.land

3________look like flowers in the lake.

A.The fishB.The islandsC.The coralsD.The birds

4The sea animals begin to build________under the water.

A.flowersB.coralC.treesD.grass

5________doesn’t bring small trees or seeds to the island.

A.The seaB.The windC.The snowD.The bird

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网