题目内容

【题目】第二节 下面文章中有五处需要添加首句,请从AF的六个选项中选出符合各段主题的句子,完成第31-35题。(其中一项为多余选项。)

How to ride a bicycle in traffic

Cycling in traffic is something that seems dangerous but can be quite safe as long as you obey the rules of the road and exercise alertness (机敏)and common sense. Here are some tips for you.

1A helmet(头盔) won’t prevent accidents. But it can save you from serious head injuries if you are in an accident. That’s why it’s always safer to wear it when cycling.

2 So always have lights if it is not very bright out, and if you cycle in the evening, reflective clothing is a great idea. The more obvious you are to drivers, the less likely they are to hit you.

3Start from the easy streets. Pick some quiet back streets and get used to being around cars and other road traffic Gradually build up your stamina(耐力) on larger roads by practicing on them on quiet days.

4 Always ride with the traffic. Stay off sidewalks, stop for red lights, stop at stop signs, and obey all other traffic signs. Don’t run red lights no matter how many other cyclists do it. Your good habits can help improve others’ safety awareness.

5 If you need to talk on your cellphone, stop and pull over. Don’t listen to an MP3 player or radio. Some cars are very difficult to hear, so you need to pay careful attention to not get run over by them.

A. The wearing of helmets is a requirement in many countries.

B. If you’re an inexperienced cyclist, it is not a good idea to throw yourself in the heavy traffic.

C. Make sure you are comfortable with your bike.

D. You should always pay attention to the rules of the road.

E. Most accidents happen when drivers haven’t noticed a cyclist.

F. Avoid doing things that will affect your ability to hear cars coming up behind you

【答案】

1A

2E

3B

4D

5F

【解析】

短文大意:本文介绍的是在交通中安全骑自行车的一些建议。

1根据A helmet(头盔) won’t prevent accidents.,可知本段讲的是佩戴头盔的问题,备选句子The wearing of helmets is a requirement in many countries.符合句意,故选A

2根据and if you cycle in the evening, reflective clothing is a great idea. The more obvious you are to drivers, the less likely they are to hit you.,可知本段讲的是骑车避免事故的方法,备选句子Most accidents happen when drivers haven’t noticed a cyclist.符合句意,故选E

3根据Start from the easy streets. Pick some quiet back streets and get used to being around cars and other road traffic Gradually build up your stamina on larger roads by practicing on them on quiet days.,可知本段讲的是如何在街道上练习骑自行车,备选句子If you’re an inexperienced cyclist, it is not a good idea to throw yourself in the heavy traffic.符合句意,故选B

4根据Always ride with the traffic.Your good habits can help improve others’ safety awareness.,可知本段讲的是骑车要注意交通规则,备选句子You should always pay attention to the rules of the road.符合句意,故选D

5根据If you need to talk on your cellphone, stop and pull over. Don’t listen to an MP3 player or radio. Some cars are very difficult to hear, so you need to pay careful attention to not get run over by them.,可知本段讲的是骑车打电话或听MP3会听不清后面的车辆而导致事故,备选句子Avoid doing things that will affect your ability to hear cars coming up behind you符合句意,故选F

补全短文,要求根据上下文选择合适的句子填空,使句意通顺,对话连贯,表达顺畅,重在考查学生对所学语言的综合运用能力和对文段的理解判断能力。本题有一定难度,但只要联系整篇短文,把握好上下句的意思和关系,正确作答是不成问题的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Hi, I am your neighbor, Dean Max in Room 109 right below you. I hope you are __ your new home. Please tell me if I am ever too __ for you. I try to be quiet __ I don’t disturb ( 打扰) you and other neighbors. Also, it sounds you have a baby, so I want to be careful not to disturb her __ .

I hope it’s OK __ you that I offered you some felt pads ( 毛毡垫). If you wish, you __ fix them to the bottoms of your chair legs or other furniture (家具) so that when you __ them across your floor, the sound will be much quieter. That may be more pleasant for you, __ it also helps me a lot as the floor noise may disturb my peace.

Also, thank you for usually speaking in a __ that is not too loud. Generally, I do not hear __ talk, and I do __ you for that. But you know, the wall and floor are very __ . So your voice __ becomes louder and that gets amplified (放大) when it goes between floors.

If you would __ my advice, I would be very thankful. I believe we will be good __ and if there is anything I can do for you, please let me know.

Sincerely,

Dean

1A. repairingB. enjoyingC. cleaningD. finding

2A. oldB. boredC. shyD. noisy

3A. so thatB. as long asC. even ifD. as well as

4A. studyB. sleepC. dinnerD. play

5A. fromB. onC. withD. in

6A. willB. mustC. shouldD. could

7A. passB. breakC. moveD. throw

8A. andB. orC. soD. because

9A. wayB. roomC. speechD. language

10A. herB. theirC. yourD. his

11A. honorB. thankC. trustD. remember

12A. dirtyB. cleanC. thickD. thin

13A. neverB. alwaysC. usually/span>D. sometimes

14A. forgetB. followC. giveD. refuse

15A. expertsB. relativesC. neighborsD. hosts

【题目】 We’ll never forget the special trip to Thailand. It was our first time to visit the hot and wet city of Bangkok. All the smells made us try the food.1. The hotel we stayed in was cheap and very clean. We planned to stay there for a few days and to visit some places in the city, and then traveled to Chiang Mai(清迈) in the north.

Bangkok was wonderful and surprising! The places were interesting.2, and saw a lot of fruits and vegetables. Everything was so colorful, and we took hundreds of photos there!

3. We took a train to the north, stayed in Chiang Mai for two days, and then went to Chiang Rai(清莱) by bus.

Our trip to Chiang Rai was long and boring. 4. The village people there loved the quiet life. We found that there were no computers or phones there. Most of the houses were low and simple. They were the kindest people I had ever met. 5. My brother and I could only speak a few of Thai words, so smiling was the best way to show our kindness. I feel good there and hope to be able to go back there next year.

根据短文内容,将方框中所给的句子填入短文中适当的位置,使短文意思通顺,结构完整。将选项写在面的横线上。

A.Later we left for Chiang Mai.

B.We enjoyed something special for dinner.

C.They always smiled and said “hello”.

D.We visited the famous market which was on the water.

E.We visited a small village at the foot of a mountain.

A.Later we left for Chiang Mai.

B.We enjoyed something special for dinner.

C.They always smiled and said “hello”.

D.We visited the famous market which was on the water.

E.We visited a small village at the foot of a mountain.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网