题目内容

【题目】 We’ll never forget the special trip to Thailand. It was our first time to visit the hot and wet city of Bangkok. All the smells made us try the food.1. The hotel we stayed in was cheap and very clean. We planned to stay there for a few days and to visit some places in the city, and then traveled to Chiang Mai(清迈) in the north.

Bangkok was wonderful and surprising! The places were interesting.2, and saw a lot of fruits and vegetables. Everything was so colorful, and we took hundreds of photos there!

3. We took a train to the north, stayed in Chiang Mai for two days, and then went to Chiang Rai(清莱) by bus.

Our trip to Chiang Rai was long and boring. 4. The village people there loved the quiet life. We found that there were no computers or phones there. Most of the houses were low and simple. They were the kindest people I had ever met. 5. My brother and I could only speak a few of Thai words, so smiling was the best way to show our kindness. I feel good there and hope to be able to go back there next year.

根据短文内容,将方框中所给的句子填入短文中适当的位置,使短文意思通顺,结构完整。将选项写在面的横线上。

A.Later we left for Chiang Mai.

B.We enjoyed something special for dinner.

C.They always smiled and said “hello”.

D.We visited the famous market which was on the water.

E.We visited a small village at the foot of a mountain.

A.Later we left for Chiang Mai.

B.We enjoyed something special for dinner.

C.They always smiled and said “hello”.

D.We visited the famous market which was on the water.

E.We visited a small village at the foot of a mountain.

【答案】

1B

2D

3A

4E

5C

【解析】

本文介绍了我们的两个特殊的泰国之旅。这是我们的第一次访问两个热而湿的曼谷市。我们计划在那里呆几天,参观城里的一些地方,然后去北方的清迈。曼谷太棒了,太令人惊讶了!清莱的村民喜欢安静的生活。他们是我见过的最善良的人。

1细节理解题。根据上句话All the smells made us try the food. 所有的气味都让我们想尝尝食物。可知关键词是“food”。结合所给的选项可知,选择We enjoyed something special for dinner. 我们晚餐吃了点特别的东西。符合语境。故选B

2细节理解题。由“The places were interesting.”“saw a lot of fruits and vegetables.”可知此处指的是“market”。结合所给的选项可知,选择We visited the famous market which was on the water. 我们参观了水上有名的市场。符合语境。故选D

3细节理解题。由“We took a train to the north, stayed in Chiang Mai for two days, and then went to Chiang Rai(清莱) by bus.” 我们坐火车去北方,在清迈呆了两天,然后乘公共汽车去清莱。可知,此处指的是离开了。结合所给的选项可知,选择Later we left for Chiang Mai. 后来我们去了清迈。符合语境。故选A

4细节理解题。由句子The village people there loved the quiet life. 那里的村民喜欢安静的生活。可知,前句应该提到“village”。结合所给的选项可知,选择We visited a small village at the foot of a mountain. 我们参观了山脚下的一个小村庄。符合语境。故选E

5细节理解题。由句子My brother and I could only speak a few of Thai words, so smiling was the best way to show our kindness. 我和弟弟只能说几句泰语,所以微笑是表达我们善意的最好方式。可知前句应该是说微笑着打招呼。结合所给的选项可知,选择They always smiled and said “hello”. 他们总是微笑着说你好。符合语境。故选C

怎样才能做对英语的补全短文

1、做题总思路:

  从分析题型知道,它只不过是要找出各选项在原文的出处而已,并且这个出处已经确定了5个填充处给予选择。

针对这类题的要求和特点,我们可以运用综合分析排除法来选出正确的答案:一是不符合语法知识的排除,二是不符合逻辑结构的排除,三是不能使填充处前后内容衔接、意思连贯的排除。因此,做这类题的重点,一是选项句子,而选项句子重点是它的中心词,包括:名词、代词和连接词,这三种词是我们必须重视的,也是我们了解该选项句子意思,运用上述三种方法的前提,二是填充处的前后段或前后句子,弄清楚这个填充处所在位置的意义以及其前后段或前后句子的逻辑关系和内容意思,也是运用上述方法的前提。

2、做题步骤:

1)第一步:找出各选项句子中心词:名词、代词和连接词,了解这句子的大概意思(要该选项中划出其中心词并简要写其大意)。建议:如果有点英语基础,在做这一步之前最好快速游览一个全文,了解全文大概是讲什么的。然后,根据各选项句子的大概意思,初步设想一下它们最有可能的位置和彼此顺序。

2)第二步:按顺序了解某一个填充处前后段或前后句子的逻辑关系和大概内容意思。这也是类似找中心句子与中心词的方法,找出前后段最接近填充处的句子的中心词(名词、代词和连接词),或者找出填充处前后句子的中心词,了解其大概意思和相互间的逻辑关系。

3)第三步:把选项句子中心词及其大意与填充处前后段或前后句子的逻辑关系及大意进行对照,运用下述的做题技巧,综合分析排除,确定最有可能的选项或直接确定答案;并把确定了的答案划去和把最有可能的选项(ABC…)写到填充处,无论能否确定答案,都要接着往下做下一个填空处,以如类推。因为这类题是55,基本上是一个萝卜一个筐,每个选项最多只能用一次,并且都必须用上,所以,不能确定最后唯一答案时,基本上可以通过做其它的填充处,甚至到最后把所有的填充处综合起来推敲,也可以确定各填充处的答案,因此,不要急于求成,困死在某一个填充处上。

4)第四步:利用综合分析排除法,最后理顺并最终确定各选项的所有位置。确定了所有答案后,把各选项对号入座,进行检查和印证。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In today’s world many people seem to be hungry for money. Some of them even lose their lives for it. Money does have its most useful effect(影响)on the poorbut once a person has a rich lifea lot more money doesn’t mean more happiness.

If money was everythingall millionaires(百万富翁)would have true love, true friendshipgood health and a long life. Howeverthis is not always true.

Nothing else is more pleasant than the three words which are “I love you”. But can love be boughtI’m afraid not. Love means to givenot to take. To every personhealth and long life are probably the most precious(宝贵的)things. Wellcan health and a long life be bought with moneyThe answer is “No”.

Of all the longest living people in the world, few of them are millionaires. True friendship can’t be bought either. In a wordWhere money is worshiped(崇拜)money can cause brothers to quarrellovers to hatestrangers to fight and so on. No matter how much money you haveit is still not enough to make you a happy person if you have no one to laugh withno one to cry for.

1According to the passagewhich of the following do you think is right

A. Money is everything.

B. Money isn’t necessary.

C. Money is importantbut not the most important.

D. With no moneywith no success.

2Which sentence of the following is TRUE according to the passage

A. If you haven’t much moneyyou can’t get more happiness.

B. You may live a long life even if you are poor.

C. Every year many people die in the world because their family is poor.

D. If you are richyou will have less friendship.

3In fact, all millionaires _________.

A. have less moneyB. die earlier

C. hate their moneyD. have true love

4What does the sentence“ Love means to give, not to take.” mean in the passage

A. 爱意味着给你,而不能带走。B. 爱是可以得到的,不要走开。

C. 爱意味着奉献,而不是索取。D. 爱是可以索取的,而不必付出。

【题目】第二节 下面文章中有五处需要添加首句,请从AF的六个选项中选出符合各段主题的句子,完成第31-35题。(其中一项为多余选项。)

How to ride a bicycle in traffic

Cycling in traffic is something that seems dangerous but can be quite safe as long as you obey the rules of the road and exercise alertness (机敏)and common sense. Here are some tips for you.

1A helmet(头盔) won’t prevent accidents. But it can save you from serious head injuries if you are in an accident. That’s why it’s always safer to wear it when cycling.

2 So always have lights if it is not very bright out, and if you cycle in the evening, reflective clothing is a great idea. The more obvious you are to drivers, the less likely they are to hit you.

3Start from the easy streets. Pick some quiet back streets and get used to being around cars and other road traffic Gradually build up your stamina(耐力) on larger roads by practicing on them on quiet days.

4 Always ride with the traffic. Stay off sidewalks, stop for red lights, stop at stop signs, and obey all other traffic signs. Don’t run red lights no matter how many other cyclists do it. Your good habits can help improve others’ safety awareness.

5 If you need to talk on your cellphone, stop and pull over. Don’t listen to an MP3 player or radio. Some cars are very difficult to hear, so you need to pay careful attention to not get run over by them.

A. The wearing of helmets is a requirement in many countries.

B. If you’re an inexperienced cyclist, it is not a good idea to throw yourself in the heavy traffic.

C. Make sure you are comfortable with your bike.

D. You should always pay attention to the rules of the road.

E. Most accidents happen when drivers haven’t noticed a cyclist.

F. Avoid doing things that will affect your ability to hear cars coming up behind you

【题目】Being safe in your everyday life needs knowledge (知识). If you remember the following information, your life will be much safer.

Always notice the environment around you. You shouldn’t walk alone outside. Make sure where the public phones are. If anything dangerous happens, you can find them easily.

Your bag should be carried towards the front of your body instead of putting it on your back. When a bus is full of people, it is easy enough for a thief to take away the things in the bag on your back

If you are followed by someone whom you don’t know, cross the street and go to the other way, let the person understand that you know he or she is after you. Next, don’t go home at once. You are safer in the street than you are alone in your home or in a lift.

If you have to take a bus to a place far away, try to get to the stop a few minutes earlier before the bus leaves. This stops other people from studying you. On the bus, don’t sit alone. Sit behind the driver or with other people. Don’t sleep.

1Which of the following is NOT safe when you are out?

A. Go home alone late at night.

B. Make sure where the public phones are.

C. Don’t get to the bus stop too early.

D. Always notice the environment around.

2You’d better put your bag ______ when there are too many people on a bus.

A. on your backB. beside you

C. in front of youD. behind the driver

3When you are followed by someone on your way home, you should _______.

A. walk towards him or her at onceB. find a lift and go in

C. run homeD. cross the street and go to the other way

4When you take a bus alone, it’s safe for you ________.

A. not to fall asleepB. to talk with the driver

C. to go with a friendD. to get off the bus at once

5What can you learn from the text?

A. How to take a bus.B. How to be safe in your everyday life.

C. How to cross the street.D. How to use the public phones.

【题目】七、阅读表达: 回答下面5个问题,每题答案不超过5个词。

Stephen Hawking was born in England in 1942He’s one of the most well-known scientists on space and time in the worldHawking is researching how the universe began and how it endsHe is called the King of the Universe

When he studied math and science at Oxford University, he became seriously ill, which made him unable to speak or breathe without the help of machinesTill now, he can’t move or feed himself and he is helped to dress, eat and wash by a nurseHowever, he has a wheelchair with a special computer, with which he can communicate with others

In spite of all these difficulties, he refused to give up his hope of living and went on to study at Cambridge University after graduating from Oxford University. In 1965, he got a Doctor’s Degree of philosophy(哲学). Now he works as a professor at Cambridge UniversityBecause of his serious illness, it was difficult for him to draw diagrams or to writeSo he started to think in picturesWith this new way of thinking, he is respected by people in the worldThen in 1988, he wrote his first important book, A Brief History of TimeIt has been sold more than 55 million copies in 33 different languagesHe was once invited to China to give lecturesHis self-confidence and humorous conversations impressed us deeply

From Hawking’s unusual experience, we learn that nobody should lose hope, no matter how bad the situation is. As he once said, “Life is not fair, you just have to do the best you can in your own situation

1Where was Stephen Hawking born?

_______________________________________________________.

2How does Stephen communicate with others?

________________________________________________________.

3How old was Stephen when he became a doctor of philosophy?

________________________________________________________.

4Why was it difficult for him to draw diagrams or to write?

________________________________________________________.

5What can you learn from Stephen?

________________________________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网