题目内容

【题目】 At our school, we sometimes have a special day to help others. Last year we went to an_____ home. We sang songs and performed a play for them. The old people were very _____. We should be allowed _____ time to do things like that more often. For example, we should visit primary schools and _____teach young students. I want to be a teacher _____I’m older, so it would be a great experience for me. Other students would like to do ____jobs. For example, my friend Tian Ge _____ to write for a newspaper. She should be allowed to volunteer ____the newspaper office once a week. On Friday afternoons, many students are _____ after a long week of classes. Some students should be allowed to have Friday afternoons ____ to volunteer and help others.

1A. children’sB. animals’C. old people’s

2A. sadB. happyC. deep

3A. to takeB. to bringC. to finish

4A. helpB. to allowC. clean

5A. withB. andC. when

6A. otherB. anotherC. others

7A. wantsB. likesC. finishes

8A. atB. forC. of

9A. tiredB. happyC. hungry

10A. forB. upC. off

【答案】

1C

2B

3A

4A

5C

6A

7B

8A

9A

10C

【解析】

这篇短文讲述的是作者以及同伴们助人为乐的事情。去年去一家敬老院为老人们唱歌、表演。老人们非常高兴。作者也表达了自己的助人为乐的愿望,如:可以参观小学,帮助教小学生们等。作者认为应该抽出更多的时间来做这样的事情。

1句意: 去年我们去了一所老年之家。我们为他们唱歌、表演。老人们很高兴。通过下文可知我们为他们唱歌、表演。老人们很高兴。老年之家短语是old people’s home。故选C

2句意: 老人们很高兴。通过上文“去年我们去了一所老年之家”。我们为他们唱歌、表演。因此可以推断老人是高兴的。故选B

3句意: 应该允许我们花费更多的时间来做这样的事情。Atake“花费、带走” B答案是带来的意思。C答案是完成的意思。花费时间做某事是take time to do sth。某人被允许做某事Sb be allowed to do sth。故选A

4句意:我们应该参观小学,去帮助每一个小学生。依据上文参观小学,对于小学生来说肯定是要帮助他们的。故选A

5句意: 当我长大后我想做一名教师。作者现在是一名学生,将来想要做一名教师,因此要说当我长大以后。当什么时候是when。故选C

6句意: 别的学生想做其他的工作。依据下文我的朋友田歌喜欢为报纸写文章可知。别的学生不想做老师而想做其他的工作。A答案的意思是其他的。B答案的意思是三者或三者以上的另外一个。C答案的意思是其他人。故选A

7句意:我的朋友田歌喜欢为报纸写文章。依据下文允许她每周在报社做一次志愿者可以推断。田哥愿意在报社当志愿者,她喜欢为报纸写文章。故选B

8句意: 她被允许每周在报社做一次志愿者。依据句意在报社应为at the newspaper office。故选A

9句意: 星期五下午,许多学生在上了一周课后感到疲倦。依据句意分析可知星期五下午了,学生们肯定是上了一周的课了,感觉一定是疲倦的。不可能是开心快乐的。故选A

10句意: 可以允许一些学生周五下午放假去做志愿者帮助别人。本题考查的是固定短语搭配have... off “放假、休假”。例如:放/休假一天have a day off。故选C

根据前后文的语境,结合词性,短语,句型,词义辨析和主谓一致,选出正确的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In today’s world many people seem to be hungry for money. Some of them even lose their lives for it. Money does have its most useful effect(影响)on the poorbut once a person has a rich lifea lot more money doesn’t mean more happiness.

If money was everythingall millionaires(百万富翁)would have true love, true friendshipgood health and a long life. Howeverthis is not always true.

Nothing else is more pleasant than the three words which are “I love you”. But can love be boughtI’m afraid not. Love means to givenot to take. To every personhealth and long life are probably the most precious(宝贵的)things. Wellcan health and a long life be bought with moneyThe answer is “No”.

Of all the longest living people in the world, few of them are millionaires. True friendship can’t be bought either. In a wordWhere money is worshiped(崇拜)money can cause brothers to quarrellovers to hatestrangers to fight and so on. No matter how much money you haveit is still not enough to make you a happy person if you have no one to laugh withno one to cry for.

1According to the passagewhich of the following do you think is right

A. Money is everything.

B. Money isn’t necessary.

C. Money is importantbut not the most important.

D. With no moneywith no success.

2Which sentence of the following is TRUE according to the passage

A. If you haven’t much moneyyou can’t get more happiness.

B. You may live a long life even if you are poor.

C. Every year many people die in the world because their family is poor.

D. If you are richyou will have less friendship.

3In fact, all millionaires _________.

A. have less moneyB. die earlier

C. hate their moneyD. have true love

4What does the sentence“ Love means to give, not to take.” mean in the passage

A. 爱意味着给你,而不能带走。B. 爱是可以得到的,不要走开。

C. 爱意味着奉献,而不是索取。D. 爱是可以索取的,而不必付出。

【题目】第二节 下面文章中有五处需要添加首句,请从AF的六个选项中选出符合各段主题的句子,完成第31-35题。(其中一项为多余选项。)

How to ride a bicycle in traffic

Cycling in traffic is something that seems dangerous but can be quite safe as long as you obey the rules of the road and exercise alertness (机敏)and common sense. Here are some tips for you.

1A helmet(头盔) won’t prevent accidents. But it can save you from serious head injuries if you are in an accident. That’s why it’s always safer to wear it when cycling.

2 So always have lights if it is not very bright out, and if you cycle in the evening, reflective clothing is a great idea. The more obvious you are to drivers, the less likely they are to hit you.

3Start from the easy streets. Pick some quiet back streets and get used to being around cars and other road traffic Gradually build up your stamina(耐力) on larger roads by practicing on them on quiet days.

4 Always ride with the traffic. Stay off sidewalks, stop for red lights, stop at stop signs, and obey all other traffic signs. Don’t run red lights no matter how many other cyclists do it. Your good habits can help improve others’ safety awareness.

5 If you need to talk on your cellphone, stop and pull over. Don’t listen to an MP3 player or radio. Some cars are very difficult to hear, so you need to pay careful attention to not get run over by them.

A. The wearing of helmets is a requirement in many countries.

B. If you’re an inexperienced cyclist, it is not a good idea to throw yourself in the heavy traffic.

C. Make sure you are comfortable with your bike.

D. You should always pay attention to the rules of the road.

E. Most accidents happen when drivers haven’t noticed a cyclist.

F. Avoid doing things that will affect your ability to hear cars coming up behind you

【题目】Being safe in your everyday life needs knowledge (知识). If you remember the following information, your life will be much safer.

Always notice the environment around you. You shouldn’t walk alone outside. Make sure where the public phones are. If anything dangerous happens, you can find them easily.

Your bag should be carried towards the front of your body instead of putting it on your back. When a bus is full of people, it is easy enough for a thief to take away the things in the bag on your back

If you are followed by someone whom you don’t know, cross the street and go to the other way, let the person understand that you know he or she is after you. Next, don’t go home at once. You are safer in the street than you are alone in your home or in a lift.

If you have to take a bus to a place far away, try to get to the stop a few minutes earlier before the bus leaves. This stops other people from studying you. On the bus, don’t sit alone. Sit behind the driver or with other people. Don’t sleep.

1Which of the following is NOT safe when you are out?

A. Go home alone late at night.

B. Make sure where the public phones are.

C. Don’t get to the bus stop too early.

D. Always notice the environment around.

2You’d better put your bag ______ when there are too many people on a bus.

A. on your backB. beside you

C. in front of youD. behind the driver

3When you are followed by someone on your way home, you should _______.

A. walk towards him or her at onceB. find a lift and go in

C. run homeD. cross the street and go to the other way

4When you take a bus alone, it’s safe for you ________.

A. not to fall asleepB. to talk with the driver

C. to go with a friendD. to get off the bus at once

5What can you learn from the text?

A. How to take a bus.B. How to be safe in your everyday life.

C. How to cross the street.D. How to use the public phones.

【题目】阅读下面短文,根据首字母、音标以及语境的提示在每个空格内填入适当的单词(1个单词);或根据汉语意思的提示,在空白处填入适当的短语,使短文语意连贯,意思完整。

When I was in primary school,I had a big argument with a boy in my class.I can't remember what it was about,1 I have never forgotten the lesson I learned that day.

I 2(确定)that I was right and he was wrong.H3,he strongly believed that I was wrong and he was right.The teacher decided to teach us a lesson.She 4(想出)a good idea.She brought b5 of us to the front of the class and placed him on one side of her grey desk and me on the other.In the middle of the desk was a large,round object.It was clear 6 me to see that it was black.She asked the boy what color the object was .“White,”he answered in a loud v7.

I couldn't believe that the object was white,considering that it was certainly black!One 8[m:(r)]argument started between the boy 9 me,this time about the color of the object.

The teacher told me to go stand where the boy was standing and told him to come stand where I had been.We changed places,and then she asked me what color the object was.I 10(不得不)answer,“White.”It was then that I knew what was wrong.It was 11 object with two differently colored sides,and from his side it was white.Only from my side was it black.

My teacher t12 me a very important lesson that day:You must stand in other person's p13 and 14()the situation through their eyes 15(为了)truly understand their ideas.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网