题目内容

【题目】 We usually go to see a doctor when we are ill. Doctors may give us some medicine, and the medicine often (A) m us feel better.

But sometimes the doctor’s medicine doesn't (B) . This happened to one man Thomas Smith. He was ill in hospital, but he wasn't getting well. (C) 之后他在自己体内发现了一个新医生He saw funny films. He read funny books. And something wonderful happened. Laughing took away his pain after half a year. He could have a good night's rest. His own happy feeling helped him get well again. He wrote his story in his book. He said laughing was very useful. (D) It was the best "medicine".

Another man, Simon Beck, was also ill, and he had a serious pain in his back. The doctor couldn't stop it, so the man began to "picture" his pain. In his head he “drew” a picture of a dog. He imagined it to be a real dog. And it was hurting him. Then the man talked softly to the dog. He put his hand on the dog’s head and talked with it. After one year, his pain went away!

These stories may surprise you, but more and more people are getting well in this way. So call on the “doctor” inside your mind, and keep happy and well!

1请根据上下文或首字母提示将AB 两处单词补充完整。

________ ________

2请将文中C 处画线句子译成英语。

_____________________________

3In the passage the underlined word “It” refers to(指)_____.

4根据短文内容回答问题。

Who spent less time taking away the pain, Thomas Smith or Simon Beck?

__________________________________

5The topic sentence(主题句)in this passage is_____.

【答案】

1makes work

2Then he found a new “doctor” inside himself.

3laughing

4Thomas Smith.

5So call on the “doctor” inside your mind, and keep happy and well!

【解析】

本文向我们介绍了两个通过保持快乐和健康的方式消除病痛的故事。告诉我们保持快乐和健康的重要性。

1分析第一处可知,此处表示“医生可能会给我们一些药,这些药经常让我们感觉更好”的含义,构成“make sb/sth+ do”结构,又因为时态是一般现在时,主语the medicine是不可数名词,所以用其动词三单形式;分析第二处可知,此处表示“但有时医生的药不起作用”的含义,“有效”可用work表示,此处用于助动词doesn't后,所以用其原形即可。故填(1). makes (2). work

2“之后”可用then表示,用于句首需大写首字母;“发现”可用find表示,本文时态是一般过去时,所以此处用其过去式形式found;“在……体内”可用inside oneself表示,本句主语是he,所以此处用himself表示。故填:Then he found a new “doctor” inside himself.

3分析“He said laughing was very useful. It was the best ‘medicine’.”可知,他认为笑是非常有用的,是最好的“药”,所以推测it指的是“笑”。故填laughing

4比较第二段中“Laughing took away his pain after half a year.”和第三段中“After one year, his pain went away!”可知,Thomas Smith消除痛苦花的时间更少。故填:Thomas Smith.

5分析文章内容可知,本文向我们介绍了两个通过保持快乐和健康的方式消除病痛的故事。告诉我们保持快乐和健康的重要性。根据最后一段中“So call on the ‘doctor’ inside your mind, and keep happy and well!”可知,“所以呼唤你心中的‘医生’,保持快乐和健康!”是主题句。故填:So call on the “doctor” inside your mind, and keep happy and well!

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What does it take to graduate (毕业) from a university? Many may say all you have to do is to take classes and pass the exams. Well, it is not enough if you're a student at Tsinghua University.

Starting this September, students at the university will have to take swimming courses, If they fail a swimming test at the beginning of their university course, they won't receive their degree (学位) until they can pass the test successfully. But students with certain physical or mental (心理的) illness are not included. Why does the university connect swimming ability with degrees? Liu Bo, head of the Division of Sports Science and Physical Education, explained, "As a necessary living skill, swimming is helpful in improving students' endurance (耐力). And students don't get hurt easily when doing the water sport." Considering the ability to swim as a must for students is not something new to this university-it was also necessary in the early 20th century. It was later dropped because of a rising number of students. Another reason is that there were not enough swimming pools. Besides Tsinghua University, Peking University and Xiamen University, have also listed swimming as a compulsory course for students.

However, the rule made by Tsinghua University has caused a heated discussion. Some welcomed the new rule, saying it's a necessary skill that can save lives in unexpected and dangerous situations as well as a way to stay healthy. However, some said it has nothing to do with getting a degree. It's not reasonable to ask people to be able to swim for them to graduate, especially for a lot of people who grew up in inland (内陆) cities, learning how to swim as an adult will be difficult. In fact, Chinese universities are not the only education organizations that encourage their students to swim. A few colleges in the. United States-including Cornell University, Columbia University and MIT-provide swimming classes for students, too. They believe that anything that stops people from dying needlessly is a valuable skill.

1Besides Tsinghua University, another _______ universities encourage their students to swim.

A.2B.3C.5

2From this passage, we can learn that at Tsinghua University, _______.

A.students are expected to learn some living skills

B.all the students have to take a swimming course

C.students can graduate as long as they get good grades

3The underlined word "compulsory" means _______ in Chinese.

A.选修的B.无关的C.必修的

4As for the discussion in paragraph 3, which statement is NOT mentioned?

A.It's helpful and healthy to learn to swim.

B.Swimming will get in the way of students' study.

C.Learning to swim should not be a must for getting a degree.

5What can we infer from the passage?

A.All universities believe' that swimming is the most important skill.

B.Students at Tsinghua University had to take swimming courses in the 1910s.

C.It is much, easier for an adult who grew up in Chengdu to learn to swim.

【题目】

There once lived a man with his wife and children in a very small house. There was always noise in his house as his children played, laughed and sang. The man could find no peace at all in his house, so he decided to ask a wise old woman for help.

He told her about his problem. “Bring all of your farm animals into doors to live in your house,” advised the woman. “Bring in your sheep, horses, cows, chickens…” The man thought it was not good. But since the old woman was known for her wisdom(智慧), he agreed to do as she said. He went home and brought inside all the farm animals he had.

As you could imagine, it was out of order at home. The animals made all kinds of noise. The man could find no peace at all, so he went back to ask the wise old woman. She listened patiently to his complaint(抱怨), and then offered some new advice. “Go home and take all of the animals out of your home.”she said. The man was surprised, as it had been only a few days since she had advised him to bring them all into his house. But he agreed to follow her instructions. He returned to his house and drove all the animals outside. To his surprise, his home became peaceful.

We should see how bad things can get before we thank for what we already have.

1Why did the man decide to ask a wise old woman for help? (根据短文内容回答问题)

_________________________________________________________

2What did the wise old woman advise the man to do for the second time? (根据短文内容回答问题)

_________________________________________________________

3How did the man feel after he drove all the animals outside? (根据短文内容回答问题)

_________________________________________________________

4In the passage the underlined word “them” refers to ()________.

5The topic sentence(主题句) in this passage is“________”.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网