题目内容

【题目】结合本题所设置的情境,在每个空白处填入适当的内容完成下列对话。

A: Jeff, let’s take a walk around the lake tomorrow, OK?

B: Sounds like fun. 1?

A: It’ll be sunny. Jeff, 2?

B: Yes, Dad. I finished my homework a few minutes ago.

A: But what are you doing now?

B: 3. I just want to relax myself.

A: Is that also your homework?

B: Not really. But the video is well worth watching. It's about the Novel Coronavirus. 4?

A: Yes, I've just heard something about it. Anyway, it may be a 1ittle bit hard for you to understand.

B: A little bit hard? You must be joking. In the video, the conversation between the host and the expert makes the topic clear.

A: It does? Can I watch it with you?

B:5. Let’s learn more about the 2019-nCoV pneumonia and follow their safety suggestions.

【答案】

1What will the weather be like (tomorrow)?/How will the weather be?

2did you finish your homework?/have you finished your homework?

3I'm watching a video.

4Have you heard (anything) about that?/Do you know(about) it?

5Sure./Certainly./Of course.

【解析】

本段对话二人主要讨论了天气、在做的事和新型冠状病毒等内容。

1句意:(明天)天气怎么样?/天气会怎么样?

根据“Jeff, let’s take a walk around the lake tomorrow, OK?”可知,是在讨论明天的事,根据答语“It’ll be sunny.”可知,此处应对明天的天气提问。故填:What will the weather be like (tomorrow)?/How will the weather be?

2句意:你完成作业了吗?

根据答语“Yes, Dad. I finished my homework a few minutes ago.”可知,B回答“是的,爸爸。我几分钟前完成了作业”,所以前者应该在询问后者是否完成了作业,使用一般过去时或现在完成时均可。故填:did you finish your homework?/have you finished your homework?

3句意:我正在看视频。

根据问句“But what are you doing now?”可知,问句是在问“你正在干什么?”,所以答语应回答正在做什么;又根据“But the video is well worth watching.”可知,B认为这个视频值得观看,所以此处应表示“我正在看视频”。故填:I'm watching a video.

4句意:你听说过那件事吗?/你知道那件事吗?

根据答语“Yes, I've just heard something about it.”可知,A回答听说过这件事,所以前句是在问“你听说过那件事吗?/你知道那件事吗?”,使用现在完成时或一般现在时均可。故填:Have you heard (anything) about that?/Do you know(about) it?

5句意:当然。

根据前句“Can I watch it with you?”可知,A询问能否一起观看,又根据后句“Let’s learn more about the 2019-nCoV pneumonia and follow their safety suggestions.”可知,B说“让我们了解更多关于2019新型冠状肺炎的信息,并遵循安全建议。”的含义,所以B同意一起看。故填:Sure./Certainly./Of course.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Emma

Your problem is like a circle. It is because you spend less time with them. The harder you study, the less time you have to spend with friends and the less friendly you look to your classmates. So you should spend more time with them.

Look at your classmates. Are there any people with whom you feel you have a lot in common or trust? You can make friends with them first. The advice is as follows:

First, smile at your classmates. Do this as often as you can, until your classmates become used to your smiles and smile back. Next, talk to your classmates. Do this between classes or during your lunch break. You may find it easier to start by talking to people when they are alone. Perhaps you could ask a classmate about your studies.

They are likely to respond (回应) in a very positive way. People like to feel important and helpful.

There must be someone else in your class who is also quiet. It might be easier to try to talk with him or her. Your problem is mainly about confidence. Smile first, talk next and slowly you will make friends. The most important point is that: Unless you have more confidence, you can’t make as many friends as you want.

Editor

1What’s the cause of Emma’s problem?

__________________________________________________

2How can Emma solve the problem?

__________________________________________________

3When should Emma talk to her classmates?

__________________________________________________

4How many pieces of advice does the editor give Emma?

__________________________________________________

5What’s Emma’s problem mainly about?

__________________________________________________

【题目】 It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall. It makes us wonder if scientists can send a man to the moon, why can't they find a cure (治疗) for the common cold? The answer is easy. There are actually different cold viruses (病毒) out there. ___You never know which one you will get, so there isn't a cure for each one.

When a virus attacks (攻击) your body, your body works hard to get rid of (消除) it. You may feel very uncomfortable, ___but your wonderful body is doing what it can do to kill the cold. You may have a runny nose to stop the virus from getting into your cells (细胞).Your temperature goes up and you get a fever, but the heat of your body is eating the virus.

___不同的人做不同的事情来应对感冒。In the United States and some other countries, for example, people might have chicken soup to help them to cure the cold. Some people take hot baths and drink warm water. Other people take medicine to stop different symptoms(症状)of colds.

There is one interesting thing to note.___some scientists say taking medicine when you have a cold is bad for you. The virus stays in you longer because your body doesn't have a way to fight it and kill it. Bodies can do an amazing job on their own. There is a joke, however, on taking medicine when you have a cold. ___如果你不吃药,你得花一周来消除感冒,but if you do, you still need 7 days.

1___________________________

2___________________________

3___________________________

4___________________________

5___________________________

【题目】 We usually go to see a doctor when we are ill. Doctors may give us some medicine, and the medicine often (A) m us feel better.

But sometimes the doctor’s medicine doesn't (B) . This happened to one man Thomas Smith. He was ill in hospital, but he wasn't getting well. (C) 之后他在自己体内发现了一个新医生He saw funny films. He read funny books. And something wonderful happened. Laughing took away his pain after half a year. He could have a good night's rest. His own happy feeling helped him get well again. He wrote his story in his book. He said laughing was very useful. (D) It was the best "medicine".

Another man, Simon Beck, was also ill, and he had a serious pain in his back. The doctor couldn't stop it, so the man began to "picture" his pain. In his head he “drew” a picture of a dog. He imagined it to be a real dog. And it was hurting him. Then the man talked softly to the dog. He put his hand on the dog’s head and talked with it. After one year, his pain went away!

These stories may surprise you, but more and more people are getting well in this way. So call on the “doctor” inside your mind, and keep happy and well!

1请根据上下文或首字母提示将AB 两处单词补充完整。

________ ________

2请将文中C 处画线句子译成英语。

_____________________________

3In the passage the underlined word “It” refers to(指)_____.

4根据短文内容回答问题。

Who spent less time taking away the pain, Thomas Smith or Simon Beck?

__________________________________

5The topic sentence(主题句)in this passage is_____.

【题目】 Pencil: I am sorry.

Eraser: For what? You didn’t do anything wrong.

Pencil: I’m sorry because you get hurt because of me. Whenever I make a mistake, you’re always there to clean it up. But when you make my mistakes disappear, you also lose a part of yourself. You get smaller and smaller each time.

Eraser: That’s true. But I don’t really mind. You see, I am made to do this. I am made to help you whenever you make a mistake. I know I’ll be gone one day and you’ll take my place with a new eraser. But I’m actually happy with my job. So please, stop worrying. I don’t want to see you feeling sad.

Actually parents are like erasers and their children are like pencils. They’re always there for their children, cleaning up their mistakes. Sometimes they get hurt along the way. They become smaller, older and even pass away after all. Though they cannot be with their children for life, parents are still happy with what they do for their children and always hope that their loved ones can be happy.

I am the pencil and the erasers are my parents. They are getting older and smaller, leaving behind eraser pieces and memories. I know that I will be the eraser one day, doing the same thing that my parents used to do for me.

根据短文内容判断正、误。(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。 正确的涂 “A” ,错误的涂 “B”

1An eraser always helps a pencil clean up its mistakes.

2Parents are just like pencils and the children are like erasers.

3The parents are always there just for their children’s mistakes.

4A pencil doesn’t feel sorry about what an eraser does for it.

5Though the parents can’t be with the children for life, they are still happy with what they do for their children and wish their children can be happy.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网