题目内容

【题目】________ falls on April 23 every year. It was set up by UNESCO in 1955 to encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading.

A.International Museum DayB.World Book DayC.World Environment Day

【答案】B

【解析】

句意:每年423日是世界读书日。它由联合国教科文组织于1955年建立,旨在鼓励人们,特别是青少年,发现阅读的乐趣。

考查常识。International Museum Day国际博物馆日;World Book Day世界读书日;World Environment Day世界环境日;根据句意理解及后句中的to discover the pleasure of reading可知,这里应该说的是与读书有关的事,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We usually go to see a doctor when we are ill. Doctors may give us some medicine, and the medicine often (A) m us feel better.

But sometimes the doctor’s medicine doesn't (B) . This happened to one man Thomas Smith. He was ill in hospital, but he wasn't getting well. (C) 之后他在自己体内发现了一个新医生He saw funny films. He read funny books. And something wonderful happened. Laughing took away his pain after half a year. He could have a good night's rest. His own happy feeling helped him get well again. He wrote his story in his book. He said laughing was very useful. (D) It was the best "medicine".

Another man, Simon Beck, was also ill, and he had a serious pain in his back. The doctor couldn't stop it, so the man began to "picture" his pain. In his head he “drew” a picture of a dog. He imagined it to be a real dog. And it was hurting him. Then the man talked softly to the dog. He put his hand on the dog’s head and talked with it. After one year, his pain went away!

These stories may surprise you, but more and more people are getting well in this way. So call on the “doctor” inside your mind, and keep happy and well!

1请根据上下文或首字母提示将AB 两处单词补充完整。

________ ________

2请将文中C 处画线句子译成英语。

_____________________________

3In the passage the underlined word “It” refers to(指)_____.

4根据短文内容回答问题。

Who spent less time taking away the pain, Thomas Smith or Simon Beck?

__________________________________

5The topic sentence(主题句)in this passage is_____.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网