题目内容

【题目】 When the meeting was over, Bob stood up and knocked on the table, spilling( ) his coffee everywhere. "How embarrassing!" Everyone laughed, and soon we were all telling stories of our most embarrassing moments. It came around to Frank who sat _________ listening to the others. Frank began slowly," I__________up in San Pedro. My Dad was a__________, and he loved the sea.

But it was a___________work. Most of the time he would have to stay out until he caught enough to feed his big____________—not just my mother and me, but also for his parents and the other relatives." Frank continued, “Every time he drove me to___________ , he would kiss me. It was so___________ for me. I was twelve years old! ”

I remember the day I thought I was too old for a good-bye kiss. When we reached school, he tried to___________me as usual, but I stopped him and said,' No, Dad. I'm too old for a kiss ' It was the first time I had ever talked to him that way, and he had a ___________ looked on his face.

My Dad looked at me for the longest time, and his eyes started to tear up. I had never seen him cry. He said,“You are a big boy now. I won't kiss you anymore.'"

For the moment, tears began to run down Frank's face. "It wasn't long after that when my Dad went to sea and____________came back. You don't know what I would give to have my Dad give me just one more kiss.”

1A.quietlyB.proudlyC.angrilyD.slowly

2A.cleanedB.wokeC.gaveD.grew

3A.sailorB.workerC.fishermanD.doctor

4A.funnyB.hardC.newD.popular

5A.houseB.familyC.carD.bag

6A.schoolB.officeC.workD.shopping

7A.happyB.excitingC.luckyD.embarrassing

8A.kissB.holdC.look atD.talk to

9A.happyB.surprisedC.friendlyD.strict

10A.alwaysB.suddenlyC.neverD.sometimes

【答案】

1A

2D

3C

4B

5B

6A

7D

8A

9B

10C

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了关于弗兰克的故事,他的父亲是一位渔民,要养活一大家人,所以工作很辛苦,每次送弗兰克上学,父亲都会亲吻他,突然有一天,他拒绝了父亲的亲吻,并告诉父亲,他已经长大了,不需要父亲的亲吻了。他的父亲听后,很是惊讶,紧接着留下了眼泪,这是弗兰克第一次看见父亲流泪,不久之后,父亲出海再也没有回来,弗兰克希望父亲能够再吻他一次,以表达对父亲的思念之情。

1句意:轮到了坐在那里静静地听着别人说的弗兰克。

句中sat是动词sit的过去式,后面需要副词修饰;根据listening to others,他当时在听别人讲。A项,静静地;B项,自豪地;C项,生气地;D项,慢慢地。弗兰克当时是坐着的,所以用静静地坐着符合题意。故选A

2句意:我在圣偑德罗长大。

clean up打扫;wake up醒来;give up放弃;grow up长大。San Pedro圣佩德罗,是表示地点。根据下一句中提到my dad,可知此处描述的是他长大的地方,句中时态是一般过去时,grew符合题意。故选D

3句意:我爸爸是一位渔民,并且他很爱大海。

A项,水手;B项,工人;C项,渔夫,渔民;D项,医生。根据and he loved the sea可以排除BD两项;根据until he caught enough中的caught可知,他的父亲是一位捕鱼的人,也就是渔民。故选C

4句意:但那是一份艰苦的工作。

A项,滑稽的;B项,艰辛的;C项,新的;D项,流行的。根据most of the time he would have to stay out until he caught enough他大部分时间不得不待在外面直到他捕捉到足够的鱼,可知,父亲的这份工作是比较辛苦的、艰辛的。故选B

5句意:大部分时间他都不得不待在外面,直到他捕到够养活这一大家人的鱼才能回来,不仅仅是妈妈和我,还有父亲的父母和其他的亲戚。

A项,房子;B项,家庭,加人;C项,汽车;D项,包包。根据not just my mother and me, but also for his parents and the other relatives不仅仅是妈妈和我,还有父亲的父母和其他的亲戚,可知此处是表示一个大家庭的人family在此处符合题意。故选B

6句意:每次他开车送我去上学,他都会吻我。

A项,学校;B项,办公室;C项,工作;D项,购物。when we reached school当我们到达学校,可知每次他的爸爸是开车送他去上学,故选A

7句意:父亲吻我对于我来说太尴尬了。

A项,开心的;B项,令人感到激动的;C项,幸运的;D项,令人感到尴尬的,难为情的;根据I remember the day I thought I was too old for a good-bye kiss. 我还记得那天我觉得我长大了,不适合吻别。可知,在他看来,自己已经长大了,父亲每次吻他都会让他感觉难为情,所以此处embarrassing符合题意。故选D

8句意:当我们到达学校的时候,他像往常一样试图吻我,但是我阻止了他。

A项,亲吻;B项,握住;C项,看;D项,同(某人)谈话。根据Every time he drove me to school , he would kiss me.他每次开车送我去上学,都会吻我。可知,此处父亲会像往常一样去吻我,动词kiss符合题意。故选A

9句意:这是我第一次这样跟他说话,他脸上露出惊讶的表情。

A项,开心的;B项,惊讶的;C项,友好的;D项,严格的。根据No, Dad. I'm too old for a kiss.不,爸爸,我已经长大了,不需要一个吻。可知,当时弗兰克对父亲说的话语气很重,而且是拒绝了父亲往常都会做的一个动作——亲吻自己的儿子,所以此处父亲的表情一定是感到惊讶,surprised符合题意。故选B

10句意:不久之后,我爸爸去出海,再也没回来。

A项,总是;B项,突然;C项,从不;D项,有时。根据后一句You don't know what I would give to have my Dad give me just one more kiss.你不知道如果我爸爸再给我一个吻我会付出什么。可知,弗兰克的爸爸没有机会再吻他了,所以此处是他的父亲出海以后就再没有回来。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A.Do some exercise.

B.Raise up your phone.

C.Buy a good phone.

D.Try to use your phone less.

E.Take a regular rest.

F. Don’t sleep in uncomfortable position.

Doctors say these tips will help people prevent trouble in the text neck.

1Doctors encourage users to lift their phones to eye level rather than staring down at a screen. That way there’s no added pressure from bending the neck downwards. Besides, users can look down at their phones with their eyes rather than bending their necks.

2If the previous step is too awkward (笨拙的)simply don’t use your smartphone as much. Many of the tasks performed on a smartphone can also be done on desktop-based apps.

3For those who spend long periods of time on their phones, it’s important to take breaks. Take a five-minute pause for every 15 minutes of smartphone use, and this one goes for tablet and laptops users too. If you’re sitting, get up, walk around and if possible, look at the scenery in distance.

4There are simple stretching exercises that can make muscles and tendons( 肌腱) happy again after a long texting session. One is to turn the head as far as possible to the left, then back to neutral, and then all the way to the right. Next, tilt (倾斜) the head ear-to-shoulder to one side, then return to upright, and then tilt to the other side.

5People aren’t supposed to fall asleep when they travel on airplanes and cars. When they do, the head often falls off the center of the neck, which can promote imbalance. Also, when in bed, it’s important to avoid sleeping on the stomach.

【题目】根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供41-45小题选用,第二个方框供46-50小题选用。每个选项只能使用一次,每框有一项剩余。

A. perfectly B. Western C. deal D. paper cutting E. connected F. as

Ancient China produced many types of beautiful works of art, such as calligraphy (书法), painting, poetry (诗歌), 1 and so on. They are famous all over the world.

In the old time the Chinese considered writing 2 an important form of art. Calligraphers (书法家) would practice for years to learn to write 3. Chinese painting is often 4 with calligraphy. The most traditional way of Chinese painting is known as “national” or “native painting (国画)”, which is quite different from 5 painting.

A. brings out B. so C. styles D. scissors E. very F. used

Poetry is an important form of art. During the Tang dynasty (朝代), poetry was 6 important that writing poetry was part of the examinations to become a civil servant (文官) and work for the government. Paper cutting is also an important form of art. Paper cuts were 7 for many purposes (目的). They can be found in everyday life from people to the things such as birds, flowers and animals. Each paper cut 8 the personal ideas of the author (作者). People express traditional culture or their own feelings with different 9 of paper cuts. It is easy to learn paper cutting but very difficult to make it perfect. We need a longtime practice to learn how to use the 10 and how to paint.

At present, not only Chinese people but also the foreigners are interested in these forms of traditional art.

【题目】 Tom brought a box of biscuits to a summer camp. He ate a few and __________the rest under his bed. After lunch, he found that the box___________. He went to tell his camp coach _____________ it.

The next day, the coach saw a boy__________Tom’s biscuits behind a tree. Then, he came up with__________ idea to solve the problem. He found Tom and said to him, “I know__________took away your biscuits. Will you___________me teach him a lesson?”

Well, yes… are you going to punish__ , sir?” Tom asked. “No, I am not,” the coach explained___________. “That would only make him___________you. I____________you to write to your mother and ask for more biscuits.”

Tom received another box of biscuits by mailing____________his mother a few days later. “Now,” said the coach, “go and share them with the boy who stole your biscuits.” Tom didn’t understand why the coach asked him to do this,____________he still followed his suggestion.

Half an hour later the coach saw the two boys come up the hill, arm in arm. The boy was trying to ask Tom to take his toy robot in payment ( 赔偿) for the stolen biscuits. At the same time, Tom was refusing the gift from his new friend. He said that a few biscuits__________not so important. In some situations, forgiveness( 原谅) is__________than punishment.

1A.putsB.puttingC.putD.was put

2A.was stolenB.stoleC.stealsD.is stolen

3A.aboutB.inC.toD.for

4A.ateB.eatsC.eatingD.was eaten

5A.aB.anC./D.the

6A.whatB.whenC.thatD.who

7A.helpB.helpsC.helpedD.helping

8A.heB.himC.hisD.himself

9A.patientlyB.patientC.more patientD.more patiently

10A.hatesB.hatedC.to hateD.hate

11A.wantsB.wantingC.wantD.wanted

12A.onB.fromC.forD.by

13A.andB.soC.butD.or

14A.isB.wasC.areD.were

15A.goodB.wellC.bestD.better

【题目】 Have you ever heard the saying " There is no place like home! " This is just another way of saying that home is a very special place. Our bedroom, our family, our pets, and all of the things we love are at home.

Is home a place where you can relax and have fun? Is home a place where you get all of your best thinking done? Being at home means different things to different people. As people grow older, home usually represents more responsibility (责任) because it needs care inside and out. Who takes care of all of these things in your home? How do you help out?

There are many different kinds of homes. Some people live in apartments, condos, or single-family homes. Homes have different rooms that are used for different purpose. The kitchen, the bedrooms, the living room and the bathroom each have their own use. Suppose your house does not have a roof and you are a bird flying over it, what does your house look like? Think about it.

Some people might say that family and food are two of the best parts of being home. At home, you can tell your parents about your day, play with your pets, and grab a snack from the cupboard of fridge. You can relax in your room and read a book or play a game. You can ask friends over to play. Home is a place to take care of and be grateful for. Even though you are young, you can help to make a nice place to be. After all, home is where the heart is!

回答下面5个问题,每题答案不超过5个词。

1What does the saying " There is no place like home! " tell us?

_________________________________________________________

2Why does home mean more responsibility as people grow older?

_________________________________________________________

3How many types of rooms are mentioned in Paragraph 3?

_________________________________________________________

4What are the two best parts of being home according to some people?

_________________________________________________________

5In your opinion, how can you help to make your home a nice place to be?

_________________________________________________________

【题目】 About thirty years ago, China was known as the “Bicycle Kingdom”. But the two-wheeled transports were soon replaced by their fuel-powered competitors ( 对手).

Recently, normal bikes are seen across China, with an increasing number of people choosing riding instead of driving to schools, to workplace or to go sightseeing. The introduction of bike-sharing plan, led by new companies, like Ofo and Mobike, has brought the heat to a new level.

According to the research made the first week of this year, there were about 5.85 million users of Mobike while Ofo had 1.4 million users. People can unlock the shared bikes by using their Smartphones. The bikes are set with GPS and can be left anywhere in public for the next user. They are popular among many Chinese people as they provide an effective way to the“last mile” problem, which means the final part of a person’s journey. “In places where the underground cannot reach, where it’s difficult to change from one kind of transport to another, it’s so easy to get where you want to go with Mobike,” Hu Hong, 29, told AFP. She rides to her Shanghai Company every day.

However, the plans also have some problems, such as illegal( 违法) parking, damage and stealing. Last month, two nurses in Beijing were caught by policemen for five days for putting locks on two shared bikes. And in December, a man who stole a shared bike was put in prison for 3 months and had to pay 1,000 yuan.

Now, Chinese service runners are trying to solve these problems. For example, Mobike sets a100-point score for each user. Points will be taken away when bad behavior happens. Once a score drops below 80, the price of renting a bike will rise to 100 yuan per 30 minutes, up from 0.5-1 yuan.

1What makes shared bikes different from normal ones?

A.They can be seen everywhere in China.B.They can be unlocked by Smartphones.

C.They can be used to go sightseeing.D.They can be ridden to workplaces.

2The underlined word "they" in Paragraph 3 refers to _________.

A.SmartphonesB.GPSC.The bikesD.People

3Why were the two nurses caught by policemen?

A.They stole a shared bike.B.They locked the shared bikes.

C.They took the bikes home.D.They lost the bikes.

4Which of the following is NOT the problem of the bike-sharing plan?

A.Users always destroy the bikes.B.Users park the bikes everywhere.

C.The bikes are sometimes stolen.D.The number of bikes is increasing.

5Peter's score is 60 now. If he wants to rent a Mobike for 1 hour, how much should he pay for it?

A.100B.150C.200D.300

【题目】 I love to write! Even since I was a little girl, I wrote stories on my notebooks and on little scrips of paper. I told stories to my friends. As a grown-up, I have written over 100 books! That's a lot! As a teacher, it's my goal to encourage all of my students to love to write.

Writing is easy if you're careful enough, I told them. Everyone I meet is a possible character.

Everything I see or I do is a possible scene in a book. Start looking around you. You'll be amazed at what you discover.

Anyone can be a writer. You just put your pencil on your paper and write what you like to read, step by step.

● Create great characters. If you know your characters well, they'll write the story for you.

● Interest the reader right at the beginning. You can start your stories with dialogue or action. If you can make the reader ask questions, then he has to keep reading to find out the answers.

● Following the steps. The steps for every story is almost the same: Introduce the characters and the conflict(冲突); things get worse; all seem lost; the hero saves the day!

● Balance is the key. Remember, when writing, it never hurts to add a little humor.

根据短文内容,完成下列小题。

1Can anyone be an author in the writer's mind?

________________________________________________________________________________

2When did the writer start to write?

________________________________________________________________________________

3What's her goal as a teacher?

________________________________________________________________________________

4How to begin in a story according to the writer?

________________________________________________________________________________

5What's the last step of writing a story according to the passage?

________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网