题目内容
【题目】 Have you ever heard the saying " There is no place like home! " This is just another way of saying that home is a very special place. Our bedroom, our family, our pets, and all of the things we love are at home.
Is home a place where you can relax and have fun? Is home a place where you get all of your best thinking done? Being at home means different things to different people. As people grow older, home usually represents more responsibility (责任) because it needs care inside and out. Who takes care of all of these things in your home? How do you help out?
There are many different kinds of homes. Some people live in apartments, condos, or single-family homes. Homes have different rooms that are used for different purpose. The kitchen, the bedrooms, the living room and the bathroom each have their own use. Suppose your house does not have a roof and you are a bird flying over it, what does your house look like? Think about it.
Some people might say that family and food are two of the best parts of being home. At home, you can tell your parents about your day, play with your pets, and grab a snack from the cupboard of fridge. You can relax in your room and read a book or play a game. You can ask friends over to play. Home is a place to take care of and be grateful for. Even though you are young, you can help to make a nice place to be. After all, home is where the heart is!
回答下面5个问题,每题答案不超过5个词。
【1】What does the saying " There is no place like home! " tell us?
_________________________________________________________
【2】Why does home mean more responsibility as people grow older?
_________________________________________________________
【3】How many types of rooms are mentioned in Paragraph 3?
_________________________________________________________
【4】What are the two best parts of being home according to some people?
_________________________________________________________
【5】In your opinion, how can you help to make your home a nice place to be?
_________________________________________________________
【答案】
【1】Home is a special place.
【2】Because it needs care.
【3】Four.
【4】Family and food.
【5】答案不唯一。有理即可。
【解析】
本文讲述了家是一个非常特殊的地方,家对一个人的重要性。
【1】根据第一段There is no place like home! " This is just another way of saying that home is a very special place.谚语后面部分就是对这句话的解释,所以这句话的意思是家是一个非常特殊的地方,故回答Home is a special place。
【2】格局第二段As people grow older, home usually represents more responsibility (责任) because it needs care inside and out. 随着人们年龄的增长,家庭通常代表着更多的责任,因为它需要内外的照顾。故回答Because it needs care.或者Because it needs care inside and out.
【3】根据第三段Homes have different rooms that are used for different purpose. The kitchen, the bedrooms, the living room and the bathroom each have their own use.可知这里提到了The kitchen, the bedrooms, the living room and the bathroom共4中房间,故回答Four。
【4】根据Some people might say that family and food are two of the best parts of being home.所以在家里家居和食物是家里最好的两个部分。故回答Family and food.
【5】问题的意思是在你看来,你怎样才能帮助你的家成为一个好地方呢?例如可以回答I can clean my house every day to make it comfortable and tidy.也可以是其它的方法,只要合理并且句子表达正确。