题目内容
【题目】
A.Do some exercise.
B.Raise up your phone.
C.Buy a good phone.
D.Try to use your phone less.
E.Take a regular rest.
F. Don’t sleep in uncomfortable position.
Doctors say these tips will help people prevent trouble in the text neck.
【1】Doctors encourage users to lift their phones to eye level rather than staring down at a screen. That way there’s no added pressure from bending the neck downwards. Besides, users can look down at their phones with their eyes rather than bending their necks.
【2】If the previous step is too awkward (笨拙的),simply don’t use your smartphone as much. Many of the tasks performed on a smartphone can also be done on desktop-based apps.
【3】For those who spend long periods of time on their phones, it’s important to take breaks. Take a five-minute pause for every 15 minutes of smartphone use, and this one goes for tablet and laptops users too. If you’re sitting, get up, walk around and if possible, look at the scenery in distance.
【4】There are simple stretching exercises that can make muscles and tendons( 肌腱) happy again after a long texting session. One is to turn the head as far as possible to the left, then back to neutral, and then all the way to the right. Next, tilt (倾斜) the head ear-to-shoulder to one side, then return to upright, and then tilt to the other side.
【5】People aren’t supposed to fall asleep when they travel on airplanes and cars. When they do, the head often falls off the center of the neck, which can promote imbalance. Also, when in bed, it’s important to avoid sleeping on the stomach.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】E
【4】A
【5】F
【解析】
短文主要介绍了能帮助人们预防颈部的麻烦的一些措施。
【1】跟据“Doctors encourage users to lift their phones to eye level rather than staring down at a screen. 医生鼓励用户把手机举到眼睛的高度,而不是低头盯着屏幕。”应该是建议举起手机,选项B符合,故选:B。
【2】根据“If the previous step is too awkward (笨拙的),simply don’t use your smartphone as much.如果上一步太笨拙,那么就不要那么频繁地使用你的智能手机。”,应该是建议我们少使用手机,选项D符合,故选:D。
【3】根据“For those who spend long periods of time on their phones, it’s important to take breaks.对于那些花很长时间在手机上的人来说,休息一下是很重要的。”应该是建议我们要休息,选项E符合,故选:E。
【4】根据“There are simple stretching exercises that can make muscles and tendons( 肌腱) happy again after a long texting session.有一些简单的伸展运动,可以让肌肉和肌腱在长时间发短信后再次快乐。”可知是建议我们做运动,故选:A。
【5】根据“People aren’t supposed to fall asleep when they travel on airplanes and cars.人们在飞机和汽车上旅行时不应该睡着。”可知应该是建议我们要以舒服的姿势睡觉,故选:F。
【题目】假定你是李华,请给你的笔友Alan写封邮件,告诉他今年你将去他所在的城市游玩,并制定了旅行计划。你想征求他的意见,同时询问他是否可以接机。
邮件还应包括以下内容:
Your arrive time | 10:30 a.m. July 2 |
Your travel Plan | go to concert go camping …. |
Means of transport(交通方式) during your visit | by bike, by bus….. |
注意:
1、词数90左右,开头和结尾部分已经写好,不计入总词数;
2、可适当增加细节,以使行文连贯;
3、文中不得出现反映考生信息的真实人名、地名等内容。
Dear Alan,
How is it going?
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Looking forward to your reply.
Yours
Li Hua