题目内容
【题目】根据材料内容,从方框中选择恰当的句子填入文中空缺处,使短文意思通顺、内容完整。
Joseph Sekar, a man from India, is a superhero to thousands of wild parakeets (长尾小鹦鹉). The 63-year-old man had always left some grains (谷物) out for the neighborhood birds. 【1】
A few days after the earthquake, Sekar noticed two parakeets flying in the neighborhood and fed them with some rice. The following day, the birds not only returned but also brought along some hungry friends. 【2】 Today between 2,000 and 4,000 beautiful parakeets visit the “birdman” twice a day!
Sekar does not feed the birds with raw (未经加工的) grains. He cooks them! 【3】
He then spreads the grains on his roof (屋顶). The breakfast begins at about 6:00 a.m. when a group of beautiful parakeets fly in and continues until the last grain is gone! The same thing happens in the evening. 【4】 Besides feeding them, this superhero also takes in sick birds and takes care of them.
【5】 Sekar spends 40% of his daily income (收入) ($13 USD) on their meals. He says all his actions come out of a sense of love.
A. More birds “heard” about the kind man and joined in too.
B. Of course, feeding so many birds is not cheap.
C. The birds arrive around 4:00 p.m. and stay for almost two hours.
D. However, things changed in 2004 when an earthquake hit the Indian Ocean.
E. He gets up at 4:30 a.m. and spends over an hour cooking the grains.
A. More birds “heard” about the kind man and joined in too.
B. Of course, feeding so many birds is not cheap.
C. The birds arrive around 4:00 p.m. and stay for almost two hours.
D. However, things changed in 2004 when an earthquake hit the Indian Ocean.
E. He gets up at 4:30 a.m. and spends over an hour cooking the grains.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】E
【4】C
【5】B
【解析】
这篇短文介绍了来自印度的Joseph Sekar是怎样免费为小鹦鹉提供食物的。
【1】根据下文A few days after the earthquake, Sekar noticed two parakeets flying in the neighborhood and fed them with some rice. The following day, the birds not only returned but also brought along some hungry friends. _____2_____ Today between 2,000 and 4,000 beautiful parakeets visit the “birdman” twice a day! 可知上文是However, things changed in 2004 when an earthquake hit the Indian Ocean.然而,2004年印度洋发生地震后情况发生了变化。故选D
【2】根据下文Today between 2,000 and 4,000 beautiful parakeets visit the “birdman” twice a day! 可知上文是More birds “heard” about the kind man and joined in too. 更多的鸟“听说”了这个善良的人,也加入了进来。故选A。
【3】根据上文Sekar does not feed the birds with raw (未经加工的) grains. He cooks them! 可知下文是He gets up at 4:30 a.m. and spends over an hour cooking the grains. 他早上4点30分起床,花了一个多小时做饭。故选E
【4】根据上文when a group of beautiful parakeets fly in and continues until the last grain is gone! The same thing happens in the evening.可知下文是这些鸟大约下午4点到达,停留了将近两个小时。故选C
【5】根据下文Sekar spends 40% of his daily income (收入) ($13 USD) on their meals. He says all his actions come out of a sense of love. 可知上文是Of course, feeding so many birds is not cheap. 当然,饲养这么多鸟并不便宜。故选B
1、通过阅读中心句快速掌握文章脉络
2、划出句子中的关键词
3、 题干中通常会有指示性词汇
4、首次阅读中不确定的位置做个记号
在首次阅读的过程中如果不能确定某些单句是否与该段落相匹配,最好做个记号,以便第二次阅读时更有针对性。第二次阅读的目的:一是检查已初步确定的段落与单句是否确实匹配;二是完成第一遍阅读中尚未解答的题目。
【题目】Charles Dickens(狄更斯) was born in London in 1812. His family was rather poor. Two days after his 13th birthday, Dickens started working in a factory. In his life, he changed several jobs and met all kinds of people. Many of his novels were based on his past experiences. Dickens started writing novels in his early thirties and became successful almost immediately. Oliver Theist, his second novel, came out in 1838 and was very successful. It told a story of a young orphan(孤儿) in the dangerous streets of London. The story has a happy ending—the young boy finds his real parents and a lowing home. Because of this novel, great attention was paid to poor children. Over the next 25 years, Dickens wrote many other popular novels which are still read today. His books are liked by both the American and the British.
Charles Dickens | |
Two days 【1】 starting working in a factory | Celebrating his 13th birthday |
His past experiences | Changing 【2】 jobs and meeting all kinds of people |
Oliver Twist—his second novel | Telling a story of a young orphan in the 【3】 streets of London |
From 1938 to 1863 | Many other novels were 【4】 by dickens. |
The people who like his books | The people from America and 【5】. |