题目内容

【题目】Studying makes you tired? How to deal with the worries and relax yourself? Here is some advice which may add happiness to your life.

56.Weekends are time for a rest. After a week’s hard work, weekends are the best time for you to relax yourself. Having a nice lie-in(睡懒觉) is a good idea.

57.If you feel sad, don’t try to hide your feelings. Crying out may help reduce your sadness.

58.You can write down all that you want to say. That’s a great way to think about and remember life. You can do it on paper or on computers.

59.It’s not a good idea for a kid to lose weight, so you don’t need to eat less food. When you feel upset, enjoy a big meal. Eating delicious food will make you feel good.

60.Having a get-together is great fun. Going out with friends for a trip will make you happy. And it will also bring you a good sleep.

Choose the best topic from A to F according to the meaning of the passage.

A. Express your feelings B. Make good use of time

C. Keep a diary D. Enjoy a big meal

E. Rest at weekends F. Join in activities

A. Express your feelings B. Make good use of time

C. Keep a diary D. Enjoy a big meal

E. Rest at weekends F. Join in activities

1_______________

2_______________

3_______________

4_______________

5_______________

【答案】

1E

2A

3C

4D

5F

【解析】

学习使你疲倦吗?怎样处理焦虑,放松自己?本文提出了如何放松自己快乐生活的建议:周末休息;大声喊叫;坚持写日记;吃大餐;参加活动等等。

1细节理解题。由本段的中的Weekends are time for a rest. 周末是休息的时间。和weekends are the best time for you to relax yourself,周末是你放松自己的最佳时间,可知,本段提到了周末休息,结合所给的选项可知,选择Rest at weekends,周末休息。故选E

2细节理解题。由本段的中的If you feel sad, don’t try to hide your feelings. 如果你感到悲伤,不要试图隐藏你的感情。可知,本段提到了关键词 feelings,结合所给的选项可知,选择Express your feelings表达你的感受。故选A

3细节理解题。由本段的中的You can write down all that you want to say. 你可以把你想说的都写下来。和句子You can do it on paper or on computers.你可以在纸上或电脑上写。可知,本段提到了记日记,结合所给的选项可知,选择Keep a diary记日记。故选C

4细节理解题。由本段的中的When you feel upset, enjoy a big meal. 当你感到不安的时候,好好享受一顿大餐。可知,本段提到了关键短语enjoy a big meal,结合所给的选项可知,选择Enjoy a big meal好好吃一顿。故选D

5细节理解题。由本段的中的Having a get-together is great fun. Going out with friends for a trip will make you happy. 聚会很有趣。和朋友出去旅行会使你快乐。可知,本段主要讲述的是关于活动的,结合所给的选项可知,选择Join in activities参加活动。故选F

练习册系列答案
相关题目

【题目】Long long ago, there was a crowd of antelopes(羚羊) in the forest. In this crowd there was a wise teacher. He was admired by everyone because he taught the young the tricks and strategies of survival (生存策略).

One day, his younger sister brought her son to him and asked him to leach what was important to antelopes. She said, “Dear brother, this is my son, Dick. Please teach him the tricks and strategies of survival.” The teacher said to Dick, “You can come at this time tomorrow for your first lesson.”

At first, Dick came lo have lessons on time every day. But soon, Dick became more interested in playing games with others, so he began to cut classes. However, he didn’t realize how dangerous it could be for a young antelope who learned nothing but games.

Unfortunately, one day the young antelope stepped in a trap(陷阱). Knowing Dick was missing, his mother was worried. She went to her brother and asked him, “My brother, how is my son? Have you taught him the tricks and strategies of survival?” The teacher replied, “My dear sister, I tried my best to teach him, but your son did not want to lean the tricks and strategies of survival. He cut classes. How could I possibly teach him?”

At this time, they heard that Dick was caught in a trap. They hurried to rescue him before it was too late. Dick was too scared to move and regretted deeply.

If the young antelope had kept learning carefully all the time, he wouldn’t have been caught.

根据短文内容判断正、误。

(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂“A”,错误的涂“B”)

1Dick’s teacher was his uncle.

2Dick always came to have lessons on time.

3Dick was so interested in playing games that he started cutting classes.

4Dick was not rescued al Last because it was too late.

5From this passage, we can know that we shouldn’t do anything by halves.

【题目】根据材料内容,从方框中选择恰当的句子填入文中空缺处,使短文意思通顺、内容完整。

Joseph Sekar, a man from India, is a superhero to thousands of wild parakeets (长尾小鹦鹉). The 63-year-old man had always left some grains (谷物) out for the neighborhood birds. 1

A few days after the earthquake, Sekar noticed two parakeets flying in the neighborhood and fed them with some rice. The following day, the birds not only returned but also brought along some hungry friends. 2 Today between 2,000 and 4,000 beautiful parakeets visit the “birdman” twice a day!

Sekar does not feed the birds with raw (未经加工的) grains. He cooks them! 3

He then spreads the grains on his roof (屋顶). The breakfast begins at about 6:00 a.m. when a group of beautiful parakeets fly in and continues until the last grain is gone! The same thing happens in the evening. 4 Besides feeding them, this superhero also takes in sick birds and takes care of them.

5 Sekar spends 40% of his daily income (收入) ($13 USD) on their meals. He says all his actions come out of a sense of love.

A. More birds “heard” about the kind man and joined in too.

B. Of course, feeding so many birds is not cheap.

C. The birds arrive around 4:00 p.m. and stay for almost two hours.

D. However, things changed in 2004 when an earthquake hit the Indian Ocean.

E. He gets up at 4:30 a.m. and spends over an hour cooking the grains.

A. More birds “heard” about the kind man and joined in too.

B. Of course, feeding so many birds is not cheap.

C. The birds arrive around 4:00 p.m. and stay for almost two hours.

D. However, things changed in 2004 when an earthquake hit the Indian Ocean.

E. He gets up at 4:30 a.m. and spends over an hour cooking the grains.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网