题目内容
【题目】Studying makes you tired? How to deal with the worries and relax yourself? Here is some advice which may add happiness to your life.
56.Weekends are time for a rest. After a week’s hard work, weekends are the best time for you to relax yourself. Having a nice lie-in(睡懒觉) is a good idea.
57.If you feel sad, don’t try to hide your feelings. Crying out may help reduce your sadness.
58.You can write down all that you want to say. That’s a great way to think about and remember life. You can do it on paper or on computers.
59.It’s not a good idea for a kid to lose weight, so you don’t need to eat less food. When you feel upset, enjoy a big meal. Eating delicious food will make you feel good.
60.Having a get-together is great fun. Going out with friends for a trip will make you happy. And it will also bring you a good sleep.
Choose the best topic from A to F according to the meaning of the passage.
A. Express your feelings B. Make good use of time
C. Keep a diary D. Enjoy a big meal
E. Rest at weekends F. Join in activities
A. Express your feelings B. Make good use of time
C. Keep a diary D. Enjoy a big meal
E. Rest at weekends F. Join in activities
【1】_______________
【2】_______________
【3】_______________
【4】_______________
【5】_______________
【答案】
【1】E
【2】A
【3】C
【4】D
【5】F
【解析】
学习使你疲倦吗?怎样处理焦虑,放松自己?本文提出了如何放松自己快乐生活的建议:周末休息;大声喊叫;坚持写日记;吃大餐;参加活动等等。
【1】细节理解题。由本段的中的Weekends are time for a rest. 周末是休息的时间。和weekends are the best time for you to relax yourself,周末是你放松自己的最佳时间,可知,本段提到了周末休息,结合所给的选项可知,选择Rest at weekends,周末休息。故选E。
【2】细节理解题。由本段的中的If you feel sad, don’t try to hide your feelings. 如果你感到悲伤,不要试图隐藏你的感情。可知,本段提到了关键词 feelings,结合所给的选项可知,选择Express your feelings表达你的感受。故选A。
【3】细节理解题。由本段的中的You can write down all that you want to say. 你可以把你想说的都写下来。和句子You can do it on paper or on computers.你可以在纸上或电脑上写。可知,本段提到了记日记,结合所给的选项可知,选择Keep a diary记日记。故选C。
【4】细节理解题。由本段的中的When you feel upset, enjoy a big meal. 当你感到不安的时候,好好享受一顿大餐。可知,本段提到了关键短语enjoy a big meal,结合所给的选项可知,选择Enjoy a big meal好好吃一顿。故选D。
【5】细节理解题。由本段的中的Having a get-together is great fun. Going out with friends for a trip will make you happy. 聚会很有趣。和朋友出去旅行会使你快乐。可知,本段主要讲述的是关于活动的,结合所给的选项可知,选择Join in activities参加活动。故选F。