题目内容
2.Chris is not a traditional explorer (探险者)-he usually works in an office for a large organization.However,Chris'job can be just as exciting and dangerous as being an explorer.Chris works for MSF,an organization also known as Doctors Without Borders(边界).It sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster (灾难).Chris is a doctor from France who has traveled to many places to organize programs that help people.
At the moment,over 27,000trained medical stuff are taking part in MSF projects.The organization received the Nobel Peace Prize in 1999.All kinds of doctors can volunteer for MSF.They need to be ready to go almost anywhere in the world and,of course,they should face difficulties.Most of MSF's work is in Africa.
When MSF chooses a doctor for a task,they have to go for at least six months.When doctors have completed a few tasks,they might be sent on an emergency (紧急的) task following a disaster,such as an earthquake.
But why would doctors leave a comfortable life and a good pay to join MSF?According to Chris,the experience they have is a great help in their life.What's more,just like the explorers of the past,they need to keep an open mind and learn to get on well with the people they meet.Most importantly,at the end of each task,they have made a real difference to people's lives.
51.Is Chris a doctor or an explorer?
He is a doctor.
52.When does MSF send trained doctors all over the world to help people?
After a war or a disaster.
53.How many medical stuff are taking part in MSF projects at the moment?
Over 27,000
54.Where is most of MSF's work?
It's in Africa
55.Why is Chris's work important to other people?
Because at the end of each task,he has made a real difference to people's lives.
分析 这篇短文主要介绍了无国界医生组织的宗旨,工作特点,以及这个组织对社会及个人的意义.
解答 51.He is a doctor.细节理解题.根据Chris works for MSF,an organization also known as Doctors Without Borders(边界)可知Chris是一个医生,故答案为:He is a doctor.
52.After a war or a disaster.细节理解题.根据It sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster (灾难).可知在世界各地战争或灾难之后它派出医生去帮助人们,故答案为:After a war or a disaster.
53.Over 27,000.细节理解题.根据over 27,000 trained medical stuff are taking part in MSF projects可知超过27000个训练有素的医务人员参加了MSF项目.故答案为:Over 27,000.
54.It's in Africa.细节理解题.根据Most of MSF's work is in Africa.可知大多数MSF的工作是非洲,故答案为:It's in Africa.
55.Because at the end of each task,he has made a real difference to people's lives.细节理解题.根据Most importantly,at the end of each task,they have made a real difference to people's lives.可知克里斯的工作重要的原因是在每个任务结束时,他们已真正改变人们的生活,故答案为:Because at the end of each task,he has made a real difference to people's lives.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | not to stay | B. | to stay | C. | stay |
| A. | better | B. | worse | C. | further | D. | worst |