题目内容
14.My name is Jim.My story began when an old sailor came to the inn(小旅馆)where I lived with my father.My father was the innkeeper."Do many people came here?"the old sailor asked my father.
"No,"my father told him."It is a very quiet place."
"Good,"the old sailor said."Then this is a place for me."
"And what's your name,sir?"my father asked him.
"Just call me‘captain'",the man said.
He put some gold coins on the table."Tell me when I have spent all these,"he said.
Not long after he came to the inn,the captain said to me,"Do you want to earn some money?"
"Yes,please,"I answered.I was only a boy at the time and never had any money."What do you want me to do?"
"Keep watch for a man with one leg."he said,"Tell me as soon as you see him.Do that and I'll give you a coin every week."
At first,the Captain was a very quiet man and did not want to talk to anyone.But there were nights when he drank a lot of rum.Then he talked a lot and became very noisy.He told stories about bad men doing bad things,and he sang the same song over and over again at the top of his voice,"Fifteen men on the dead man's chest.Yo-hap-ho!And a bottle of rum."
My father wanted him to leave because some visitors stopped coming to the inn.But,even when the gold was spent,my father didn't dare to tell him to leave.
Then father became ill,and Dr.Livesey came to see him.After giving my father some medicine,the doctor came into the inn.When the doctor waited for a man to bring his horse.The Captain started singing the same song again.
The doctor asked him to be quiet."There was a sick man here,"he said angrily.
The Captain took out his knife and pointed it at the doctor
"Put that knife down,man,"the doctor said."And if you keep drinking rum,you'll soon be dead."
The Captain was very angry.He began to move toward the doctor.
"Keep away from me.If you do anything bad,you'll be in trouble."said the doctor.
Then the doctor's horse came,and he rode away from the inn.For a few days after this,the Captain was quiet.
1.Where did the story take place?In the inn (where I lived with my father).
2.What happened to the visitors when the captain became very noisy in the inn?Some visitors stopped coming to the inn.
3.How did the doctor come to the inn?He came here on the horse.
4.Why did the captain become quiet at last?Because the doctor told him he would be in trouble if he did anything bad.
5.How do you find the doctor?He was brave and kind.(答案不唯一,言之成理即可.).
分析 本文介绍了发生在一个小酒馆的故事.说的是一个老水手(船长)在作者父亲开的小旅馆里住下了,但是他总是喝酒和闹事.作者的父亲病了,医生来给他看病,但船长仍然不消停,医生严正地告诉他要安静下来,并警告他如果不老实点,就会有麻烦;而且如果不停止喝酒,他会活不久.医生走了,之后几天这个水手也安静下来.
解答 1.In the inn (where I lived with my father).细节理解题.考查故事发生的地点.根据第一段中"My story began when an old sailor came to the inn where I lived with my father"所述,故事就发生在一个老水手踏进"我"家的酒馆之时,"我"和父亲住在酒馆里.inn酒馆.故回答In the inn (where I lived with my father).
2.Some visitors stopped coming to the inn.细节理解题.考查当船长在酒馆大声喧哗时,顾客们怎么了.根据文中第11段中"My father wanted him to leave because some visitors stopped coming to the inn"所说,因为有些顾客不再进入我家的酒馆.所以父亲想让他离开.所以,当船长大声喧哗时,有些顾客避而不进我家酒馆.故回答Some visitors stopped coming to the inn.
3.He came here on the horse.细节理解题.考查医生是怎么来的.根据文中倒数第七段中"When the doctor waited for a man to bring his horse"所说,当时医生在等人给他牵马来.最另外后一段中"Then the doctor's horse came,and he rode away from the inn"也说,医生的马到了,他骑上马离开了.由此可知,他是骑马来的.故回答He came here on the horse.
4.Because the doctor told him he would be in trouble if he did anything bad.细节理解题.考查为什么船长最终安静下来.根据倒数第二段"‘Keep away from me.If you do anything bad,you'll be in trouble.'said the doctor"所说,医生警告他要离他远点,否则他就会有麻烦.故回答Because the doctor told him he would be in trouble if he did anything bad.
5.He was brave and kind.细节理解题.推断作者(读者)对某一人物(医生)的态度.根据文中"The doctor asked him to be quiet"和"‘There was a sick man here',he said angrily"所说,当船长大声唱和叫嚷时,医生请他安静下来,因为有病人,这一点说明他是个善良(kind)的人.根据"Put that knife down,man,'he doctor said"和"And if you keep drinking rum,you'll soon be dead"所说,他义正言辞地警告船长放下刀子;并警告他如果一直喝酒,很快就会死去.由此看来,他是个正直勇敢(brave)和善良的人.故回答He was brave and kind.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案
-It ______ her.She said she would go there.( )
| A. | can be | B. | must be | C. | can't be |
-In two weeks.( )
| A. | how soon will mum come back | B. | how soon mum will come back | ||
| C. | how long mum will come back |