题目内容
17.Kids should learn when they should call 911because sometimes accidents happen.I will never forget the day when I first called 911.One day I was sitting on a rock watching my mom train a horse.Suddenly,the horse kicked and she fell off the horse.She landed on the ground,rolled over,got up on her knees,and held her face in her hands.The horse ran off.
I was in a bit of shock.I shouted to my mom and asked if she was all right.She didn't answer.Instead,she ran into the house.I was scared,but I knew my mom would want me to make sure the horse was safe.I found the horse and led him back to the barn (牲口棚).
After I put him in the barn,I ran into the house.My mom did not look OK.I called 911and told the operator (接线员) what had happened.Soon an ambulance (救护车) came.It drove us a short distance (距离) to where a plane was waiting to take my mom to hospital.In the ambulance,I called my mom's friend,who came and took me to the hospital,too.
On the way to the hospital,I was scared and started to cry.Would my mom be OK?Luckily,after five days in the hospital,she got well and came home.She said I was a brave girl.I was so happy to have her back.She was riding and training horses again after about six weeks.
51.What was the mother doing when the accident happened one day?
She was training the horse
52.Where did the accident happen?
At/Near their home./Near their house
53.When did the writer call 911?
After she put the horse in the barn
54.Was the hospital very far from their house?
Yes,it was
55.Why should kids learn when to call 911?
Because sometimes accidents happen.
分析 孩子们应该知道什么时候应该打911,因为有时会发生意外,我永远不会忘记我第一次打911的那一天.
有一天,妈妈在训练一匹马,突然从马上摔了下来,我拨打911叫救护车,幸运的是,在医院住了五天之后,她康复了,回到家里,她说我是个勇敢的女孩.
解答 51.She was training the horse.细节理解题.根据One day I was sitting on a rock watching my mom train a horse.Suddenly,the horse kicked and she fell off the horse可知事情发生时妈妈正在训练一匹马,故答案为:She was training the horse.
52.At/Near their home./Near their house.细节理解题.根据I was in a bit of shock.I shouted to my mom and asked if she was all right.She didn't answer.Instead,she ran into the house可知事故发生的地方离家不远,故答案为:At/Near their home./Near their house.
53.After she put the horse in the barn.细节理解题.根据After I put him in the barn,I ran into the house.My mom did not look OK.I called 911and told the operator (接线员) what had happened可知把马带进牲口棚,作者拨打了911,故答案为:After she put the horse in the barn.
54.Yes,it was.细节理解题.根据It drove us a short distance (距离) to where a plane was waiting to take my mom to hospital可知一架飞机正等着把我妈妈去医院.即家离医院很远,故答案为:Yes,it was.
55.Because sometimes accidents happen.细节理解题.根据Kids should learn when they should call 911because sometimes accidents happen可知孩子们应该知道什么时候应该打911,因为有时会发生意外,故答案为:Because sometimes accidents happen.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
-It ______ her.She said she would go there.( )
| A. | can be | B. | must be | C. | can't be |
-- .( )
| A. | Never mind | B. | My pleasure | C. | Good idea |