题目内容
3.A.Openness to the worldB.The grace of trusting in strangers
C.Star in your own movie
D.Often change your course
E.Learn how to make decisions
F.A new best friend (or love)
Nearly everyone likes traveling.Sometimes we will travel with our friends or families,but sometimes we will travel alone.Different ways for traveling will give you different feelings.Here are five benefits you can gain by traveling alone.
(61)E
For me,traveling alone was one crash course(速成班) in making decisions--just keep on rolling the dice(骰子) and see what comes up.Stop the research.Stop the analysis paralysis.Just keep choosing and living.In travel,everything is as it is,and there's always another day to change course and choose again.A lot more happens in life when you stop worrying about what to do and just go.
(62)A
The sense of risk and reward is what draws me to traveling alone.Traveling with a friend can be an adventure too,but the adventure quotient(指数) is usually higher when you are alone.You're more vulnerable(脆弱) in the sense that you have to seek out company and help.Hey,just because I'm traveling alone doesn't mean I can't ask a hunky Carioca volleyball player to put sunscreen on the hard-to-reach places.That's the advantage of traveling alone,isn't it?Openness to adventure.
(63)B
Traveling alone also teaches you to trust your fellow men and women.They are the ones who help you out when you are in need.I will never forget the man who stopped a long-distance bus for me in Colombia so he could go buy me Coke and toilet paper (I confessed to him that I had"digestive"issues right before we got on the bus).Then he invited me to his family's home for lunch,and I still get emails from the family saying they will never forget me.
(64)C
When you travel alone,the trip is completely yours.You are the star of your own movie.All the mistakes are yours to make,the accidental discoveries to enjoy,and the insights to savor.The recollection of the trip is entirely personal and private.
(65)F
In a whole year of travel,I made a new best friend who I know will be a friend for life.We will be at each other's weddings if we get married,we coach each other through our post-(or newly)-travel lives,and we hope to meet up for other adventures in Africa,Asia,and to dance tango in Buenos Aires.Our friendship is pure gold and we have both helped each other grow in countless ways.That openness to a new friend might not have been there if I had already been traveling with someone else.And who knows?You might meet the love of your life.
分析 文章讲述了旅行.每个人都喜欢旅行,有时是和家人朋友一起,有时是一个人.在一个人旅行时,作者总结了五个好处:学会做决定;向世界敞开心扉;信任陌生人;做自己世界的明星;认识好朋友或遇到知心爱人.
解答 61.E 文章中说到traveling alone was one crash course(速成班) in making decisions独自旅行是培养一个人做决定能力的速成班.故选E.
62.A 该段最后一句说Openness to adventure敞开心扉,直面历险.一个人旅行时,无法向别人求助,一切都要靠自己.故选A.
63.B 该段第一句说Traveling alone also teaches you to trust your fellow men and women独自旅行能教会你信任别人.故选B.
64.C 该段第二句说You are the star of your own movie独自旅行,你就是你自己世界里的明星.故选C.
65.F 该段说I made a new best friend who I know will be a friend for life;You might meet the love of your life.我在旅行中认识了一生的好朋友,说不定你能遇到一生的真爱呢.故选F.
点评 六选五是自2010年起陕西高考英语阅读部分采用的一个阅读新题型.该题要求考生从阅读细节信息入手,通篇把握文章的结构脉络,在获取细节信息的基础上,根据文章的篇章与段落结构,从所给的六个备选主旨概括选项中选出与文章各段落相匹配的主旨概括选项,是对考生语篇综合理解能力和归纳概括能力的考查,要求考生具备获取细节信息、理清文章脉络、概括段落主旨的能力,是从篇章的角度对考生阅读能力的一种综合性考查.
| A. | needn't have written | B. | might not have written | ||
| C. | couldn't have written | D. | mustn't have written |
| A. | spear | B. | hear | C. | bear | D. | earn |