题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I was diagnosed with allergies (过敏反应) when I was a little kid. Other than family, no one truly knows I have allergies, although I have to tell people it’s allergies when my eyes start to tear up. 【1】 Sometimes my friends just tease in a friendly way.

2 I look like a normal kid. I don’t mind telling people about my allergies—after all, it’s normal to have them. Having allergies hasn’t affected my self-confidence.

3 For example, I am a big traveler and I would enjoy going to see the cherry blossoms in Washington, D.C. But when I come anywhere within a 10-foot range of cherry blossoms it feels like I lose almost all my senses! Even though it’s only temporary, I still feel miserable.

My allergies haven’t stopped me from traveling when I can, though. My class trip was to Williamsburg in Virginia. At first it was supposed to be during cherry blossom time, and that had me worried. 4

I’ve had to rethink some of my dreams, too. Since I’m allergic to animals with fur, I may need to adjust my hopes of being a veterinarian (兽医) or working in an agricultural-science department. 5

Now I have learned to deal with my allergies and even see the good side sometimes. Having allergies has taught me not to be prejudiced about people’s health conditions.

A. I do get made fun of.

B. My allergies have been getting better.

C. If I don’t take my medicine I can get really bad breath.

D. You can’t tell by looking at me that I have a health condition.

E. Fortunately, it was changed to February, so I went and had the best time!

F. But I’m interested in so many things and there are plenty of other careers out there!

G. Sure, my allergies have held me back from doing some of the things that I love to do.

【答案】

【1】A

【2】D

【3】G

【4】E

【5】F

【解析】

试题分析:作者小时后被诊断为过敏反应,没人真正知道这事,现在他学会了如何去处理过敏反应,甚至看到了其好的一面。

【1】A根据下句:有时我的朋友们只是以一种友好的方式取笑我。可知上句在说“我被取笑”。A项符合题意。

【2】D根据下面内容:我看起来像一个正常的孩子。我不介意告诉人们我的过敏反应。可知上句在说:你不能通过看着我说我有一个健康的条件。故选D。

【3】G根据空格后面的内容可知是在举例子,在说由于过敏反应导致抑制做自己喜欢做的事情。But表示转折,是关键词。所以空格要表达的是:我的过敏反应已经抑制住了我做我喜欢做的事情。故选G。

【4】E根据上句At first it was supposed to be during cherry blossom time, and that had me worried.起初它应该是在樱花时间,那使我感到担忧。从这里可以推断后面改变了时间。E项Fortunately, it was changed to February, so I went and had the best time!很幸运,时间被改到二月,所以我有最好的时间去。可知E项符合题意。

【5】F根据上句:我也不得不重新考虑我的一些梦想。既然我对有毛皮的动物有过敏反应,我可能需要调整我的希望,成为一名兽医,或者在一个农业科技部门工作。此空的意思是:但是我对这么多事情感兴趣,有很多其他的职业生涯在那里!故选F。

【名师点拨】

做七选五时一定要根据上下文的语境来确定选项。一般在空格的上一句或下一句,也许是上、下句中会有暗示。比如第78小题,G根据空格后面的内容可知是在举例子,在说由于过敏反应导致抑制做自己喜欢做的事情。But表示转折,是关键词。所以空格要表达的是:我的过敏反应已经抑制住了我做我喜欢做的事情。故选G。第79小题,E根据上句At first it was supposed to be during cherry blossom time, and that had me worried.起初它应该是在樱花时间,那使我感到担忧。从这里可以推断后面改变了时间。E项Fortunately, it was changed to February, so I went and had the best time!很幸运,时间被改到二月,所以我有最好的时间去。可知E项符合题意。句中At first和changed是关键词。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 七选五补全短文

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

I was ten when I first sat with my grandmother behind the cashier(收银台)in her general store. 【1】_I quickly learned the importance of treating customers politely and saying “thank you.”

At first I was paid in candy. 2 I worked every day after school, and during the summer and on weekends and holidays from 8 a.m. to 7 p.m. My father helped me set up a bank account. 3

By the time I was 12, my grandmother thought I had done such a good job that she promoted me to selling cosmetics(化妆品)I developed the ability to look customers directly in the eye. Even though I was just a kid, women would ask me such things as “What color do you think I should wear?” I took a real interest in their questions and was able to translate what they wanted into makeup(化妆)ideas. 4

The job taught me a valuable lesson: to be a successful salesperson, you didn’t need to be a rocket scientist—you needed to be a great listener.5 Expect they are no longer women purchasing cosmetics from me; instead, they are kids who tell me which toys they would like to see designed and developed.

A. Later I received 50 cents an hour.

B. Before long, she let me sit there by myself.

C. I ended my selling a record amount of cosmetics.

D. Today I still carry that lesson with me: I listen to customers.

E. My grandma’s trust taught me how to handle responsibility.

F. Soon I found myself looking more beautiful than ever before.

G. Watching my money grow was more rewarding than anything I could have bought.

【题目】It goes without saying that human intelligence is very advanced as opposed to plants and other living creatures. People’s capacity to fully understand, reason, organize, solve problems, display emotional intelligence, learn, communicate and think abstractly is outstanding. It is believed to be much more emphasized (强调) nowadays, when bright folks are normally one level higher than everyone else.

Nowadays many people are of the view that a high intelligence quotient (IQ) is an excellent assistance in pulling through life. Statistics reveal that whatever activity enabling the brain to function and operate, no matter whether in the form of difficulties or other obstacles (障碍) that can be overcome by this specific body area, has a positive effect on it.

So every time you are making full use of your mind for right answers in a quick crossword or if you are answering difficult riddles, you might be, in fact, raising the probabilities of increasing your intelligence. You could play effective brain games like crosswords, chess, riddles, puzzles, Internet games, word games and other games. These are useful in raising your intelligence primarily because they let you think in a different way as you make an effort to uncover answers to certain problems. Aside from this, this form of brain training continually encourages the brain to function and widen its capacity to concentrate and learn.

Needless to say, you’ve to make sure that you make the most of these brain exercises by not cheating yourself. Lastly, if you progress to a much more complicated level, try your best to answer difficult problems with no hints or clues so that you are able to further force your brain to work on its own.

【1】What does the first paragraph mainly talk about?

A. The benefits of thinking and other brain exercises.

B. The difference between mankind and other creatures.

C. The reasons for emphasizing human intelligence.

D. The high level of human intelligence.

【2According to the author, many people increase their IQ in order to _____.

A. be one level higher than others

B. deal with difficulties in life

C. play games such as riddles

D. enable the brain to function

【3】According to the text, through continuous brain training, people can _____.

A. learn a certain skill quickly

B. become a confident person

C. communicate with others well

D. concentrate in their class

【4】What does the author mainly advise in the text?

A. Making good use of brain exercises to increase your intelligence.

B. Playing brain games to prevent brain disease.

C. Solving difficult problems on your own.

D. Getting rid of Internet games.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网