题目内容
When a child is told he is “uncool”, it can be very painful. He may say he doesn’t care, and even act in ways that are opposite of cool on purpose. But these are simple ways to handle sadness by pretending it’s not there.
Helping a child feel better in school had to be careful. If you say, “Why are you worried about what other children think about you? It doesn’t matter!” Children know that it does matter. Instead, an active way may be best. You could say, “I’m going to do a couple of things for you to help you feel better in school.”
If a boy is having trouble making friends, the teacher can help him. The teacher can arrange things so that he has chances to use his abilities to contribute to class projects. This is how the other children learn how to value his good qualities and to like him. A teacher can also raise a child’s popularity in the group by showing that he values that child. It even helps to put him in a seat next to a very popular child, or let him be a partner with that child in activities, etc.
There are things that parents can do at home, too. Be friendly when your child brings others home to play. Encourage him to invite friends to meals and then serve the dishes they consider “super” .When you plan trips, picnics, movies, and other shows, invite another child with whom your child wants to be friends.
What you can do is to give him a chance to join a group that may be shutting him out. Then, if he has good qualities, he can start to build real friendship of his own.
1.A child who has been informed of being “ uncool” may .
A. care nothing about it B. do something uncool on purpose
C. develop a sense of anger D. pretend to get hurt very much
2.A teacher can help an unpopular child by .
A. seeing the child as the teacher’s favorite
B. asking the child to do something for partners
C. forcing other children to make friends with the child
D. offering the child chances to show his good qualities
3.How can parents help their child fit in better?
A. By cooking delicious food for him.
B. By being kind to his schoolmates.
C. By forcing him to invite friends home.
D. By taking him to have picnics in the park.
4.Which of the following is TRUE?
A. Children don’t care others’ comments on them.
B. It’s only teacher’s work to make children popular.
C. Parents should take their children out for picnic and shows more often.
D. Inviting children’s friends to family activities is good for them to make friends.
5.Which is the best title of the text?
A. How an Unpopular Child can be Helped
B. Why Some Children are Unpopular
C. What Good Qualities Unpopular Children Have
D. Who Care about Unpopular Children
1.B
2.D
3.B
4.D
5.A
【解析】
试题分析:文章大意:文章讲述了在学校里的老师,在家里的父母都可以做很多的事情让自己的孩子更受欢迎。
1.根据第一段第2句He may say he doesn't care, and even act in ways that are opposite of cool on purpose.可以他是有目的地做一些违法纪律的事情。故B正确。
2.2】细节理解题。根据第三段第2句The teacher can arrange things so that he has chances to use his abilities to contribute to class projects.可知老师经常提供机会来展示他的好的品质。故D正确。
3.】推理判断题。根据文章倒数第二段父母在家需要做的事情可知是让孩子对同班同学保持友善。故B正确。
4.细节理解题。根据倒数第二段Encourage him to invite friends to meals and then serve the dishes they consider "super". When you plan trips, picnics, movies, and other shows, invite another child with whom your child wants to be friends.说明鼓励孩子带着朋友来家里吃饭有利于孩子交到好朋友。故D正确。
5.主旨大意题。文章讲述了在学校里的老师,在家里的父母都可以做很多的事情让自己的孩子更受欢迎。故A正确。
考点:考查教育类短文阅读
最近科学家研究发现,现在的年轻人走路很少,这对于他们的健康不利。现在请你把这个发现和专家的建议写成一篇英语短文,以提醒身边的人们要重视运动,关注健康。以下是短文的内容:
[写作内容]
研究机构和对象: | The Researchers 杂志对2000人进行调查 |
研究发现: | 18-24岁的年轻人中有四分之一平均每天步行不到5分钟 |
原因: | 1. 很多人把步行少归咎于科技的发展; 2. 有些年轻人觉得没有人一起散步也是步行少的一个原因。 |
专家建议: | 1.每天多步行,不要总是开车或搭公车; 2.每天多步行20分钟可以降低很多疾病发生的风险,如心脏病和中风(stroke)。 |
[写作要求]
只能使用5个句子表达全部内容
[评分标准]
句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。
请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。
下面是有关美国系列丛书YOU中的几本,首先请阅读它们的标题及封面信息:
A. | B. |
YOU ON A WALK Listen as You Walk for a Learner, Healthier Life | YOU STAYING YOUNG The Owner’s Manual for Extending Your Warranty |
C. | D. |
YOU THE SMART PATIENT An Insider’s Handbook for Getting the Best Treatment | YOU ON A DIET The Owner’s Manual for Waist Management |
E. | F. |
YOU BEING BEAUTIFUL The Owner’s Manual to Inner and Outer Beauty | YOU BREATHING EASY Meditation and Breathing techniques to Relax, Refresh and Revitalize |
下面是一些书籍的内容简介,请把它们与对应的标题及封面信息进行匹配:
1.Most people think of the aging of our bodies in the same way we think of the aging of our cars: the older we get, the more inevitable it is that we’re going to break down. Most of us believe that at age 40 or so, we can’t stay young but begin the decline of our minds and bodies. But according to the authors, that’s a mistake.
2.Most people think that beauty revolves around such things as lipstick, sweet eyes, or skinny jeans, all those things that we can see in the mirror. The fact is that beauty is not some superficial pursuit, but really about your health and happiness.
3.Nothing is more fundamental to living than breathing. And breathing well is central to meditation, relaxation and other practices that slow down the aging process and feel great while you’re doing it. The book will help you enjoy all the physical, mental and spiritual benefits that come from easy breathing.
4.Everyone needs to become smart patient. In fact, in the worst cases, your life may even depend on it. Number one bestselling authors have written this indispensable handbook to help everyone to get the best health care possibly by making everyone become their own medical detective.
5.The YOU series authors have created an original book specifically designed to help you meet your daily walking goal. Just have fun doing it. They will tell you about the benefits of walking, share pointers and health tips for you to think about, and motivate you to keep going.