题目内容
3.The vast jungles of the Amazon rainforest are home to tribes (部落) mostly isolated from the outside world,whose way of life,largely unchanged for hundreds of years,is now increasingly threatened by modern civilization.Now,scientists discover they can monitor these"uncontacted tribes"using satellites,which would allow inexpensive and safe tracking of these tribes in order to protect them from outside threats.
In order to help preserve these uncontacted Indians,researchers need accurate estimates of their populations.One way to collect this data involves flying over their villages,but such over-flights are both expensive and could fill these native peoples with fear.Another strategy involves meeting individuals on the ground,but among other risks,scientists could accidentally spread disease to members of the tribes.
Instead,scientists investigated whether satellite images could monitor uncontacted tribes.The result was inspiring.They confirmed their locations and measured the sizes of their village,houses and gardens."We can find isolated villages with remote sensing and study them over time."Walker told Live Science."We can ask:Are they growing?Do they move?"
Surprisingly,based on the sizes of the houses and villages,the scientists find the population densities of these isolated villages are about 10times greater,on average,than other villages of native Brazilian peoples.This may be due to the fact that they have to live closer together because they are not as good at clearing the forest,since they lack modern devices like chainsaws and tractors,the researchers said.The tribes may also be afraid of spreading out due to fear of being attacked by outsiders,Walker said.
The researchers now plan to focus on 29more isolated villages to"look at their ecology-that is,distance from rivers and roads-and use this to model where else we can find more isolated villages,"Walker said.
66.Scientists don't want to meet the Indians on the ground due to the fear thatB.
A.they can't get accurate data
B.they could pass disease to the Indians
C.they will be attacked by the Indians
D.they will catch disease from the Indians
67.According to the passage,which of the following about the Indian tribes is NOT true?D
A.They lack modern tools to cut forests.
B.Their life styles remain unchanged.
C.They live closer together for defense.
D.They are contacting the outside world.
68.What can we learn from the last paragraph?A
A.More isolated tribes are yet to be discovered.
B.Scientists are able to find 29Amazon tribes in total.
C.It's easy for scientists to find isolated villages.
D.More roads should be built for the tribes.
69.Which of the following might be the best title for the passage?D
A.The Disappearing of the Ancient Amazon Tribes.
B.Discovery of Indian Tribes in Remote Mountains.
C.The Threatening of Modern Civilization to Tribes.
D.Research of Isolated Tribes with Modern Devices.
分析 本文是一篇记叙文.几百年不曾改变的与世隔绝的亚马逊部落正随着现代文明有所发展.科学家用卫星探测仪探测与世隔绝的亚马逊部落,了解了他们的居住环境和生活习性,利用卫星探测仪还会找到更多的部落.
解答 66.B 细节理解题.根据文章的第三段中"scientists could accidentally spread disease to members of the tribes"可知,科学家不想要直接接触土著人的原因是他们害怕将病毒传播给他们.故选B..
67.D 推理判断题.根据文章第一段中的"whose way of life,largely unchanged for hundreds of years,is now increasingly threatened by modern civilization."可知,他们的生活方式没有改变过,故答案B正确从而排除,答案D错误;根据文章第五段中的"they lack modern devices like chainsaws and tractors"可知,土著人缺乏现代工具砍伐森林,故A是正确的从而排除;根据第五段中的"This may be due to the fact that they have to live closer together …The tribes may also be afraid of spreading out due to fear of being attacked by outsiders"可知,他们居住在一起,是为防御受到攻击;故C正确从而排除,因此选D.
68.A 推理判断题.根据文章最后一段"use this to model where else we can find more isolated villages,"可知,更多的与世隔绝的部落将会被发现,即越来越多的部落有待人们去发现,故选A.
69.D 主旨大意题.根据文章的内容可知,本文主要讲了科学家用卫星探测仪探测与世隔绝的亚马逊部落,了解了他们的居住环境和生活习性,利用卫星探测仪还会找到更多的部落的事情.故选D.
点评 解答细节理解题时,一个常用的方法就是运用定位法,即根据题干和选项中的关键词从原文中找到相关的句子,与选项进行比较从而确定答案;推理判断题既要求学生透过文章表面文字信息推测文章隐含意思,又要求学生对作者的态度、意图及文章细节的发展作正确的推理判断,力求从作者的角度去考虑,不要固守自己的看法或观点.
---Hello,this is Johnson.Could you please tell Doctor Brown I ?My car won't start.( )
| A. | have been delayed | B. | am delayed | ||
| C. | will be delayed | D. | was delayed |
A pretty girl was coming toward him.She was so (31)D that he immediately wanted to greet her,entirely forgetting to notice that she was not (32)C a rose on her green suit.
Just then he saw Miss Maynell,a fat woman well past 40,with graying hair tucked under a worn hat.The girl in green was walking quickly (33)B.He suddenly felt as though he was split (34)A two,so (35)D was his desire to follow her,and yet so deep was his longing for the woman whose spirit had truly (36)A him for the past thirteen months.
That would not be love,but something(37)D,something perhaps even better than love.It would be a friendship for which he had been and must ever be (38)C.Without hesitation,he saluted(敬礼) and (39)B the book that had brought them together,even though when he introduced himself and invited her to dinner he felt(40)Aby disappointment.
The woman's face broadened into a tolerant smile."I don't know(41)Bthis is about,son,"she answered,"but the yong lady in the green suit who just (42)A,she begged me to wear this rose on my coat.And she said (43)Dyou were to ask me out to dinner,I should tell you that she is waitng for you in the big restaurant across (44)C.She said it was (45)Bkind of test!"
| 26.A.discussed | B.remembered | C.scheduled | D.made |
| 27.A.present | B.photo | C.book | D.letter |
| 28.A.rose | B.card | C.mark | D.sign |
| 29.A.asking for | B.running for | C.planning for | D.looking for |
| 30.A.and | B.so | C.but | D.for |
| 31.A.exciting | B.inspiring | C.moving | D.striking |
| 32.A.drawing | B.hanging | C.wearing | D.putting |
| 33.A.back | B.past | C.out | D.in |
| 34.A.in | B.between | C.from | D.with |
| 35.A.strange | B.simple | C.weak | D.strong |
| 36.A.accompanied | B.helped | C.protected | D.guarded |
| 37.A.rare | B.secret | C.important | D.precious |
| 38.A.sorry | B.afraid | C.grateful | D.concerned |
| 39.A.held back | B.held out | C.held on | D.held down |
| 40.A.chocked | B.frightened | C.injured | D.pleased |
| 41.A.how | B.what | C.that | D.which |
| 42.A.went by | B.drove by | C.ran by | D.came by |
| 43.A.as | B.though | C.whether | D.if |
| 44.A.station | B.hall | C.street | D.town |
| 45.A.few | B.some | C.little | D.small. |
| A. | taking | B. | to take | C. | being taken | D. | taken |