题目内容
【题目】 On a sunny day last August, Tim heard some shouting. Looking out to the sea carefully, he saw a couple of kids in a rowboat were being pulled out to sea.
Two 12-year-old boys, Christian and Jack, rowed out a boat to search a football. Once they’d rowed beyond the calm waters, a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water. The pair panicked and tried to row back to shore. But they were no match for
it and the boat was out of control.
Tim knew it would soon be swallowed by the waves.
“Everything went quiet in my head,” Tim recalls(回忆). “I’m trying to figure out how to swim to the boys in a straight line.”
Tim took off his clothes and jumped into the water. Every 500 yards or so, he raised his head to judge his progress. “At one point, I considered turning back,” he says. “I wondered if I was putting my life at risk.” After 30 minutes of struggling, he was close enough to yell to the boys, “Take down the umbrella!”
“Let’s aim for the pier(码头),” Jack said. Tim turned the boat toward it. Soon afterward, waves crashed over the boat, and it began to sink. “Can you guys swim?” he cried. “A little bit,” the boys said.
Once they were in the water, Tim decided it would be safer and faster for him to pull the boys toward the pier. Christian and Jack were
“Are we almost there?” they asked again and again. “Yes,” Tim told them each time.
After 30 minutes, they reached the pier.
【1】 Why did the two boys go to the sea?
A. To go boat rowing
B. To get back their football.
C. To swim in the open water
D. To test the umbrella as a sail.
【2】 What does “it” in Paragraph 2 refer to?
A. The beach
B. The water
C. The boat
D. The wind
【3】 Why did Tim raise his head regularly?
A. To take in enough fresh air .
B. To consider turning back or not.
C. To check his distance from the boys.
D. To ask the boys to take down the umbrella.
【4】 How can the two boys finally reach the pier?
A. They were dragged to the pier by Tim.
B. They swam to the pier all by themselves.
C. They were washed to the pier by the waves.
D. They were carried to the pier by Tim on his back.
【答案】【1】 B
【2】D
【3】 C
【4】 A
【解析】【1】从文中第二段可以看到“Christian and Jack rowed out to a boat to search for a football”可以知道本题应选to get back their football.所以答案是B.
【2】从文中可以找到“a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water. ”可以知道“it”指的是the wind,所以答案是D。
【3】从文中第五段可以看到“every 500 yards or so, he raised his head to judge his progress” 可以知道Tim 常常抬头的目的是为了看游了多远,也就是离孩子们多远,多以答案是C。
【4】文中倒数第三段有“Tim decided it would be safer and faster for him to pull the boys toward the pier.”可知,两个男孩是被蒂姆拽到码头的,所以答案是A。