题目内容
【题目】Last week, I visited my friend Pete in his new home, where he lives with his wife and daughter. Pete used to spend his holidays traveling around the world – visiting the pyramids in Egypt or scuba diving (水肺潜水) in the Caribbean. Nowadays, he prefers to spend his holidays and weekends making his house look more beautiful. Like hundreds of thousands of other British people, he’s found the joy of DIY (do it yourself) home repairs. This means that if there’s anything that needs fixing around the house, he will try to do the job himself.
Pete showed me his new kitchen, which he put together himself, and his newly-painted walls. I asked him where he got the idea to do these things. He told me that his favourite source (来源) of ideas is a DIY program on TV.
This got me thinking about how popular DIY programs are in the UK. Each main channel (频道) has at least one home or garden makeover show. There are even channels totally on the subject.
I suppose it’s not really surprising that DIY programs are so popular. There are two common sayings in Britain – “an Englishman’s home is his castle (城堡)” and “there’s no place like home” – which show how important our houses are to us. With the social changes of the last ten years or so, many people can’t afford to buy bigger houses. So they are looking at how they can make their house better without spending a lot of money. DIY, clearly, is the perfect choice.
【1】Pete usually spent his holidays ______ in the past.
A. traveling round the world
B. visiting Egypt
C. diving in the Caribbean
D. building a new house
【2】What do most British people enjoy doing nowadays?
A. Finishing their work at home.
B. Doing everything on their own.
C. Spending their spare time at home.
D. Doing the home repairs themselves.
【3】How did Pete manage to make his house more beautiful?
A. He asked house builders for advice.
B. He got help from a DIY TV program.
C. He called some of his friends for help.
D. He paid workers to do the house work.
【4】What does the underlined word “makeover” in Paragraph 3 probably means?
A. 修建
B. 交换
C. 修饰
D. 化妆
【5】DIY programs have become popular because ______.
A. other programs are too boring to watch
B. people are spending more time watching TV
C. people can’t afford new houses any more
D. people are spending more time fixing their houses
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】试题分析 :本文以Pete为例,介绍了DIY(do it yourself自己动手)的优点,分析了DIY流行的原因。
【1】题意:皮特过去常常把他的假期花在 。考查细节理解题。根据Pete used to spend his holidays traveling around the world – visiting the pyramids in Egypt or scuba diving in the Caribbean.,可知皮特过去常常旅行,故选A。
【2】题意:现在英国人最喜欢做什么?考查文意理解题。根据Nowadays, he prefers to spend his holidays and weekends making his house look more beautiful.和he’s found the joy of DIY (do it yourself) home repairs.,可知人们更乐于自己做家庭装修,故选D。
【3】题意:皮特是如何设法使他的房子更漂亮的?考查细节理解题。根据He told me that his favourite source of ideas is a DIY program on TV.,可知是电视DIY节目给了他灵感,故选B。
【4】题意:第3段下划线单词“makeover”可能是什么意思?考查词义理解题。根据文意, DIY电视节目秀的当然是和家庭装修有关的,可知“装饰”符合句意,故选C。
【5】题意:DIY节目已经变得很受欢迎,因为 。考查细节理解题。根据短文最后So they are looking at how they can make their house better without spending a lot of money. DIY, clearly, is the perfect choice.,可知人们花费更多的时间而不是金钱,来修理他们的房子,故选D。
【题目】中央电视台《经典咏流传》节目的播出,再次激发了人们对经典文学作品的阅读热情。读书可以成就更美好的自己,让读书伴随我们成长。请根据以下要点提示,以“Growing up with Reading”为题写一篇英语短文介绍你曾经读过的一本书或—首诗,并建议大家多读书,读好书。
要点提示:
读书的重要性 | 1. 获取知识,开阔眼界; |
2. 提升自我,增强自信…… | |
读过的一本书或 一首诗 | 1. 作品内容简介; |
2. 读书感悟及对自己的影响。 | |
多读书,读好书 | 1. 利用闲暇时间多读书,养成读书的好习惯; |
2. 多读经典文学作品…… |
注意:
1. 短文应包括以上要点,可适当发挥,以使行文连贯。
2. 文中不得出现自己的真实姓名、学校及地名。
3. 词数:80-100(文章开头已给出,不计入总词数)。
参考词汇:classic 经典作品; open up one’s eyes 开阔眼界;improve oneself 提升自我; be more confident 更自信;responsibility 责任;cooperation 合作。
Growing up with Reading
Have you watched the program Everlasting Classics on CCTV? This program makes us more interested in reading books, especially classics.
【题目】书面表达
随着网络的不断发展,传统的学习模式受到冲击。“网上学习(online learning)”这一新的学习模式备受青睐。假设你是陈欣,最近某英文杂志正在讨论中学生是否应该通过网络进行在线学习。以下是你所在班级的讨论情况,请你给该报投稿,反映讨论结果并谈谈你自己的想法。
提示:
观点 | 赞成 | 反对 |
理由 | 1. 网上资源(resource)丰富 2. 可以自由(freedom)选择学习内容和时间 | 1. 网上信息太多,有些不真实 2. 长时间用电脑对眼睛不好 |
要求:1、词数不少于80词,稿件的开头已给出,不计入总词数,可适当发挥。
2、向子结构准确,要点齐全,内容合理,篇章结构连贯;
3、文中不能出现真实姓名、校名、地名。
Dear Editor,
Recently, our class had a discussion about whether students should learn on the Internet.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________