题目内容

【题目】Last week, I visited my friend Pete in his new home, where he lives with his wife and daughter. Pete used to spend his holidays traveling around the world – visiting the pyramids in Egypt or scuba diving (水肺潜水) in the Caribbean. Nowadays, he prefers to spend his holidays and weekends making his house look more beautiful. Like hundreds of thousands of other British people, he’s found the joy of DIY (do it yourself) home repairs. This means that if there’s anything that needs fixing around the house, he will try to do the job himself.

Pete showed me his new kitchen, which he put together himself, and his newly-painted walls. I asked him where he got the idea to do these things. He told me that his favourite source (来源) of ideas is a DIY program on TV.

This got me thinking about how popular DIY programs are in the UK. Each main channel (频道) has at least one home or garden makeover show. There are even channels totally on the subject.

I suppose it’s not really surprising that DIY programs are so popular. There are two common sayings in Britain – “an Englishman’s home is his castle (城堡)” and “there’s no place like home” – which show how important our houses are to us. With the social changes of the last ten years or so, many people can’t afford to buy bigger houses. So they are looking at how they can make their house better without spending a lot of money. DIY, clearly, is the perfect choice.

1Pete usually spent his holidays ______ in the past.

A. traveling round the world

B. visiting Egypt

C. diving in the Caribbean

D. building a new house

2What do most British people enjoy doing nowadays?

A. Finishing their work at home.

B. Doing everything on their own.

C. Spending their spare time at home.

D. Doing the home repairs themselves.

3How did Pete manage to make his house more beautiful?

A. He asked house builders for advice.

B. He got help from a DIY TV program.

C. He called some of his friends for help.

D. He paid workers to do the house work.

4What does the underlined word “makeover” in Paragraph 3 probably means?

A. 修建

B. 交换

C. 修饰

D. 化妆

5DIY programs have become popular because ______.

A. other programs are too boring to watch

B. people are spending more time watching TV

C. people can’t afford new houses any more

D. people are spending more time fixing their houses

【答案】

1A

2D

3B

4C

5D

【解析】试题分析 :本文以Pete为例,介绍了DIY(do it yourself自己动手)的优点,分析了DIY流行的原因

1题意:皮特过去常常把他的假期花在 考查细节理解题。根据Pete used to spend his holidays traveling around the world – visiting the pyramids in Egypt or scuba diving in the Caribbean.,可知皮特过去常常旅行,故选A。

2题意:现在英国人最喜欢做什么?考查文意理解题。根据Nowadays, he prefers to spend his holidays and weekends making his house look more beautiful.he’s found the joy of DIY (do it yourself) home repairs.,可知人们更乐于自己做家庭装修,故选D。

3题意:皮特是如何设法使他的房子更漂亮的?考查细节理解题。根据He told me that his favourite source of ideas is a DIY program on TV.,可知是电视DIY节目给了他灵感,故选B。

4题意:第3段下划线单词“makeover”可能是什么意思?考查词义理解题。根据文意, DIY电视节目秀的当然是和家庭装修有关的,可知“装饰”符合句意,故选C。

5题意:DIY节目已经变得很受欢迎,因为 考查细节理解题。根据短文最后So they are looking at how they can make their house better without spending a lot of money. DIY, clearly, is the perfect choice.,可知人们花费更多的时间而不是金钱,来修理他们的房子,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文前方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A. Each part has a different meaning.

B. So they cannot create as many numbers as we can.

C. That’s because China has the longest mobile phone numbers in the world.

D. Also, mobile phone numbers can be recycled.

E. The main reason for using 11 digits is that we have the largest population in the world.

Have you ever counted the number of digits(数字) in your mobile phone number? Your number has 11 digits. You may sometimes find it hard to remember your number.1Why is that?

The 11 digits can be divided into three parts.2The first three numbers tell you which mobile phone service provider you are using. For example, 135 is for the China Mobile Communication Corporation and 188 is for China Unicom. The fourth to the seventh digits tell you which area the number is recorded in. And the last four digits are random (随机的).

3We once had 10 numbers. But as our population grew, there were not enough numbers for us to use. So we began to use 11 digits starting from 1999.

Eleven digits can be used to make tens of billions of mobile phone numbers, according to the Xinhua News Agency. That’s enough for each person to have seven or eight phone numbers to use in China.4Usually, the service provider will reuse a canceled number after three to six months. If you call a number that you haven’t contacted (联络) for a long time, you may find that its owner has changed.

Besides China, Britain and Japan also use 11-digit mobile phone numbers. But their numbers always start with 0.5Countries like the United States, Australia and India use phone numbers with l0 digits. Canada’s mobile phone numbers are perhaps the world’s shortest: they use seven digits.

【题目】Metropolis Book Club

Membership (会员) :

All you need to know is to fill in the order form at the bottom of the page, select your first order from our book list and then post the completed form back to us.

Special offers for new members:

Choose any reduced price books from our new members' book list, to the value (价值) of 100 yuan in total.

Tick (打勾) the box on your form to order a free watch.

Join before the end of this month and you receive another free book.

When you've joined:

As a member you get around 50% off the publisher's price of every book you buy, and what's

more, they come straight to your door. Your free club magazine arrives once a month to let you

know the latest best-sellers(畅销书). On the Internet, you can find all our titles for the year at our

member's website. Our website also has a book swap service where members can exchange books.

Being a member:

All you have to do is to order four books during your first year. After that, you can decicle on the number of books you wish to take.

In each of your monthly club magazines, our staff choose a "Book of the Month" for you, which is offered at an extra-special price. If you do not want this book, just say so on the form and send it back to us. We always send the book if we do not receive this form. And remember, you have two weeks to decide whether you wish to keep the books you have ordered. If they aren't what you expected, just send them back!

1To be a member Metropolis Book Club, do you need to post the completed form back?

________________________________________________________________________

2How does a new member of the club get a free watch?

________________________________________________________________________

3When must you join the club if you want to get another free book?

________________________________________________________________________

4What information do the members get from the free club magazine?

________________________________________________________________________

5What does a member have to do during the first year?

________________________________________________________________________

6Would you like to be a member of the club? Why or why not? ( at least two reasons)

________________________________________________________________________

【题目】As the saying goes, “Give a man a fish, and you feed him for a day. Teach a man to fish,and you feed him for a lifetime.”This is the way the charity organization Heifer International (国际小母牛慈善组织)wants to end world hunger.

It began in the 1930s when an American farmer, Dan West, went to Spain to help people in need. He tried to feed the people with milk. But it seemed that there would never be enough milk. It made him think that what they needed was“not a cup, but a cow”.

Dan West returned to America. He worked together with some friends to find ways to end hunger. He believed giving animals and providing training would stop world hunger. With his help, Heifer International was set up.

On Heifer International’s website, you will see a list of animals like cows, chickens, pigs and even fish and bees. You can offer help by buying some animals for one certain family. Those animals will have babies. With more and more animals, these families will be able to support themselves. Once these families get better lives, they will pass on the act of kindness to others. More importantly, you are buying the resources(资源) for programs run by Heifer International to help more families.

The programs also help small-sized farms. As a rule, each farmer must give his animal’s first female(雄性) baby to another in need. Heifer International also provides training on animals health and feeding. And these farmers all agree to teach others what they have learned as another rule.

However, there is still a long way to go. The milk may run out. But if families have their own cows, they can get plenty of milk to feed themselves. The organization wants the farmers to go on

working together, helping each other and learning from each other. Maybe hunger can really be stopped.

1According to the passage, we know that Dan West .

A. set up a team in Spain B. helped people with enough fish

C. was a Spanish farmer D. helped set up Heifer International

2Which of the following is NOT TRUE about the charity organization Heifer International?

A. Heifer International makes a list of animals on its website.

B. Farmers in the program must teach others how to feed animals.

C. Farmers in the program must give all the animals' babies to others.

D. Heifer Intermational provides training on animals' health and feeding.

3If we put the passage into four parts, which of the following is the best?

(①=Para.1 ②=Para.2 ③=Para.3 ④=Para.4 ⑤= Para.5 ⑥= Para.6)

A. ①;②③;④⑤;⑥ B. ①;②③;④;⑤⑥

C. ①②;③;④⑤;⑥ D. ①②③;④;⑤;⑥

4The best title of this passage may be“

A. Advice on Feeding Cows B. A Cow Instead of a Cup

C. The Charity Organizations D. An American Farmer

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网