题目内容

【题目】As the saying goes, “Give a man a fish, and you feed him for a day. Teach a man to fish,and you feed him for a lifetime.”This is the way the charity organization Heifer International (国际小母牛慈善组织)wants to end world hunger.

It began in the 1930s when an American farmer, Dan West, went to Spain to help people in need. He tried to feed the people with milk. But it seemed that there would never be enough milk. It made him think that what they needed was“not a cup, but a cow”.

Dan West returned to America. He worked together with some friends to find ways to end hunger. He believed giving animals and providing training would stop world hunger. With his help, Heifer International was set up.

On Heifer International’s website, you will see a list of animals like cows, chickens, pigs and even fish and bees. You can offer help by buying some animals for one certain family. Those animals will have babies. With more and more animals, these families will be able to support themselves. Once these families get better lives, they will pass on the act of kindness to others. More importantly, you are buying the resources(资源) for programs run by Heifer International to help more families.

The programs also help small-sized farms. As a rule, each farmer must give his animal’s first female(雄性) baby to another in need. Heifer International also provides training on animals health and feeding. And these farmers all agree to teach others what they have learned as another rule.

However, there is still a long way to go. The milk may run out. But if families have their own cows, they can get plenty of milk to feed themselves. The organization wants the farmers to go on

working together, helping each other and learning from each other. Maybe hunger can really be stopped.

1According to the passage, we know that Dan West .

A. set up a team in Spain B. helped people with enough fish

C. was a Spanish farmer D. helped set up Heifer International

2Which of the following is NOT TRUE about the charity organization Heifer International?

A. Heifer International makes a list of animals on its website.

B. Farmers in the program must teach others how to feed animals.

C. Farmers in the program must give all the animals' babies to others.

D. Heifer Intermational provides training on animals' health and feeding.

3If we put the passage into four parts, which of the following is the best?

(①=Para.1 ②=Para.2 ③=Para.3 ④=Para.4 ⑤= Para.5 ⑥= Para.6)

A. ①;②③;④⑤;⑥ B. ①;②③;④;⑤⑥

C. ①②;③;④⑤;⑥ D. ①②③;④;⑤;⑥

4The best title of this passage may be“

A. Advice on Feeding Cows B. A Cow Instead of a Cup

C. The Charity Organizations D. An American Farmer

【答案】

1D

2C

3A

4B

【解析】本文是说明文。文章介绍了慈善机构国际小母牛组织的成立目的、成立过程、成员必须遵守的规则等。

1细节理解题。由第三段最后一句可知,Dan West帮助建立国际小母牛组织。因此选D。

2推理判断题。由第三段第一句可知,在国际小母牛网站上,能看到动物清单,故判断A项正确;由第五段最后一句可知,在国际小母牛组织,农民们必须教其他人怎样喂养动物,故判断B项正确;由第五段第二句可知,在这个组织里农民必须把他的第一个雌性的幼小动物送给需要的人,故判断C项不正确;由第五段的第三句华可知,国际小母牛组织提供动物健康和喂养方面的培训。故D项正确。因此本题选C。

3篇章结构题。文章第一段介绍了国际小母牛组织的目的。文章第二段和第三段介绍了国际小母牛组织的成立过程;第四段和第五段介绍了这个组织的规章制度;最后一段介绍了这个组织还需要提高和发展。因此选A。

4主旨大意题。本文主要介绍了慈善机构国际小母牛组织给需要的人提供动物及动物健康和喂养方面的培训而不是提供一杯牛奶。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Last week, I visited my friend Pete in his new home, where he lives with his wife and daughter. Pete used to spend his holidays traveling around the world – visiting the pyramids in Egypt or scuba diving (水肺潜水) in the Caribbean. Nowadays, he prefers to spend his holidays and weekends making his house look more beautiful. Like hundreds of thousands of other British people, he’s found the joy of DIY (do it yourself) home repairs. This means that if there’s anything that needs fixing around the house, he will try to do the job himself.

Pete showed me his new kitchen, which he put together himself, and his newly-painted walls. I asked him where he got the idea to do these things. He told me that his favourite source (来源) of ideas is a DIY program on TV.

This got me thinking about how popular DIY programs are in the UK. Each main channel (频道) has at least one home or garden makeover show. There are even channels totally on the subject.

I suppose it’s not really surprising that DIY programs are so popular. There are two common sayings in Britain – “an Englishman’s home is his castle (城堡)” and “there’s no place like home” – which show how important our houses are to us. With the social changes of the last ten years or so, many people can’t afford to buy bigger houses. So they are looking at how they can make their house better without spending a lot of money. DIY, clearly, is the perfect choice.

1Pete usually spent his holidays ______ in the past.

A. traveling round the world

B. visiting Egypt

C. diving in the Caribbean

D. building a new house

2What do most British people enjoy doing nowadays?

A. Finishing their work at home.

B. Doing everything on their own.

C. Spending their spare time at home.

D. Doing the home repairs themselves.

3How did Pete manage to make his house more beautiful?

A. He asked house builders for advice.

B. He got help from a DIY TV program.

C. He called some of his friends for help.

D. He paid workers to do the house work.

4What does the underlined word “makeover” in Paragraph 3 probably means?

A. 修建

B. 交换

C. 修饰

D. 化妆

5DIY programs have become popular because ______.

A. other programs are too boring to watch

B. people are spending more time watching TV

C. people can’t afford new houses any more

D. people are spending more time fixing their houses

【题目】Many of us know that a beautiful and colourful butterfly comes from an ugly worm! Here is the story of a butterfly that was never able to live its life as a normal butterfly.

One day, a man saw a cocoon(蚕茧). He loved butterflies and had a craze for its wonderful colours. In fact, he spent a lot of time around butterflies. He knew how a butterfly would struggle(挣扎,奋斗) to turn into a beautiful one from an ugly caterpillar.

He saw the cocoon with a tiny opening. It meant that the butterfly was trying to make its way out to enjoy the world. He decided to watch how the butterfly would come out of the cocoon. He was watching the butterfly struggling to break the shell for several hours. He spent almost more than 10 hours with the cocoon and the butterfly. The butterfly had been struggling very hard for hours to come out through the tiny opening. Unfortunately, even after it continuously tried for several hours, there was no progress. It seemed that the butterfly had tried its best and could not give any more try.

The man, who had a passion and love for butterflies, decided to help the butterfly. He got a pair of scissors and tweaked the cocoon to make larger opening for the butterfly and removed the remaining cocoon. The butterfly came out without any struggle!

Unfortunately, the butterfly looked no longer beautiful and had a swollen body with small and withered(凋谢的) wings.

The man was happy that he had made the butterfly come out of the cocoon without any more struggles. He continued to watch the butterfly and was quite eager to see it fly with its beautiful wings. He thought that at any time, the butterfly might spread its wings, shrink(收缩) the body and the wings could support the body. Unfortunately, _____________ 91_______________

Instead, the butterfly just crawled around with withered wings and a huge body. It was never able to fly. Although the man did it with a good intention(意图), he did not know that only by going through struggles the butterfly can come out to be beautiful, with strong wings.

The continuous effort from the butterfly to come out of its cocoon would let the liquid stored in the body be turned into wings. Thus, the body would become lighter and smaller, and the wings would be beautiful and large.

If we don’t want to undergo any struggle, we won’t be able to fly! Life is difficult, but struggles make us shine!

1Why was the man crazy about the butterflies?

_____________________________________________________

2The butterfly didn’t come out of the cocoon successfully by itself, did it?

______, ______________________________________________

3How did the man help the butterfly?

___________________________________________________

4What can be filled in the blank in the sixth paragraph?

_____________________________________________________

5Why did the normal butterfly have a small body but large wings?

_____________________________________________________

6How do you understand the last sentence “Life is difficult, butstruggles make us shine!”?

____________________________________________________

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题纸的相应位置。

Next time you hold a book in your hands, stop and think. Like most other things in the modern world, it is the result of thousands of years of human invention.

First, came the invention of writing,1(probable) about 5, 500 years ago. With writing, people did not have to remember everything in their heads. They could communicate with people that they never2(see) and share their knowledge with insure generations.

Later, the Greeks were well-known for their literature (文学) and science, but their "books" looked very different3the books of today. They were called scrolls (卷轴). They were difficult to use and took a lot of space in a library. About 2,000 years ago, books with lots of pages4 (invent).

For more than a thousand years, the pages of books were made from animal skin. That changed in 5thirteenth century, when Europeans learned about a very6(use) Chinese invention: paper.

But the biggest change for books in Europe came in 1439, when Johannes Gutenberg invented the printing press. Before that, books in Europe were copied by hand, so they were very expensive. Many more people could afford the books7were produced on a printing press.

These days it is difficult8(imagine) a world without books. But human invention does not stop. Every year, more9(story) are bought as e-books and read on a screen.

Will anyone turn the pages of a traditional book in the future,10will books, like scrolls, soon disappear?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网