题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

A long time before I was born, my grandma and grandpa moved into the house on Beechwood Avenue. They had a young family of 4 little girls.

During that time, work was hard to find, so Grandpa did whatever jobs he could. He worked on a farm during the week and on weekend he and Grandma grew some of their own food in the garden.

Everybody worked to keep the garden growing. All summer long, the family ate food from the garden and enjoyed the beautiful flowers. Grandma made jam(果酱) with strawberries, tomatoes, pears and peaches. It was good to eat through the long winter.

The family grew up, and before too many years had passed, the grandchildren came to visit. Grandma and Grandpa still planted their garden every spring. Everyone still enjoyed the good food from the garden and always took some home.

Grandchildren grew up, and grandparents grew older. It became harder for Grandma and Grandpa to keep up the garden. So they made it a little smaller. There was still plenty to eat from the garden and lovely flowers to enjoy.

Then one summer when Grandpa was eighty-nine years old, all he could do was to watch from his chair as the vegetables grew and the roses came out. Summer slowly went away, and Grandpa died before it was time to bring in the harvest(丰收).

1There were________ people in grandparents family a long time before the writer was born.

2The life then was very________.

3Grandchildren took their grandparents’ vegetables home because________.

4As time passed by, grandparents made the garden smaller because________.

5The best title for the passage is________.

【答案】

1six/6

2hard/difficult

3they likedenjoyedthem/everyone enjoyed the good food from the garden

4they were not strong enough/they were getting older/they grew older

5Grandparents’ garden/Grandparents’ Garden

【解析】

本篇围绕爷爷奶奶的花园展开叙述,在我出生前很长一段时间,生活艰辛,爷爷在周末和奶奶在花园里自己种了一些食物;一家人长大了,祖父母仍然每年春天种他们的花园,每个人都喜欢花园里的美食;随着时间的推移,祖父母把花园变小了因为他们变老了,直到爷爷89岁那年去世。

1

根据第一段“A long time before I was born…They had a young family of 4 little girls.”可知在作者出生前很久,家里四个女孩加上祖父母,共有6口人。故答案为six/6

2

根据第二段“During that time, work was hard to find”工作难找,可知那时的生活非常艰辛,故答案为hard/difficult

3

根据第四段“…Everyone still enjoyed the good food from the garden and always took some home”可知孙子把祖父母的蔬菜带回家是因为他们喜欢他们/每个人都喜欢花园里的美食,故答案为they likedenjoyedthem/everyone enjoyed the good food from the garden

4

根据第五段“Grandchildren grew up, and grandparents grew older. It became harder for Grandma and Grandpa to keep up the garden. So they made it a little smaller.”可知随着时间的推移,祖父母把花园变小了因为他们变老了,故答案为they were not strong enough/they were getting older/they grew older

5

本篇以时间为顺序,围绕祖父母的花园展开叙述,故答案为Grandparents’ garden/Grandparents’ Garden

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Waiting with her mother at the check—out stand EA, a little girl saw a circle of white pearls(珍珠) in a box. “Oh, please, Mommy. Can I have them? ” The mother checked the back of the box." A dollar ninety—five. If you really want them, I'll think of some extra chores for you and soon you can___________ enough money to buy them for yourself.

After she got home, Jenny did more than her share of chores, and at last she had enough money to buy the necklace. She wore it everywhere— school, park even to bed. The only time she took them off was when she had a bath.

Jenny had a very___________Daddy and every night when she was ready for bed, he would stop whatever he was doing and come upstairs to read her a fairy tale. One night when he finished the story, he asked Jenny, "Could you give me your___________ , darling?” “ Oh, no, please, Daddy.But you can have my toy horse___________, "Dad kissed her and said good night. About a week later, after the story time, Daddy asked for the pearls again. "Oh, Daddy, you can have my baby doll, "was Jenny's reply. And as usual, Daddy kissed her good night.

A few nights later when Daddy came in, he___________Jenny was trembling on the bed, crying. She said_________ but lifted her little hand up to Daddy. And, when she opened it, there was her pearl necklace. “It's for you, Daddy" she said. Tears in eyes, Daddy reached out with one hand to take the necklace, and___________the other hand he pulled out from his pocket a blue case with a___________ of beautiful genuine(真正的) pearls. He had had them all the time. He was just waiting for her to give up the___________stuff so that he could give her genuine treasure.

In our life, how many false things are we holding on to that____________ us from receiving God’s genuine treasure?

1A.waitB.leaveC.saveD.give

2A.crazyB.lovingC.strictD.strange

3A.kissB.greetingsC.pearlsD.toy

4A.insteadB.alsoC.probablyD.actually

5A.rememberedB.noticedC.realizedD.expected

6A.somethingB.allC.nothingD.much

7A.onB.withC.inD.by

8A.pieceB.setC.sliceD.circle

9A.falseB.dearC.badD.cheap

10A.protectB.stopC.saveD.get

【题目】 What’s the best thing to eat on a hot summer day? Many people would say ice-cream. Yes, eating ice-cream with some fruit on top is a great way to cool down. But think before you eat. If your body is hot from playing sports, it's not the best time to eat ice-cream.

When your body is hot, a lot of ice-cream may give your stomach some problems, and you could get diarrhea(腹泻). You can eat some ice-cream after you’ve cooled down a bit and had some tea. Just try not to eat too much all at once!

After dinner is another time people shouldn’t eat or drink anything cold. Drink something hot after you eat, and your stomach will digest your food better. If you love fruit, summer is a great time for you. Go to the market and pick out the best fruit of the season. If you want to stay cool, oranges, bananas, pears and watermelons can help. Also, try to eat more ginger()and gram(绿豆). They will help you stay cool and healthy.

In summer, bacteria(细菌) grow very fast and make your food go bad quickly. Try hard to keep yourself and your home clean in summer. Always eat clean, fresh food. When you feel like eating a cold dish, put vinegar()in it to kill bacteria. If you can’t finish your food and want to eat it again next day, make sure you heat it enough to kill the bacteria in it. And when you put food in the fridge, make sure to keep the cooked food away from the uncooked food.

Stay healthy this summer, and enjoy a nice treat now and then. What’s inside your favourite snacks?

1Having ice-cream with some________ is a great way to cool down.

A.fruitB.teaC.foodD.milk

2The underlined word “digest” most probably means________ in Chinese.

A.杀死B.杀菌C.消化D.降温

3It is the best time to eat ice-cream ________.

A.while playing footballB.right after dinner

C.if your body is too hot from playingD.after you've cooled down a bit after sports

4From the passage we can know that________ can kill bacteria.

A.orangesB.jamC.vinegarD.ginger

5The passage mainly tells us________ in summer.

A.what we can eat.B.what to eat and how to eat them.

C.how to cook food.D.how to stop food going bad.

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。

On Jan 23, Wuhan was locked down. Hua Yuchen, a music teacher at Wuhan’s Ganghua Elementary School, saw a n1 on Wechat looking for volunteers to fight the virus(病毒). She registered(登记) at once.

“At first, I had no idea what kind of work I was going to do,” Hua said. “But as a Wuhan girl, I knew I must do s2 for my hometown, even though I am just a c3 person and cannot rescue(救助) patients as doctors do.”

Being a volunteer in Wuhan for more than 30 days, Hua was filling in where help was most n4. She sent medical workers to and from work. She t5 the temperatures of drivers at toll(收费) stations. She worked as a broadcaster(广播员) at a hospital.

“On our team, everyone is contributing(出一份力) silently. There’s always someone who arrives e6 than me, does more work and leaves later,” Hua said. “The volunteers are p7 responsibility(责任) around. I feel energetic(充满活力的)w8 I’m working with them.”

As her parents’ only child, Hua didn’t tell them that she would do volunteer work at first for fear that they would worry about her. However, when she f9 told them, they supported(支持)her.

Hua said she wanted to share her volunteer experience w10 her students. She would talk to them about what they should do when the epidemic(传染病)is over.

【题目】 My parents seldom encouraged me to ask for help, so I trained myself to become as independent ( 独立的) as possible. I thought if I asked for help, I would be a problem to other people.

A few years ago, I was on a trip. In order to save money, I planned to stay in a stranger’s house as a couchsurfer ( 沙发客). When I arrived at the host family ( 寄宿家庭), it was rainy. It was also very cold.

My host was very friendly. She gave me a warm welcome and offered me a hot meal. After the meal, she invited me to go on a walk with her around her city. At that time, I didn’t even have the right shoes for the bad weather. I wanted to ask her whether she had any shoes for me. But I didn’t want to trouble her. Finally, I said nothing.

It was really cold outside, and the heavy rain made my shoes wet. When we got home three hours later, I had lost all feelings in my feet. That night, I had a bad cold. That was all because I couldn’t ask for help. In fact, it was very easy.

From that day on, I tried hard to get through my fear of asking. It has taken me a long time. From my experience, I have discovered that people are always happy to offer help. And I have realized that asking for help is not a sign of weakness. Asking gives you the chance to discover the kindness of others.

1In the writer’s opinion, the host was _________.

A.smartB.awful

C.friendlyD.interesting

2What was the weather like when they took a walk around the city?

A.Cold and rainy.B.Warm and sunny.

C.Cold and snowy.D.Cool and cloudy.

3Why did the writer say nothing in the end?

A.Because the host didn’t treat her well.

B.Because she didn’t want to trouble the host.

C.Because the host didn’t have any good shoes for her.

D.Because she didn’t want to be independent any more.

4What does “it” mean in Paragraph 4?

A.Having a fever.B.Being independent.

C.Asking for help.D.Offering help to others.

5Which of the following is TRUE?

A.Asking for help may give you a chance to help others.

B.For the writer, asking for help is always a sign of happiness.

C.The writer discovered that people hated offering help to others.

D.Asking for help gives you the chance to discover the kindness of others.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网